«Ο ΠΑΟΚ λόγω Τούμπας, γοήτρου και νοοτροπίας θα κερδίσει τον Αρη»

Από sdna.gr: Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριτής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης, αναλύει στο SDNA τα δεδομένα του El Clasico της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας το δικό του φαβορί και τα δυνατά σημεία του Δικεφάλου έναντι του Αρη.
Πηγή: sdna.gr
«Ο ΠΑΟΚ λόγω Τούμπας, γοήτρου και νοοτροπίας θα κερδίσει τον Αρη»

Η Τούμπα έιναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της, για να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, στο παραδοσιακό «clasico» της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, Γιώργος Τουρσουνίδης, μίλησε στο SDNA για το ντέρμπι, τα «ατού» των δύο μονομάχων, τον «καινούργιο» Αμπέλ Φερέιρα αλλα και την «καυτή» ατμόσφαιρα της Τούμπας. Παράλληλα, θυμήθηκε το δικό του αγαπημένο παιχνίδι κόντρα στον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ντέρμπι: «Πάντα το τοπικό ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης κεντρίζει το ενδιαφέρον της πόλης, των ομάδων, των ποδοσφαιριστών. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και πέρα, θα σταθώ καθαρά αγωνιστικά και στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Νομίζω, ότι επειδή παίζουμε στην Τούμπα αν παρουσιαστεί η ομάδα συγκεντρωμένη, πειθαρχημένη και με το ποδόσφαιρο που γνωρίζει να παίζει, τότε νομίζω ότι έχουμε προβάδισμα για να πάρουμε την νίκη».

Για την νίκη του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Δεν υπάρχει λόγος να φοβάται ο ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα του Άρη με τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ δεν φοβάται κανέναν, γιατί έχει πολύ καλή ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο Άρης μετά την επιτυχία του, κόντρα στον Παναθηναϊκό, είναι σε μια κατάσταση πολύ καλή ψυχολογικά. Είναι έμπειρη ομάδα, έχει καλούς ποδοσφαιριστές, γι' αυτό και πιστεύω ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ λόγω Τούμπας, κόσμου και γοήτρου, νομίζω ότι θα το κερδίσει το παιχνίδι».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ και που πρέπει να «χτυπήσει»: «Σε αυτά τα παιχνίδια δεν έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Η ομάδα που μπαίνει συγκεντρωμένη, προσηλωμένη και αυτή που αποφεύγει τα περισσότερα λάθη θα είναι και η ομάδα που θα κερδίσει. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι ο ΠΑΟΚ από τον Άρη,αρκεί να μπει παθιασμένα, συγκεντρωμένος από το πρώτο λεπτό, να δείξει χαρακτήρα, έτσι ώστε να δείξει ότι μέσα στην Τούμπα, είμαστε εμείς και θα κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για τα «ατού» των δύο ομάδων: «Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα συνόλου. Έχει κάποιους ποδοσφαιριστές που μπορούν να βγουν μπροστά στις δύσκολες καταστάσεις, αλλά το σημαντικό για την ομάδα, είναι ότι έχει δημιουργήσει μια ομάδα συνόλου. Δεν στέκεται δηλαδή σε έναν-δύο ποδοσφαιριστές. Από την άλλη, ο Άρης έχει κάποιες μονάδες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα και την πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα: «Πάντα όταν έρχεται ένας καινούργιος προπονητής και ειδικά στο να διαδεχτεί κάποιον που κατέκτησε το νταμπλ, θέλει πίστωση χρόνου, στήριξη και βοήθεια. Ο Αμπέλ Φερέιρα προσπαθεί να περάσει την δική του φιλοσοφία με ένα καινούργιο σύστημα. Ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά θα βρει τον δρόμο του, θα αφομοιώσει πολύ καλύτερα τα θέλω του προπονητή, αλλά και ο προπονητής να μάθει τα θέλω των ποδοσφαιριστών, έτσι ώστε να φτάσει ξανά η ομάδα σε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιες δυνατότητες, πολύ καλό υλικό, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, είναι μια πολύ καλά δομημένη ομάδα με γερές βάσεις από πίσω, απλά θέλει λίγο χρόνο ακόμα. Το σημαντικό είναι, ότι χωρίς να φτάσει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης, έχει πετύχει τρεις νίκες και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας».

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Η ατμόσφαιρα της Τούμπας, θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα είναι για μια ακόμη φορά πρώτος, σε ότι έχει να κάνει, με το να φωνάξει και να στηρίξει την ομάδα. Είναι μια πολύ καλή καυτή ατμόσφαιρα και γίνεται ακόμα πιο καυτή, όταν παίζεις σε ένα τέτοιο τοπικό ντέρμπι. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τι σημαίνει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Το ξέρουμε πολύ καλά και εγώ το ξέρω, τι ακριβώς σημαίνει και τι βοήθεια μπορεί να δώσει στην ομάδα, αυτό ο λαός.

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι και φέτος είναι πάλι το φαβορί. Μακάρι να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το αν είναι αήττητος ή όχι, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ήταν πολύ μεγάλο το περσινό επίτευγμα, δηλαδή μια ομάδα να μην χάσει σε κανένα παιχνίδι, σπανίζει αυτό το φαινόμενο. Δεν στεκόμαστε όμως στο πέρσι. Ο στόχος του ΠΑΟΚ και φέτος, είναι να πάρει το πρωτάθλημα. Έχει όλο το πακέτο, ώστε να πρωταγωνιστήσει και φέτος».

Ποιο παιχνίδι με τον Άρη, θυμάται περισσότερο, όσο ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ: «Εγώ ένα παιχνίδι θυμάμαι χαρακτηριστικά, ήταν ένα παιχνίδι μέσα στο Χαριλάου που είχαμε κερδίσει 0-4 και είχα πετύχει δύο τέρματα. Χάρηκα και εγώ και ο κόσμος. Δεν το κρύβω, ότι τα παιχνίδια με τον Άρη, τα αντιλαμβανόμουνα, πολύ διαφορετικά από τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Διαβάστε ακόμη...