Η συνάντηση Σαββίδη-Μητσοτάκη δεν είναι έκπληξη

Απο paokday.gr: Ο Στέλιος Παπαντωνίου γράφει στο PAOKDAY για την συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Πηγή: paokday.gr
Η συνάντηση Σαββίδη-Μητσοτάκη δεν είναι έκπληξη

Η είδηση το πρωί της Δευτέρας πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν κάτι το οποίο σχολιάστηκε έντονα και ποικιλοτρόπως από οπαδούς του ΠΑΟΚ και όχι μόνο.

Στην πρώτη ανάγνωση της συνάντησης των δύο ανδρών οντως δημιουργείται μία απορία και ένα ξάφνιασμα.

Στην συνέχεια και μετά από λίγο καλύτερη σκέψη η συνάντηση των δύο αποτελεί κάτι πολύ φυσιολογικό.

Είναι συχνό φαινόμενο οι επιχειρηματίες του βεληνεκούς του Σαββίδη να συνομιλούν με αρχηγούς κρατών.

Ειδικότερα οταν πρόκειται να τρέξει ένα project το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό τόσο για την χώρα όσο και για την Θεσσαλονίκη και αυτό δεν είναι άλλο από την κατασκευή της νέας Τούμπας.

Μπορεί στο παρελθόν ο Ιβάν Σαββίδης να έκανε δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπέρ του πολιτικού του αντιπάλου, Αλέξη Τσίπρα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχουν επαφές από δω και στο εξής.

Άλλωστε η θέση που κατέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν του αφήνει πολλά περιθώρια για να επιλέγει να μην συναντιέται με ανθρώπους όπως ο Σαββίδης ο οποίος είναι ο μοναδικός επιχειρηματίας που χρηματοδοτεί την βόρεια Ελλάδα και ανοίγει καινούργιες θέσεις εργασίας.

Οπότε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το πρωί είναι μόνο η αρχή των επαφών των δύο ανδρών καθώς τα θέματα που έχουν προς συζήτηση είναι πάρα πολλά τόσο η κατασκευή της νέας Τούμπας, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και η έκταση στο Παλιούρι για τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις που θέλει να δημιουργήσει ο ισχυρός άνδρας του δικεφάλου του βορρά.

Τέλος οι επαφές τους είναι απαραίτητες και σε τελική ανάλυση η ψυχρότητα την δεδομένη χρονική στιγμή δεν ωφελεί κανέναν από τους δύο.

Διαβάστε ακόμη...