Η Basket League σώζει τα προσχήματα με… εκπτώσεις

Από basketa.gr: Το ότι η Basket League εμφάνισε μια πρόταση για κεντρική χορηγία έστω και λίγο πριν το τζάμπολ της, είναι θετικό. Το ότι η ΕΚΟ αποτελεί την σανίδα σωτηρίας είναι ένα γεγονός που δεν αμιφσβητείται. Το ότι το προεδρείο του ΕΣΑΚΕ πανηγυρίζει που δεν ξέμεινε είναι λογικό.
Πηγή: basketa.gr
Η Basket League σώζει τα προσχήματα με… εκπτώσεις

Μόνο που μελετώντας την πρόταση χορηγίας, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για δεδομένα μικρότερη χορηγία από πέρυσι και απλά παραμένει αδιευκρίνιστο το πόσο μικρότερη είναι.

Το δεδομένο μείον είναι τα 120 χιλιάδες ευρώ για την διεξαγωγή του alla star game. Πέρυσι η στοιχηματική εταιρία έδινε 850 χιλιάδες και η ΕΚΟ είχε διοργανώσει το all star, άλλη εταιρία, άλλη συμφωνία. Φέτος η ΕΚΟ, πολύ λογικά από την πλευρά της αφού γνώριζε ότι ο ΕΣΑΚΕ… κρεμόταν κυριολεκτικά από την απόφασή της, το έβαλε στο πακέτο. Αρα, 850 μείον 120, αμέσως πάμε στα 730 χιλιάρικα.

Υπάρχει ένας άλλος όρος, κάθε άλλο παρά αμελητέος αφού αφορά σε 200 χιλιάδες ευρώ, που αναφέρεται σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Για κάθε μία τέτοια θα δίνονται στον ΕΣΑΚΕ 50 χιλιάδες ευρώ που θα μοιράζονται στις ομάδες, ορίζεται ρητά ότι το ανώτατο όριο όλων αυτών θα είναι οι 200 χιλιάδες αλλά δεν ορίζεται ρητά πόσες τέτοιες δράσεις θα γίνουν. Μπορεί δηλαδή να γίνουν λιγότερες.

Υπάρχουν επίσης 140 χιλιάδες ευρώ, που ορίζεται ότι θα είναι 10 χιλιάδες για κάθε ομάδα, αλλά για έργα υποδομής και θα αποδίδονται μετά την παράδοση των ανάλογων παραστατικών. Αρα εκεί, ο χορηγός σου υποδεικνύει πού θα πάνε τα λεφτά.

Επίσης, υπάρχουν και 150 χιλιάδες ευρώ που περιγράφονται ως “κάλυψη λειτουργικών λίγκας”, αρκετά ασαφές για το αν και πώς αυτά προορίζονται για τα ταμεία των ομάδων ή για τον ΕΣΑΚΕ.
Στο δια ταύτα, αυτό που ορίζεται ως “αμοιβές σε ομάδες” είναι 15 χιλιάδες για την κάθε μία. Ταυτόχρονα, στις απαιτήσεις που επίσης πολύ λογικά προβάλλει η εταιρία έχουν αυξηθεί οι παροχές που καλούνται να προσφέρουν οι ομάδες προς αυτήν, σε σχέση με τα ισχύοντα της προηγούμενης χορηγίας.

Εννοείται ότι από μέρη της συμφωνία που περιγράφονται αλλιώς, τα χρήματα θα καταλήξουν στις ομάδες. Εννοείται επίσης ότι θα υπερψηφιστεί αυτό που σήμερα παρουσιάστηκε ως πρόταση προς συζήτηση, αφού… απ’ το ολότελα… Εξάλλου και στην σημερινή συζήτηση, μόνο ο Προμηθέας εξέφρασε ενστάσεις για το σύνολο της συμφωνίας.

Σίγουρα πάντως οι ομάδες βλέπουν τα χορηγικά τους έσοδα μειωμένα και θα περιμένουν στην πορεία να δουν το ακριβές μέγαθος του “ψαλιδιού”.

Διαβάστε ακόμη...