Οι πολιτικές δεσμεύσεις για τη «Νέα Τούμπα» και η σιγή ιχθύος του ΠΑΟΚ

Απο sdna.gr: Το θέμα της «Νέας Τούμπας» συζητιέται εκ νέου πολιτικά, με δεσμεύσεις δια στόματος της Κυβέρνησης, την ώρα που στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ τηρούν σιγή ιχθύος.
Πηγή: sdna.gr
Οι πολιτικές δεσμεύσεις για τη «Νέα Τούμπα» και η σιγή ιχθύος του ΠΑΟΚ

«Αναζωπυρώθηκε» το ενδιαφέρον για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον πολιτικά, αν κρίνει κανείς από τις δημόσιες τοποθετήσεις της Κυβέρνησης σχετικά με αυτά.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Πριν από δύο ημέρες, έγινε γνωστό πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της «Νέας Τούμπας». Σημαντική λεπτομέρεια πως η εν λόγω συνάντηση έγινε γνωστή από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού μέσα από ένα σχετικό δελτίο Τύπου.

Στις τάξεις του ΠΑΟΚ απέφυγαν να κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο γύρω από τη συνάντηση των δύο ανδρών, ωστόσο, αντιλαμβάνεται κανείς πως από την πλευρά τους οι «ασπρόμαυροι» έκαναν σαφές πως επιθυμούν να ξεπεραστούν άμεσα τα γραφειοκρατικά ζητήματα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Η συνέχεια -τουλάχιστον πολιτικά- δόθηκε στην συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ, με τον πρώτο να θέτει στο τραπέζι και το θέμα της «Νέας Τούμπας» παρά το γεγονός πως ήταν εκτός ατζέντας.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος δημοσίως τόνισε πως δόθηκαν οδηγίες από τον πρωθυπουργό προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να προχωρήσει ομαλά το μεγαλόπνοο έργο του ΠΑΟΚ. Δηλώσεις που έρχονται να προστεθούν σε αυτές του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος υποστήριξε πως: «...το γήπεδο θα προχωρήσει, αυτή είναι η συμφωνία».

Κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ο ΠΑΟΚ τηρεί σιγή ιχθύος γύρω από την πολιτική έκταση που έχει πάρει το θέμα καθώς στο στρατόπεδο του Δικεφάλου θέλουν να δουν στην πράξη πως υπάρχει βούληση για να ξεπεραστούν χαρακτηριστικές δυσκολίες που φαντάζουν ως εμπόδια προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες...

Ένα από τα σημαντικότερα αφορά τη «μετακόμιση» του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο δεδομένου πως το θέμα έχει επιστρέψει σε μηδενική βάση μετά την παραίτηση της διοίκησης Μητιντζή που ζήτησε η Κυβέρνηση και σε αναμονή του διορισμού της νέας. Από εκεί και πέρα, πρέπει να οριστεί η συμφωνία για τους όρους χρήσης του Σταδίου και φυσικά υπό ποιο καθεστώς ο ΠΑΟΚ θα χρηματοδοτήσει για τα βελτιωτικά έργα που απαιτεί το Καυτανζόγλειο για να γίνει ένα λειτουργικό Στάδιο προκειμένου να φιλοξενήσει τόσο αγώνες πρωταθλήματος όσο και αυτούς της Ευρώπης.

Το μεγάλο «αγκάθι» στην προκειμένη περίπτωση έγκειται στο γεγονός πως δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τον ΠΑΟΚ και τα χρήματα που θα ξοδευτούν, ώστε να γίνει συμψηφισμός με τα ενοίκια. Αντιλαμβάνεται κανείς πως οι συζητήσεις με τη νέα διοίκηση του Καυτανζογλείου που θα οριστεί από την Κυβέρνηση είναι άκρως κομβικές για την υπόθεση «Νέα Τούμπα».

Συνεπώς, τα πάντα θα κριθούν στην πράξη. Και εκεί θα «μιλήσει» και ο ΠΑΟΚ...

Σε ετοιμότητα ο ΠΑΟΚ

Με τη σειρά τους, οι «ασπρόμαυροι» από την πρώτη στιγμή που έθεσαν στο τραπέζι το πρότζεκτ της «Νέας Τούμπας» εμφανίστηκαν απόλυτα έτοιμοι, αν και εφόσον ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Η κύρια μελέτη για τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο της και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν μήνα προκειμένου να κατατεθεί και να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις με τους φορείς και τις υπηρεσίες. Κατόπιν, θα πρέπει να εγκριθεί με προεδρικό διάταγμα (σ.σ. η ανώτερη μορφή διοικητικής πράξης στην Ελλάδα), το οποίο στην ουσία ανοίγει το δρόμο προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες για να κατεδαφιστεί το παλιό γήπεδο και να αρχίσουν οι εργασίες για το νέο με πλήρη ασφάλεια. Κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει μέσα στο 2020...

Ενδεικτικός -πάντως- της ετοιμότητας των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι πως ο Ιβάν Σαββίδης σε μια αποστροφή του λόγου του προς τους συνεργάτες του είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τελειώστε εσείς με τα χαρτιά και εγώ είμαι έτοιμος για τη Νέα Τούμπα».

Διαβάστε ακόμη...