Σαν σήμερα το εκκωφαντικό διπλό στην Τιφλίδα! (1999)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 16/9/1999, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Λοκομοτίβ Τιφλίδας, για τον α' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, της περιόδου 1999-2000...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Σαν σήμερα το εκκωφαντικό διπλό στην Τιφλίδα! (1999)

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές, πήρε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας μια μεγάλη σε έκταση νίκη, επικρατώντας με το εκκωφαντικό και ασύλληπτο 0-7!

Μια νίκη που παραμένει η μεγαλύτερη εκτός έδρας για ελληνική ομάδα σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που όσο και αν προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν οι αθηναϊκές ομάδες (και όχι μόνο), ας κάνουν τον κόπο να μας πουν:

Δηλαδή όλα αυτά τα χρόνια, η Λοκομοτίβ ήταν η πιο αδύναμη ομάδα που βρέθηκε στον ευρωπαϊκό δρόμο κάποιας ελληνικής ομάδας; Δεν υπήρξαν ομάδες ακόμη πιο «εύκολες»; Και γιατί κάποιος άλλος σύλλογος δεν πέτυχε ποτέ περισσότερα γκολ εκτός έδρας;

Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη μέρα στη Γεωργία ήταν καταπληκτικός και ιδιαίτερα αποτελεσματικός! Τον σκορ άνοιξε στο 17' ο Γιώργος Γεωργιάδης με ψηλοκρεμαστό σουτ από δύσκολη θέση, για να έρθει ο ίδιος παίκτης στο 25' να σημειώσει το 0-2, μετά από μπαλιά πάρε – βάλε του Βενετίδη.

Μπάντοβιτς, Μαχαιρίδης, Βρύζας και Φρούσος, μετά το τέλος του ματς χειροκροτούν τον κόσμο του ΠΑΟΚ που βρέθηκε ΚΑΙ στη μακρινή Τιφλίδα...

Δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Σάμπρι διαμόρφωσε το 0—3 με ωραία ατομική προσπάθεια και αφού απέφυγε και τον τερματοφύλακα, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Ούγγρου ρέφερι, Αττίλα Γιάνος.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, με τον Kebadze στο 0-0 και τον Gogichaishvili στο 0-1.

Στην επανάληψη ο Φρούσος στο 56' μετά από μπαλιά του Σάμπρι και 62' μετά από μπαλιά του Γεωργιάδη και αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα, ο Μαραγκός στο 67' με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ο Φρατζέσκος στο 69', ανάγκασαν τον τύπο που χειριζόταν τον ηλεκτρονικό πίνακα του γηπέδου να κοιτάει απορημένος τα νούμερα που πληκτρολογούσε!

Οι συνθέσεις:

Lokomotiv Tbilisi: Aslanatze, Balashvili, Chikhradze, Mikadze, Kobuladze, Gvelesiani, Rusia (51' Shavgulidze), Chomakhidze (78' Katsiashvili), Kebadze, Gogichaishvili, Barnov (46' Baramidze)

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Κατσαμπής, Βενετίδης (67' Φρατζέσκος), Ντόλμπεργκ, Μαραγκός (77' Μαχαιρίδης), Σάμπρι (50' Βρύζας), Τετράτζε, Φρούσος, Νάγκμπε, Γεωργιάδης

Δηλώσεις:

Άρι Χάαν: «Είναι ωραίο να κάνει κάποιος κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ως τώρα και είναι ασυνήθιστο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, για να εξασφαλίσει ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα»

Σπύρος Μαραγκός: «Πιστεύω πως με το σημερινό αποτέλεσμα σφραγίσαμε την πρόκριση, η ομάδα έδειξε ότι είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, αυτό είναι το πιο σημαντικό»

Νίκος Φρούσος: «Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, κερδίσαμε έναν αντίπαλο άγνωστο σε εμάς, ήρθαμε στη Γεωργία για να πάρουμε την πρόκριση από το πρώτο ματς, προσπαθήσαμε από την αρχή, ήμασταν σοβαροί σε όλο το ματς και για αυτό ήρθε και το αποτέλεσμα αυτό.»

Διαβάστε ακόμη...