«Μαζί» Καραπαπάς, Nova και Άρης!

Από inpaok.com: Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η ευρεία σύσκεψη στο υφυπουργείο αθλητισμού, υπό τον Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με την χρήση του VAR και με πρωτοβουλία ώστε να μειωθούν τα προβλήματα και να ενισχυθεί η αξιοπιστία της Super League.
Πηγή: inpaok.com
«Μαζί» Καραπαπάς, Nova και Άρης!

Στην κουβέντα που έγινε συζητήθηκαν πολλά και ακούστηκαν διάφορες απόψεις για την βελτίωση και την εξαφάνιση των λαθών που εντοπίστηκαν, στις πρώτες αγωνιστικές χρήσης του συστήματος.

Όπως φάνηκε, σχεδόν όλες οι ομάδες είναι υπέρ του VAR, ενώ υπάρχει η αίσθηση πως κάθε αγωνιστική έχουμε βελτίωση των προβλημάτων.

Παράλληλα, οι ομάδες συμφώνησαν ότι πρέπει να επικοινωνηθεί καλύτερα στις ομάδες και τους φιλάθλους το VAR.

Ωστόσο, το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από την σύσκεψη είναι η… σύμπραξη oλυμπιακού και Nova, με τις απόψεις τους να ταυτίζονται συνεχώς, δίνοντας την εντύπωση πως ο ένας δρα για τον άλλον.

Το αποκορύφωμα φυσικά δεν είναι άλλο από την απίστευτη θέση του συνδρομητικού, πως το VAR αυξάνει την καχυποψία του πρωταθλήματος, θέση που μόνο ο oλυμπιακός, έστω και έμμεσα, έχει τολμήσει να εκφράσει!

Δεν μπορεί να ακούγεται αυτή η άποψη από την εταιρία που κατέχει τα δικαιώματα των περισσότερων ομάδων του πρωταθλήματος και κάθε Σαββατοκύριακο τροφοδοτεί την εικόνα του VAR.

Πρόσωπο τς συνάντησης ήταν αναμφίβολα ο Κώστας Καραπαπάς, που δρούσε με τριπλή ιδιότητα, μιας και εκτός από τον Ολυμπιακό, μιλούσε σαν εκπρόσωπος τόσο της Nova, όσο και του… Άρη, ρώτησε αν το PAOK TV έχει την έγκριση της UEFA, αν χρησιμοποιούνται οι ίδιες κάμερες όπως στους άλλους δυο τηλεοπτικούς παρόχους, αν η ΚΕΔ έχει ρωτήσει την UEFA για το VAR στον PAOK TV.

Στα όσα υποστήριξε για το PAOK TV και το VAR, έλαβε την αποστομωτική απάντηση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, που μαζί με τον Δημοκράτη Παπαδόπουλο εκπροσωπούσε τους νταμπλούχους.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ ανέφερε πως:

«Κάθε αγώνας καλύπτεται από εννιά κάμερες όπου όλες είναι στη διάθεση του VAR απευθείας μέσω του συστήματος του OB VAN της παραγωγής. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρα θέμα του διαιτητή VAR ποια κάμερα θα χρησιμοποιήσει και τι θα δείξει στον διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία άμεση η έμμεση εμπλοκή στη διαδικασία. Όλα γίνονται απόλυτα προβλεπόμενα».

Στην συνέχεια προσέθεσε: «Η εταιρεία παραγωγής που συνεργαζόμαστε (abc production) κάνει και όλους τους αγώνες Champions League και Europa League στην Ελλάδα αφού τη χρησιμοποιεί και η COSMOTE tv που διαθέτει τα εν λόγω δικαιώματα. Με τη λογική του κ. Καραπαπά ούτε το Open μπορεί να δείξει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ούτε το Σκάι του ΠΑΟ ούτε το ONE, και στο άμεσο μέλλον ενδεχομένως και η Νova, παιχνίδια του ΟΣΦΠ, σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί τη εξαγορά της από τον κ. Μαρινάκη.

Επισήμανε μάλιστα πως η NOVA χρησιμοποιεί δική της εταιρία παραγωγής, αντίθετα με τον ΠΑΟΚ, που συνεργάζεται με την abc production που αναλαμβάνει τις παραγωγές των εντός έδρας αγώνων, η οποία δεν έχει καμία σχέση με καμία εταιρία του Ιβάν Σαββίδη.

Τέλος, κουβέντα έγινε και για τον ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου στο ΠΑΟΚ- Άρης, με τον Κώστα Καραπαπά να ζητά εξηγήσεις από τον Μέλο Περέιρα, στο γιατί δεν επέλεξε ξένο διαιτητή, με την συζήτηση να διαρκεί για ένα τέταρτο της ώρας, πριν ολοκληρωθεί με παρέμβαση της FIFA και του Υπουργού, μιας και ήταν εκτός πρωτοκόλλου.

Όπως είναι λογικό, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέφρασε την έντονη δυσφορία της για το γεγονός ότι σε μια σύσκεψη για το VAR η κουβέντα πήγε στο ΠΑΟΚ- Άρης, με τον ολυμπιακό να δείχνει ότι αυτό το παιχνίδι έχει μεγαλύτερη σημασία για τον ίδιο, από τον δικό τους αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε ακόμη...