“Καρδιά και ψυχή τα χαρακτηριστικά της ομάδας”

Από arenafm.gr: Ο Μίροσλαβ Σνάουτσερ, μέλος του τεχνικού επιτελείου της Κ19 μίλησε στον ARENAFM 89.4 για την αυριανή αναμέτρηση με την Μποέμιαν για το Youth League, τα χαρακτηριστικά της ομάδας του αλλά και για τις εκτιμήσεις του για τον φετινό ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr
“Καρδιά και ψυχή τα χαρακτηριστικά της ομάδας”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ: "Είναι διαφορετικά αυτά τα παιχνίδια, υπάρχει άλλη πίεση. Είναι δυο παιχνίδια εντός και εκτός έδρας στα οποία πρέπει να είσαι καλός γιατί αλλιώς θα αποκλειστείς. Τα παιδιά ξέρουν ότι τα ευρωπαϊκά ματς είναι μονόδρομος."

Για τις λεπτομέρειες που έκριναν το περσινό ματς με την Τοτεναμ: "Πέρυσι παίζαμε με την Τοτεναμ στην Τούμπα με 12.000 κόσμο. Θέλαμε να δείξουμε ότι καλύτερο έχουμε άλλα δεν τα καταφέραμε επειδή κάναμε κάποια λάθη. Η εικόνα όμως που δείξαμε ήταν καλή ακόμη και με 10 παίκτες κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο."

Για το αν έχουν γίνει βήματα ώστε ο ΠΑΟΚ να έχει πιο πολλές πιθανότητες να αναδείξει παίκτες: "Έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Μπορώ να πω ότι η γενιά του 99 μπορεί να ήταν και η καλύτερη όλων τον εποχών. Υπάρχουν αρκετά παιδιά από αυτή την γενιά τα οποία παίζουν και είναι δανεικοί είτε εδώ στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Η δουλειά φαίνεται άλλα για εμάς αυτά είναι παρελθόν και επικεντρωνόμαστε στην νέα "φουρνιά" που έχουμε ώστε να φτάσουν και αυτοί στην πρώτη ομάδα."

Για την αποτίμηση του πρώτου παιχνιδιού με την Μποέμιαν: "Εμείς περιμέναμε ένα δυνατό παιχνίδι εξαρχής. Έχουμε μια εικόνα τώρα για την ομάδα την οποία δεν είχαμε στο πρώτο αγώνα . Δεν ξέραμε πως παίζουν και τι θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Είναι μια δύσκολη ομάδα που τρέχει και πιέζει πολύ και το εκμεταλλευτήκαν αυτό στο γήπεδο τους στην Ιρλανδία που είναι μικρο. Όλα είναι στα πόδια μας με το 1-1 μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση αρκεί να προσέξουμε γιατί είναι ένα σκορ επικίνδυνο που μπορεί να αλλάξει."

Για τις υποδομές των λιγότερων δημοφιλών ομάδων που συμμετέχουν στο Youth League: "Δεν ξέρουμε για αυτές τις ομάδες και πολλά πράγματα γιατί δεν υπάρχουν τα μέσα και είναι σχετικά πίσω σε ορισμένα θέματα υποδομών σε σχέση με εμάς. Παρακολουθούμε συνήθως τις μικρές ομάδες των εθνικών ομάδων για να βγάλουμε συμπεράσματα."

Για τα χαρακτηριστικά της ομάδας: "Θέλουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά ότι πρέπει να βγάζουν το 100% στο γήπεδο ακόμα και αν δεν είναι στην καλύτερη τους μέρα. Καρδιά, ψυχή όπως είχε και ο προπονητής (Γκαρσία) να είναι βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας. το κάθε παιδί έχει διαφορετικό χαρακτήρα ωστόσο εμείς πρέπει να ξέρουμε πως μπορούμε να βγάλουμε το καλύτερο από τον καθένα."

Για τις σχέσεις με την πρώτη ομάδα: "Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με την πρώτη ομάδα και με τα φιλικά που γίνονται ανάμεσα στις δυο ομάδες. Νομίζω πως έτσι "βολεύει" και τον προπονητή της πρώτης ομάδας γιατί βλέπει παίκτες του που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας."

Για την εκτίμηση του για τον φετινό ΠΑΟΚ: "Μιλάμε με την πρώτη ομάδα και ξέρουμε πως είναι. Η αρχή ήταν δύσκολη γιατί ο προπονητής είναι καινούργιος και χρειάστηκε χρόνο για να δει την ομάδα του. Στην Ευρώπη μπορεί ο ΠΑΟΚ να απέτυχε όμως τα αποτελέσματα στην Ελλάδα τα πήρε. Παιχνίδι με παιχνίδι βλέπουμε άλλη ομάδα και φαίνεται πως οι παίκτες ήθελαν χρόνο για να αφομοιώσουν τα θέλω του προπονητή."

Για τον Σφιντερσκι και η προοπτική της Εθνικής: "Διαβάζω ότι στα πολωνικά μέσα συζητούν αρκετά για τον Κάρολ ότι έχει βρει καλό ρυθμό και σκοράρει συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολη εκεί η θέση με τους Λεβαντόφσκι και Πιόντεκ . Είναι μικρός όμως, το μέλλον είναι δικό του."

Για τον γιο του ως ποδοσφαιριστή: "Είναι 14 χρονών ακόμη πρέπει να δουλέψει σκληρά αν θέλει να φτάσει ψηλά. Αν τον αφήσω μπορεί και να με περάσει(γέλια). Το ταλέντο όμως υπάρχει και πρέπει να δουλευτεί."

Διαβάστε ακόμη...