Η νέα αύξηση κεφαλαίου και το Financial Fair Play

Aπό sfina.gr: Ενόψει της νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στις 30 Οκτωβρίου πρέπει να επισημάνουμε ότι πάρα πολύ δύσκολα μπορούν να προσμετρηθούν νέες αυξήσεις στο Financial Fair Play.
Πηγή: sfina.gr
Η νέα αύξηση κεφαλαίου και το Financial Fair Play

Με τις αυξήσεις τις τελευταίας τριετίας έχει σχεδόν εξαντληθεί αυτή η δυνατότητα. Υπενθυμίζουμε, ότι το FFP λέει, ότι κατά το χρονικό διάστημα της τελευταίας τριετίας, στον υπολογισμό εσόδων και εξόδων δεν μπορεί η "χασούρα" κάθε ομάδας να είναι μεγαλύτερη από πέντε εκατ. ευρώ. Αυτή πρακτικά μπορεί να φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ, αφού από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου επιτρέπεται να προσμετρούνται στα έσοδα 25 εκατ. ευρώ στο διάστημα της τριετίας.

Μόνο η τελευταία αύξηση του Ιουνίου ήταν ύψους 15 εκατ. ευρώ. Άρα καταλαβαίνεται, ότι με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας τριετίας η δυνατότητα προσμέτρησης αυξήσεων στα κριτήρια του Financial Fair Play έχει τυπικά και ουσιαστικά παρέλθει.

Όσα χρήματα και να βάλει ο Ιβάν Σαββίδης στη νέα αύξηση, το ύψος της οποίας θα γνωστοποιηθεί στην γενική συνέλευση της 30ης Οκτωβρίου, στο Financial Fair Play δεν θα μετρήσουν. Άρα, η νέα αύξηση θα γίνει για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών της εταιρείας και της ομάδας και αναμένεται να κυμανθεί σε φυσιολογικά νούμερα για την εποχή Σαββίδη, δηλαδή, μεταξύ 10 και 15 εκατ. ευρώ.

Πριν από το 2012 βέβαια τέτοια νούμερα προκαλούσαν απλά... ίλιγγο, ενώ σήμερα είναι μέρος της καθημερινότητας στην Τούμπα, απόδειξη της οικονομικής ευμάρειας που διανύουν οι "ασπρόμαυροι", λόγω της παρουσίας του Σαββίδη.

Διαβάστε ακόμη...