«Ο ΠΑΟΚ πρωτοπορεί»

Η έμπειρη χορογράφος, Σοφία Μάντη και οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΠΑΟΚ, Ιωάννα Τσιλιακούδη και Εμμανουέλα Χριστοπούλου, μιλούν για την υποδειγματική δουλειά που γίνεται στο «ασπρόμαυρο» τμήμα υπό την καθοδήγηση της κορυφαίας προπονήτριας του χώρου, Χριστίνας Θαλασσινίδου.
Πηγή: acpaok.gr
«Ο ΠΑΟΚ πρωτοπορεί»

Το τμήμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΑΣ ΠΑΟΚ πρωτοπορεί διοργανώνοντας για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα ένα event επίδειξης σωματείων του αθλήματος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20/10 στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης και το οποίο απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω.

Την αξιολόγηση των αθλητριών θα αναλάβει η Ολυμπιονίκης και κορυφαία προπονήτρια του χώρου, Χριστίνα Θαλασσινίδου, έχοντας στο πλευρό της, τους χορογράφους Σοφία Μάντη και Κώστα Καφαντάρη.

Η Σοφία Μάντη, που έχει διδάξει επί σειρά ετών το μάθημα του κλασσικού μπαλέτου και του αυτοσχεδιασμού στον Α.Ν.Ο.Α., έχει διατελέσει στην Εθνική Ελλάδος Συγχρονισμένης Κολύμβησης βασικός συνεργάτης και χορογράφος, ενώ ήταν και μέλος της Εθνικής Αυστρίας ως artistic coach μίλησε για το event της ερχόμενης Κυριακής:

«Ο ΠΑΟΚ πρωτοπορεί και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί τέτοιες πρωτοβουλίες λείπουν από το χώρο του αθλήματος. Νιώθω μεγάλη περηφάνια που είμαι μέλος της όλης αυτής προσπάθειας που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ένα άθλημα υπέροχο, μία διέξοδος εκπληκτική για τα παιδιά και για αγόρια και για κορίτσια. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει και να γνωρίσει την καλλιτεχνική κολύμβηση. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει μία dream team με τεχνική σύμβουλο τη Χριστίνα Θαλασσινίδου που έφερε στη χώρα αυτό το άθλημα, μία εκπληκτική προπονήτρια και φανταστική αθλήτρια με μεγάλες διακρίσεις μέχρι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά πάνω από όλα ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Είναι μεγάλη τύχη για όλους μας που συνεργαζόμαστε μαζί της. Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη επιλογή».

Από την πλευρά τους οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης του ΠΑΟΚ, Ιωάννα Τσιλιακούδη και Εμμανουέλα Χριστοπούλου έκαναν το δικό τους κάλεσμα για το μεγάλο event που διοργανώνεται με τη «σφραγίδα» του Δικεφάλου.

«Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Είναι ένα εντυπωσιακό αλλά και απαιτητικό άθλημα που συνδυάζει την κολύμβηση με τον χορό. Μέσα από την καλλιτεχνική κολύμβηση και τον αθλητισμό κάθε παιδί μαθαίνει να οργανώνει τον χρόνο του. Για το συγκεκριμένο άθλημα είναι απαραίτητη η καλή διαχείριση του χρόνου. Χρειάζονται αρκετές ώρες προπονήσεων, αλλά οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν πως συνήθως οι καλοί αθλητές είναι και εξαιρετικοί μαθητές. Εμείς δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και πάντα με τις οδηγίες του προπονητικού τιμ βελτιωνόμαστε ακόμη περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε δίπλα μας κορυφαίες προπονήτριες του χώρου, όπως για παράδειγμα η κυρία Θαλασσινίδου που είναι πάντα δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε εμείς και το τμήμα γενικότερα. Ήταν το είδωλο μας και ένας από τους λόγους για να ασχοληθούμε με την καλλιτεχνική κολύμβηση».

Διαβάστε ακόμη...