Νταβιντόφσκι: «Ο Σφιντέρσκι είναι καλύτερος από τον Πρίγιοβιτς»

Απο sdna.gr: Για την εντυπωσιακή παρουσία του Κάρολ Σφιντέρσκι στον ΠΑΟΚ, μίλησε ο πρώην προπονητής του Πολωνού επιθετικού, Μίροσλαβ Νταβιντόφσκι, τονίζοντας ότι ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έχει καλύτερα στοιχεία από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.
Πηγή: sdna.gr
Νταβιντόφσκι: «Ο Σφιντέρσκι είναι καλύτερος από τον Πρίγιοβιτς»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το ξεκίνημα του Κάρολ:

«Ο Κάρολ Σφιντέρσκι κατάγεται από μια μικρή πόλη, το Ράβιτς και ήρθε στη σχολή το 2010, ενώ το 2015 πήγε στη Γιαγκελόνια. Ήταν μέσα στους πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές μας, αλλά σίγουρα μας ξαφνιάζει που τόσο γρήγορα καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ, δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη εξέλιξη. Ήταν ταλέντο, αλλά δεν περιμέναμε τόσο γρήγορη καθιέρωση».

Για το αν έδειχνε από την αρχή ότι θα είναι δεινός σκόρερ:

«Όχι, δεν έδειχνε αυτά τα στοιχεία. Την τελευταία του σεζόν είχε βάλει 5 γκολ στο πρώτο εξάμηνο και στο δεύτερο έβαλε 19 γκολ. Σε εκείνο το διάστημα δούλεψε πολύ. Έτσι έφυγε για τη Γιαγκελόνια».

Για το προφίλ της οικογένειάς του:

«Δεν προέρχεται από πολύ πλούσια οικογένεια. Ο Κάρολ είναι ένα παιδί που προσπαθεί πολύ, εξελίσσεται και σαν άνθρωπος, χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερος και προσπαθεί να εξελιχθεί και ως ποδοσφαιριστής. Εγώ τον κάλεσα πρώτος στην εθνική και έπαιξε 20 λεπτά, σε ένα παιχνίδι ε τη Σκωτία και έδειξε ότι θα πάει μπροστά».

Για το αν πιστεύει πως θα κληθεί στην εθνική:

«Εύχομαι να παίξει στην εθνική, όμως ξέρετε ότι οι Πολωνοί βγάζουν τερματοφύλακες και επιθετικούς. Έχουν πολλούς επιθετικούς, ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος εξαρτάται και από τον προπονητή, τι σύστημα παίζει, μακάρι να παίζει και να βάζει γκολ και αν συνεχίσει έτσι μπορεί να δοκιμάσει και στην εθνική».

Για το αν επικοινωνεί μαζί του και αν είναι καλύτερος από τον Πρίγιοβιτς:

«Επικοινωνούμε στο facebook τακτικά, ειδικά όταν βλέπω στιγμιότυπα. Ο Κάρολ έχει περισσότερα ατού ως ποδοσφαιριστής είναι πιο κινητικός μπορεί να παίξει στο 9, το 10 και το 11, αλλά και το 7 επειδή έχει το αριστερό πόδι. Στην ηλικία αυτή πιστεύω έχει περισσότερα από τον Πρίγιοβιτς».

Διαβάστε ακόμη...