Πολλά λεφτά, λίγη μπάλα…

Από forza : Παίκτες που θεωρήθηκαν ταλέντα, έγινε μεγάλη επένδυση, αλλά δεν στέριωσαν ποτέ στην Τούμπα
Πηγή: forza
Πολλά λεφτά, λίγη μπάλα…

Με αφορμή την παρουσία του Χάρη Χαρίση στον Ατρόμητο, όπου κατέληξε το καλοκαίρι έχοντας μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, θυμηθήκαμε ιστορίες παικτών πάνω στους οποίους ο «Δικέφαλος» επένδυσε πολλά χρήματα, αλλά δεν κατόρθωσαν να στεριώσουν στην Τούμπα.

Από τις αρχές της άνοιξης του 2014 ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα είχαν δώσει τα χέρια για την απόκτηση – «πακέτο» δύο ταλαντούχων και εξελίξιμων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, του Χάρη Χαρίση (για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί έντονα και ο Ολυμπιακός) και του Νίκου Κοροβέση. Οι Ηπειρώτες έβαλαν ένα αξιοσέβαστο ποσό στα ταμεία τους, λέγεται ότι έφτασε τις 700.000 ευρώ, αλλά επί της ουσίας κανένας από τους δύο παίκτες δεν στέριωσε στην Τούμπα.

Ο μεν Χαρίσης έπαιξε σε 42 ματς και πήγε δανεικός σε Σιντ Τρούιντεν και Κορτράικ πριν λυθεί το συμβόλαιό του, ο δε Κοροβέσης αγωνίστηκε σε 22 ματς, επέστρεψε δανεικός στον ΠΑΣ, πήγε στον Πλατανιά και τελικά ως ελεύθερος κατέληξε στον ΟΦΗ.

ΒΕΛΛΙΔΗΣ- ΧΑΤΖΗΙΣΑΪΑΣ

Τον Ιανουάριο του 2016 ο ΠΑΟΚ κάνει μόλις δύο μεταγραφές, αλλά τις πληρώνει με υψηλότατο τίμημα. Αναζητώντας τον αντικαταστάτη του Ρόμπιν Όλσεν κάτω από τα δοκάρια του, αποκτά τον Μάρκο Βελλίδη καταβάλλοντας 750.000 ευρώ στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στον ΠΑΟΚ έπαιξε ελάχιστα, επέστρεψε στα Γιάννινα και συνεχίζει στη Λαμία.

Δύο μέρες πριν από το φινάλε της ίδιας μεταγραφικής περιόδου θα βγάλει σχεδόν 1.000.000 ευρώ από το ταμείο του για να ντύσει στα «ασπρόμαυρα» τον Δημήτρη Χατζηισαΐα.

Εκείνο το ποσό καθιστούσε την πιο ακριβή πώληση Έλληνα παίκτη του Πανιωνίου, αλλά στο «Δικέφαλο» δεν στέριωσε. Ακολούθησε ο διετής δανεισμός στον Ατρόμητο και τελικά αυτό το καλοκαίρι πουλήθηκε, αντί 500.000 ευρώ, στην τουρκική Ρίζερσπορ.

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Αυτό κι αν ήταν… κόλπο! Καλοκαίρι του 2011 κι ο ΠΑΟΚ με αστραπιαίες κινήσεις κατορθώνει να αρπάξει τον Γιώργο Γεωργιάδη (του Κώστα) μέσα απ’ τα χέρια της ΑΕΚ. Μαζί με τον Δημήτρη Ανάκογλου ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Πανσερραϊκός από Έλληνες ποδοσφαιριστές στην επάνοδό του στη Super League τη σεζόν 2010-11.

Στις 15 προς 16 Ιουλίου στήθηκε ένα ολονύχτιο θρίλερ για χάρη του Σερραίου (από το Μητρούσι για την ακρίβεια) επιθετικού, με τους Ζαγοράκη και Βρύζα να κλείνουν από την Ολλανδία την συμφωνία, ενώ οι αθηναϊκές εφημερίδες είχαν «κλείσει» με τον παίκτη στην… ΑΕΚ!

Το «χάι λάιτ» της σύντομης καριέρας του ήταν οι δύο σέντρες «πάρε βάλε» στο θρίαμβο επί της Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Η υπόλοιπη διαδρομή: Βέροια, ΑΕ Λεμεσού, Ερμής Αραδίππου (Κύπρος), Δόξα Δράμας, Κέσλα (Αζερμπαϊτζάν), Ελαζίγκσπορ (Τουρκία).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ

Ο… Μέσι των φτωχών

Το Μάιο του 2009 ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη μάχη από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό κάνοντας δικό του τον πιο περιζήτητο νεαρό Έλληνα επιθετικό της εποχής, τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος μας είχε συστηθεί μέσα από τις εμφανίσεις του με την Εθνική Νέων φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2007, όντας συμπαίκτης -μεταξύ άλλων- με τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Κώστα Μήτρογλου και Σωτήρη Νίνη.

Μετά από δύο μετριότατες σεζόν, όπου αγωνίστηκε σε με την «ασπρόμαυρη» φανέλα επέστρεψε στον Εργοτέλη. Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε το υπόλοιπο ποσό από τα οφειλόμενα και το συμβόλαιο του. Η καριέρα του Θεσσαλού πήρε την κάτω βόλτα: ΟΦΗ, ΑΕΛ, ξανά στον ΟΦΗ και πλέον στον Ολυμπιακό Βόλου, που αγωνίζεται στη Football League (Γ’ κατηγορία).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ

48 συμ. – 3 γκολ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

73 συμ. – 6 γκολ

ΧΑΡΙΣΗΣ

42 συμ. – 2 γκολ

ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

22 συμ. – 2 γκολ

ΒΕΛΛΙΔΗΣ

15 συμ. – 0 γκολ

ΧΑΤΣΗΙΣΑΪΑΣ

10 συμ. – 1 γκολ

Διαβάστε ακόμη...