To δίδυμο Ντόουγκλας- Μίσιτς που έδεσε το κέντρο

Από paok24.com: Οι δύο παίκτες που κέρδισαν την μάχη του άξονα
Πηγή: paok24.com
To δίδυμο Ντόουγκλας- Μίσιτς που έδεσε το κέντρο

Από το ξεκίνημα της σεζόν, οι Καντουρί και Εσίτι έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αλλά μέσα στα πρώτα παιχνίδια, το δίδυμο άλλαξε και μάλιστα φαίνεται να δένει.

Το πείραμα του Εσίτι δεν έπιασε στην αρχή, οι τραυματισμοί του Ελ Καντουρί στην αρχή της σεζόν, αλλά και ο Εργκούς Κάτσε που πήγε στη Λάρισα, άνοιξαν τον δρόμο για τους Μίσιτς και Αουγκούστο και αυτοί έδειξαν ικανοί να παραμείνουν σταθεροί στις βασικές επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα.

Τα νούμερα του Μίσιτς είναι πάνω κάτω γνωστά. Σε 6 αγώνες πρωταθλήματος έχει ήδη 2 γκολ και 4 ασίστ, νούμερα που από μόνα τους λένε πολλά, αλλά και ο Βραζιλιάνος μέσος που ήρθε στην Ευρώπη χωρίς πολλές εμπειρίες, βάζει σιγά σιγά την υπογραφή του σε πολλές στιγμές του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν. Μπορεί να μην έχει γράψει νούμερα, όπως ο Κροάτης συνοδοιπόρος του, αλλά είναι εκείνος που του δίνει το χώρο του.

Στο πρωτάθλημα έπαιξε 4 90λεπτα, είχε μία ασίστ στον αγώνα με τον Άρη, μετράει 2 κίτρινες κάρτες, αλλά το βασικότερο είναι οι χώροι που καλύπτει και έτσι δίνει στους έτερους παίκτες του ΠΑΟΚ, την ελευθερία στο νέο και απαιτητικό στυλ που θέλει να περάσει ο Αμπέλ Φερέιρα στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ.

Οι επιδόσεις του και η ανάκαμψη της ομάδας, όταν μονιμοποιήθηκε το σχήμα με τους Μίσιτς και Αουγκούστο φάνηκε από τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα σε Άρη, ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης. Δέχθηκε λιγότερες φάσεις από ότι στα άλλα παιχνίδια λιγότερα, χωρίς να χάνει την επιθετικότητα του που τον κρατά σε τροχιά πρωταθλητισμού που είναι και ο βασικός στόχος της ομάδας και για αυτή τη σεζόν.

Οι εμφανίσεις του μάλιστα έχουν κάνει τον Εσίτι να μην είναι στις επιλογές της βασικής 11άδας του προπονητή, ενώ τώρα θα έχει ακόμα έναν συμπαίκτη που θα μπορεί να τον βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού, όταν με το καλό ο Μαουρίτσιο επανέλθει πλήρως στο αγωνιστικό σχήμα των νταμπλούχων Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη...