«Προβλήθηκε λάθος εικόνα στον Πειραιά, είπε ότι είδε καθαρό φάουλ στο ΟΑΚΑ»

Από paok24.com: O Δημήτρης Σαραϊδάρης, φιλοξενήθηκε στο Libero 107,4 και ξεκαθάρισε όσα ειπώθηκαν στο χθεσινό σεμινάριο, δίνοντας απαντήσεις σε όλους αυτούς που τα ερμηνεύουν όπως τους βολεύει...
Πηγή: paok24.com
«Προβλήθηκε λάθος εικόνα στον Πειραιά, είπε ότι είδε καθαρό φάουλ στο ΟΑΚΑ»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για αυτά που είπε ο υπεύθυνος της FIFA για το VAR στο χθεσινό σεμινάριο:
«Είπε ο άνθρωπος ότι ο διαιτητής πήρε την απόφαση γι' αυτό και γι' αυτό το λόγο. Είπε ότι «ναι υπάρχει φάουλ, βλέπω όμως ότι ο ποδοσφαιριστής που κάνει φάουλ βρίσκει και τη μπάλα». Άρα ο διαιτητής στον αγωνιστικό χώρο, είδε μόνο ότι βρήκε τη μπάλα και ο διαιτητής του VAR δεν ήταν σίγουρος. Άρα λοιπόν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR, κρατήθηκε η πρώτη άποψη. Είπε ότι «μπορεί να είναι φάουλ μπορεί και να μην είναι. Οδηγήθηκε ο διαιτητής σε αυτήν την απόφαση γιατί έτσι το είδε και γιατί ο διαιτητής του VAR θεώρησε ότι ήταν κάτι «γκρι». Σε τέτοιες φάσεις, ακολουθείται η πρώτη φάση και συνεχίζεται το παιχνίδι. Αν είχε αποφασίσει να σφυρίξει, θα σταματούσε το παιχνίδι. Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσεις ένα σεμινάριο για τις εντυπώσεις. Το σεμινάριο έχει επιμορφωτικό σκοπό και αυτό πρέπει να κρατάμε όλοι εμείς που θέλουμε να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να κρατήσω εγώ που θέλω να το μεταφέρω και στους παίκτες της ομάδας μου».

Για τη φάση του «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Μπαράλες:
«Εκεί μπορώ να πω πάλι τι ειπώθηκε και όχι με σκοπό να το εκμεταλλευτώ επικοινωνιακά. Είπε ότι «έχουμε μία ξεκάθαρη παράβαση και ότι οι άνθρωποι πάλι δε φταίνε, γιατί τους προβλήθηκε λάθος εικόνα». Δεν πρόκειται να μπει κανένας από την UEFA και τη FIFA στη διαδικασία του ποιος φταίει. Η επικοινωνία μεταξύ διαιτητών υπάρχει, το που κουμπώνει το VAR, σε ποιες κάμερες. Οι διαιτητές δε βλέπου γραμμή στο VAR όσον αγορά το οφσάιντ. Η γραμμή που βλέπουμε εμείς από την εταιρεία παραγωγής, τη βλέπουμε μόνο εμείς οι τηλεθεατές. Ο διαιτητής θα επιτρέπεται να δει γραμμή όταν θα μπει το σύστημα που είναι αποδεκτό από FIFA και UEFA. Από εκεί και πέρα το αναλύουμε όπως θέλουμε εμείς. Είπε ότι είναι ξεκάθαρη παράβαση. Κλήθηκε για να σχολιάσει τον τρόπο λειτουργίας των διαιτητών, το πως φτάνουν να πάρουν μια απόφαση είτε σωστή είτε λάθος. Αυτό δεν το σχολιάζει».

Για τη χρήση του goal line technology:
«Αυτό που ειπώθηκε και μου έκανε και εμένα εντύπωση, είναι ότι έχει μεγαλύτερο κόστος από το VAR. Δεν ξέρω ακριβώς το νούμερo, αλλά σαφώς και το VAR δεν ήταν φθηνό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι στατιστικά το goal line technology, θα το συναντήσουμε 1-2 φορές μπροστά μας και ίσως εκεί, θα μας βοηθήσει και το καρέ-καρέ του VAR, ενώ αντίθετα τη γραμμή ορφσάιντ τη βλέπουμε συνέχεια. Για τη χρήση της γραμμής του οφσάιντ θα πρέπει να δεσμευτούν τέσσερις κάμερες από την παραγωγή. Είναι πολύ μεγάλο το πλάνο, δεν είναι κάτι απλό για να πούμε σήμερα το φέραμε και αύριο το δουλεύουμε».

Για το αν βλέπει βελτίωση στην ελληνική διαιτησία φέτος:
«Θεωρώ πως ναι. Ήταν κάτι που το επιδίωξε με μεγάλη θέληση ο ΠΑΟΚ και νομίζω ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν έστω και σαν νούμερο, τα 28 σφάλματα, έγιναν 6, δείχνει κάτι».

Διαβάστε ακόμη...