Σαν σήμερα, διπλό στο "Γεντί Κουλέ" μετά από 21 χρόνια!

Σαν σήμερα στις 22/9/2002, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2002-2003, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει στο "Γεντί Κουλέ", τον ΟΦΗ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Σαν σήμερα, διπλό στο "Γεντί Κουλέ" μετά από 21 χρόνια!

Ο Δικέφαλος είχε να γευτεί τη χαρά του διπλού στην Κρήτη από τις 20/9/1981, όταν είχε επικρατήσει με 0-1 και έκτοτε στα παιχνίδια που ακολούθησαν μετρούσε 15 ήττες και 6 ισοπαλίες!!! Νούμερα που δείχνουν το πόσο δυσκολευόταν διαχρονικά οι ομάδες μας στα εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ!

Σαν σήμερα όμως, στις 22/9/2002, είχε έρθει η ώρα να σταματήσει αυτό το πολύ μεγάλο σερί αγώνων χωρίς νίκη μας, καθώς ο ΠΑΟΚ πήρε το πολυπόθητο διπλό επικρατώντας με 2-3, έχοντας στον πάγκο του τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Το τελικό σκορ αδικεί τον Δικέφαλο, που ήταν πολύ καλύτερος των γηπεδούχων, προηγήθηκε με 0-3 στο 47' και έχοντας κάποια χαλαρότητα στην επανάληψη έδωσε το δικαίωμα στους Κρητικούς να μαζέψουν τη διαφορά και να απειλήσουν με ισοφάριση .

Το σκορ ένοιξε μόλις στο 7' όταν ο Καφές εκμεταλλεύτηκε κακή απομάκρυνση του Κώτσιου σε σέντρα του Οκκά και με σουτ από πλάγια θέση σημείωσε το 0-1, με την μπάλα να βρίσκει ελάχιστα και σε αμυντικό του ΟΦΗ, αλλάζοντας ελαφρώς πορεία, στην πρώτη αξιόλογη επίθετική μας προσπάθεια στο ματς!

Στο 36' ο Μάρκος σέντραρε από τα αριστερά και ο Οκκάς με πολύ έξυπνο τρόπο έκανε το 0-2, για να έρθει στο 2ο λεπτό της επανάληψης ο Σαλπιγγίδης να βγει στην κόντρα και να σκοράρει για 3η φορά, κάνοντας το 0-3 με υποδειγματικό πλασέ (αρχική εικόνα)...

Στο 82' ο Φουτσίνι έδιωξε πάνω στη γραμμή του σουτ του Κιάσσου και ένα λεπτό μετά ο ΟΦΗ μείωσε με τον Σολίς (δοκάρι και μέσα).

Το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε στο 88' με τον Γκόμεζ, που εκμεταλλεύτηκε κακή απόκρουση του Πουρλιοτόπουλου σε κεφαλιά του φορ του ΟΦΗ.

Στο 90' είδε από τον Φινοκαλιώτη την 2η κίτρινη ο Μπελεβώνης και αποβλήθηκε. Το παρόν στο γήπεδο έδωσαν και περίπου 100 οπαδοί του Δικεφάλου, οι περισσότεροι κάτοικοι Κρήτης, ενώ πολλές φορές ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές συνθήματα κατά του Ολυμπιακού!

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Σταυρουδάκης (46' Αναστασιάδης), Κολιτσιδάκης, Κώτσιος, Κιάσσος, Σολίς, Μπελεβώνης, Χρυσάφης (75' Σαπουντζής), Δερμιτζάκης, Σοάρες (51' Ιορδανίδης), Γκόμεζ

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Χασιώτης (45' Σαλπιγγίδης), Αμπονσά (63' Βοσκαρίδης), Κουτσόπουλος, Φουτσίνι, Μάρκος, Κούτσης (75' Κοσμίνσκι) Καφές, Κουκιέλκα, Οκκάς, Γεωργιάδης

Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη: "Ήταν ένα ανοικτό ματς με δύο ομάδες που έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Εμείς ως το 65' ήμασταν πολύ καλοί, πετύχαμε τρία γκολ και είχαμε και άλλες φάσεις για να σκοράρουμε.

Δυστυχώς στο τέλος δεν είχαμε πειθαρχία και ψυχραιμία, αλλά παρουσιάσαμε κακή νοοτροπία, με αποτέλεσμα να μην είναι γλυκιά η νίκη που σημειώσαμε.

Μετά το 2-3 είχαμε άγχος και είδα πράγματα τα οποία θα πρέπει να δουλέψουμε για να τα διορθώσουμε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο, εύχομαι στον ΟΦΗ καλή συνέχεια"

Στο πέταλο των οργανωμένων του ΟΦΗ βρέθηκε ο ... Γ. Βαρδινογιάννης (άλλες εποχές τότε!) και είχε συζητήσεις μαζί τους. Του ζητήθηκε μάλιστα να αναλάβει την ομάδα.

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το 4ο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!

Διαβάστε ακόμη...