ΠΑΟΚ: Τα προβλήματα εντός, εκτός, επί ταυτά και η twilight zone

Απο basketplus.gr: O ΠΑΟΚ έχασε την 2η από τις συνολικά 4-5 ευκαιρίες του για φετινό "διπλό" και στο άδειο "Σοφία Μπεφόν" η ευκαιρία ήταν σημαντική. Με προβλήματα χημείας και ψυχολογίας ο Ιωνικός, με μια φροντ λάιν που πέρα από τον 35χρονο Λουκά υπήρχε ο Σάφτενααρ, ο Κώττας και ο αδρανής Big Sofo, με αλλαγή στο πάγκο, χωρίς βοήθεια από την κερκίδα, με τρεις Αμερικανούς και ουχί έξι. Κι όμως... +17.
Πηγή: basketplus.gr
ΠΑΟΚ: Τα προβλήματα εντός, εκτός, επί ταυτά και η twilight zone

Που υπερίσχυσαν οι γηπεδούχοι; Στο οτι Μπαρτ, Λόρενς (μεγάλη άνεση στην κυκλοφορία και στις έξτρα πάσες) σε αυτό το επίπεδο είναι μια κλάση τουλάχιστον πάνω από Λιούις, Τσόχλα και στο οτι ο Ελληνικός κορμός τους είναι δύο κλάσεις πιο ποιοτικός. Αν προσθέσεις το οτι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βγάλει δείγματα προετοιμασίας, η οποία ήταν μετ΄εμποδίων και το οτι το "γκρι" τρίο έκανε το παν για να μην περάσει ο Δικέφαλος στο καλό του διάστημα, το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά.

Το ζήτημα είναι ένα. Πότε θα υπάρξει βελτίωση αυτού του ρόστερ και σε ποιό επίπεδο θα είναι αυτή η βελτίωση (αν υπάρξει). Αλλαγές στο ρόστερ δεν αναμένονται άμεσα με ένα ban που τρέχει τώρα και με ένα δύο που πιθανόν θα προκύψουν, οπότε...Η εικόνα του ΠΑΟΚ και στο διάστημα που ήταν ανταγωνιστικός για 32΄ δεν ήταν πολύ πάνω από την μετριότητα, έστω με αντιπάλους και την παρέα της αδιανόητα προκλητικής Τσαρούχα.

Ο Τσόχλας δεν θα έβαζε τον... εαυτό του 19΄ σε ένα τόσο απαιτητικό ματς (και μάλιστα με τόσο κακή απόδοση), ο Μαργαρίτης σε 22΄ δεν θα μπορούσε να ήταν πιο αρνητικός (ο άνθρωπος δικαιούται πάντως και ένα κακό ματς), το ίδιο και ο Ουίγκινς (που δεν δικαούται)... Ο Σαρικόπουλος δεν γίνεται σε 15΄ να έχει... μηδέν ριμπάουντ, ή ο Εγκετζέκε σε 10΄ να μην κάνει ένα σουτ. Βάλε και την ατομική λογική του Μπεστ (10 τρίποντα σε 25΄)...

Ο Φλεβαράκης δεν μπορεί να αλλάξει ποιοτικά την ισχύ του ρόστερ (άδειο ταμείο και ban να τρέχει), αλλά μπορεί να διαφοροποιήσει τον εαυτό του. Προφανώς και έζησε τον αθλητικό πολιτισμό σε Σουηδοπολωνογερμανίες, αλλά εδώ με σφαγή 30 λεπτών απαιτείται μεγαλύτερη ένταση, ειδικά όταν ο πάγκος είναι τόσο άδειος από στελέχη. Και φυσικά δεν γίνεται ο Σαρικόπουλος να "τρώει" δύο σερί τρίποντα από τον Λουκά, να μένει στο παρκέ πάνω στον ίδιο παίκτη και να "τρώει" και τρίτο. Δεν γίνεται.

Τα υπόλοιπα λεπτομέρειες... Το κενό στο "4", η απουσία ενός τουλάχιστον μακρινού σουτέρ ακόμα, η ανάγκη για έναν καλύτερο άσο και ένα σταθερό 3άρι, λίγο περισσότερο ινσάιντ γκέιμ για να ανοίξει η περιφέρεια και για να παίξει η ομάδα μπάσκετ σωτηρίας, το οποίο με 7/32 τρίποντα δεν θα έχει μέλλον. Όμως στην παρούσα φάση αυτά είναι θεωρίες του απραγματοποίητου, η twilight zone του ΠΑΟΚ. Θα σώσει η δουλειά και η επανάληψη, αυτά που δεν πρόλαβε να κάνει ο "Φλέβα".

Όσο για τα εκτός γραμμών; Ο Σάφτενααρ σε 15΄ είχε μόνος όσες βολές εκτέλεσαν Λιούις, Σχίζας, Τσόχλας, Μαργαρίτης μαζί με συνολικό χρόνο 69 λεπτά. Η ο Τζόουνς σούταρε τις βολές των Νόουλς, Σαρικόπουλου, Εγκεκέζε, Ουίγκινς, Μαργαρίτη. Κάποια στιγμή στο 19΄ ο Ιωνικός είχε -8 φάουλ και +11 βολές. Φυσικά οι διαιτητές πήραν την καρωτίδα του Λιούις που ήταν καλός στο 2ο ημίχρονο με δύο απανωτά ανύπαρκτα φάουλ. Η κωμωδία θα έχει και συνέχεια και θα έχει και εύκολο έργο. Γιατί;

Μα η ΚΑΕ αποφάσισε εκ των έσω να καλύψει την θέση του τιμ μάνατζερ. Έτσι για πρώτη φορά εκτός έδρας χρέη Τ.Μ. εκτέλεσε ο press oficcer. Την ώρα που η Τσαρούχα είχε βγάλει το γιαταγάνι, ο άνθρωπος μπορεί να έστελνε τουίτ (αυτή είναι η δουλειά του...) για το ματς. Ολόκληρος ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βρει έναν να κάνει τη δουλειά. Και φυσικά το παραμύθι για τον αναβαθμισμένο ρόλο του Σταυρόπουλου δεν έχει δράκο. Αφού ο άνθρωπος δεν μπορεί να ακολουθεί μετά την επέμβαση. Ποιά αναβάθμιση; Και η εικόνα μιας ελλειπούς αποστολής να πηγαίνει ως πρόβατο σε σφαγή πληγώνει αφάνταστα. Και είναι μόλις η αρχή... Αυτό προφανώς είναι πιο ανησυχητικό δεδομένο ακόμα και από αυτό το πολύ σκληρό -17.

*Ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία του ΠΑΟΚ αυτή η επίδοση των 4 πόντων σε ένα 10λεπτο; Αν ναι, πως αλλάζει αυτό; Αν όχι, ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος.

*Μπεσίκτας, Παναθηναϊκός, Ουγγαρία, Ρόδος, Νεπτούνας και δεν συμμαζεύεται... Άντε διάλεξε τα ματς προετοιμασίας για την εντός των συνόρων σωτηρία.

Διαβάστε ακόμη...