Οι απαντήσεις Μέλο Περέιρα στον ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ ρώτησε και ο αρχιδιαιτητής έδωσε εξηγήσεις
Πηγή: thessports.gr
Οι απαντήσεις Μέλο Περέιρα στον ΠΑΟΚ!

Ο Μέλο Περέιρα ανοίγει ένα νέο κύκλο επαφών και επιλέγει τον δρόμο των επιστολών για να επικοινωνεί με τις ΠΑΕ. Τι ακριβώς συνέβη με τον ΠΑΟΚ…

Την επομένη του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ που κρίθηκε με το 2-2 από μία λανθασμένη απόφαση να μετρήσει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ και έθετε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Θυμίζουμε ότι τότε από πλευράς ΠΑΟΚ υπήρξαν ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε ο Τάσος Σιδηρόπουλος στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ που προέρχονταν από καταφανέστατο φάουλ, ενώ με αφορμή και αυτό τέθηκε ξεκάθαρο θέμα ορισμού ξένων διαιτητών και στο VAR καθώς όπως τόνιζαν κάποιοι Έλληνες μπορούν να διαμορφώσουν αποτέλεσμα και από εκεί…

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ είχε κάνει αίτηση μέσα από την επιστολή του προκειμένου να εξετάζονται οι ηχογραφημένες συνομιλίες διαιτητών και από εδώ και στο εξής να δίνεται πρόσβαση σε αυτές από τις διαγωνιζόμενες ομάδες μετά το πέρας του αγώνα.

Τότε, ο ΠΑΟΚ άνοιξε και επίσημα το θέμα της γραμμής οφσάιντ στο VAR, επικαλούμενοι τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις ότι στο match center του VAR δεν υπάρχει η γραμμή που βοηθάει στο να ξεκαθαρίσει η φάση.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΕΙΡΑ

Ο Μέλο Περέιρα απάντησε και η FORZA αποκαλύπτει ότι: Αρχικά ξεκαθάρισε πώς η επικοινωνία της ΚΕΔ με τις ΠΑΕ, θα γίνεται αυτή τη σεζόν μέσω επιστολών και όχι κατ’ ιδίαν όπως συνέβαινε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Άρα τα ραντεβού και οι επισκέψεις κόβονται και οποιαδήποτε ΠΑΕ θα επικοινωνεί με αυτόν και μόνο τον τρόπο.

Κατά δεύτερο λόγο, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής επανέλαβε ότι: Οι ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ main referee και VAR θα διατηρούνται για εσωτερική αξιολόγηση από την ΚΕΔ. «Τουλάχιστον προς το παρόν…» ανέφερε χαρακτηριστικά, δείγμα του ότι το σκέφτεται σοβαρά πώς θα τις αξιοποιήσει στο μέλλον. Κάπως έτσι βέβαια πέρασε και το όλο θέμα Σιδηρόπουλου. Με τον Περέιρα να γνωρίζει τι ειπώθηκε με τον Ελβετό διαιτητή, αλλά φυσικά να μην το δημοσιοποιεί.

Τρίτον και πολύ σοβαρό: Ο Περέιρα ανέφερε πώς τουλάχιστον για την κανονική περίοδο (και μέχρι την έναρξη των playoffs) οι ξένοι διαιτητές θα σφυρίζουν τους αγώνες μεταξύ των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και δεν θα βρίσκονται στο VAR, κάτι που αποφασίστηκε και με τη σύμφωνη γνώμη ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

Άρα, αυτό θα ισχύσει στην κανονική περίοδο και μετά, αναλόγως του τι θα συμβεί θα αποφασίσουν για τους αγώνες που θα κρίνουν τον πρωταθλητή και τις επόμενες θέσεις.

Όσον αφορά τη γραμμή οφσάιντ, η ΚΕΔ απάντησε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ότι ήταν αίτημα και δικό τους αίτημα αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στο VAR.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Η FORZA εδώ και τρεις εβδομάδες έχει ανοίξει το μεγάλο θέμα με την έλλειψη γραμμών οφσάιντ μέσα στο VAR. Ήταν τότε που με αφορμή το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρης κανείς δεν μπορούσε να αποδείξει αν το δεύτερο γκολ του Μάτος έπρεπε να ακυρωθεί και αν ο Μπίσεσβαρ ήταν εκτεθειμένος ή όχι. Θυμίζουμε ότι το ελληνικό σύστημα VAR έχει αγοραστεί χωρίς τις γραμμές και αυτές που οι τηλεθεατές βλέπουν σε ορισμένα παιχνίδια απλά χρησιμοποιούνται από τα κανάλια και όχι από το VAR. Οι γραμμές στο VAR πρέπει να έχουν ειδική πιστοποίηση από την UEFA και σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν αυτές του οποιουδήποτε τηλεοπτικού φορέα.

Μέσα στην εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι το κόστος για την αγορά του επιπρόσθετου τεχνικού συστήματος γραμμών φθάνει στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, αλλά ενώ το όλο θέμα το γνωρίζουν όλοι και το αποδέχονται ως πρόβλημα, έχει κολλήσει στο ότι δεν υπάρχει απόφαση για το ποιος θα καλύψει αυτό το κόστος.

Σε κάθε περίπτωση εδώ πρόκειται για μεγάλη ατέλεια που επιβάλλεται να διορθωθεί, μια και το πρωτάθλημα είναι γεμάτο οριακές φάσεις (όπως ο περασμένος αγώνας Παναθηναϊκός-Ξάνθη) όπου και λάθη γίνονται, αλλά και οι διαιτητές κατηγορούνται άδικα αφού η κρίση αυτών των φάσεων δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη.
Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...