ΠΑΟΚ: Είναι νέος, αν σκληρύνει θα γίνει ωραίος

Από basketplus.gr: Μπορεί το πρώτο ουσιαστικά ματς με αντίπαλο που πάνω κάτω θα έχει τους ίδιους στόχους να αποτελέσει τον μπούσουλα για την σεζόν;
Πηγή: .basketplus.gr
ΠΑΟΚ: Είναι νέος, αν σκληρύνει θα γίνει ωραίος

Τουλάχιστον για την αρχή της... Μπα, δύσκολα... Μια απλή εικόνα προσφέρεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο αυτή την δύσκολη εποχή με τα πόδια και τα χέρια βαριά, με τους αυτοματισμούς υπό διαμόρφωση, με το δέσιμο σε αρχικό επίπεδο.

Κόντρα στην λογική αυτής της εποχής ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 94 πόντους. Μόνο που απέναντι του είχε μια ομάδα που μέχρι χθες (κυριολεκτικά) υποδεχόταν Αμερικανούς. Οι 88 πόντοι στην άμυνα είναι επίσης κόντρα στην λογική αυτής της εποχής, αν και σωστά εξήγησε ο Φλεβαράκης ότι φέτος η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ήταν σε διαφορετικό στάτους, μια αέναη μάχη με το χρόνο, κάτι που δημιουργεί άλλα δεδομένα και προϋποθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ ακόμα κτίζεται για μια σεζόν στην οποία άπαντες θα πρέπει να ξεχάσουν το παρελθόν. Και το πιο πρόσφατο... Κάθε ματς θα είναι ένας τελικός, είτε εντός είτε εκτός έδρας, με κάθε αντίπαλο από τα ψηλά και τα χαμηλά. Το "αυτονόητο" που απορέει από το brand name του ΠΑΟΚ πάει περίπατο. Άπαντες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια μάχη επιβίωσης και το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τη Λάρισα θα είναι σε αυτό το πλαίσιο. Αρέσει, δεν αρέσει, φταίνε, δεν φταίνε αρκετοί από τους παρόντες στον οργανισμό.

Όσο για το τι έγινε στο παρκέ στο φιλικό με τον Πανιώνιο; Είχε κομμάτια με πίεση στα 3/4, είχε ελεύθερα σουτ που πάντως δεν προέκυψαν από κάποιο εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ, είχε θέαμα από Μπεστ, Ουίγκινς. Είχε πολλές κακές στιγμές στην άμυνα, λάθος τοποθετήσεις, ολιγωρίες, αδυναμία στις αλλαγές που οδηγούσαν σε μις ματς, στην αντίληψη του χώρου, στις αποστάσεις, είχε ακόμα σημαντικές αδυναμίες στην δημιουργία με τον Λιούις να είναι εκτός πνεύματος (απλά πέτυχε το σημαντικό τρίποντο στα 34΄΄), με τον Σμιθ να αναζητά ρόλο, με τον Εγκεκέζε να μην δίνει αισιοδοξία για την κάλυψη στην θέση 4, με τον Μπεστ να χρειάζεται χρόνο να μπει στο πνεύμα της νέας του δουλειάς και να αποφασίσει να γίνει πιο ομαδικός, γνωρίζοντας οτι ποιοτικά είναι πιο πάνω από το μέσο όρο της ομάδας.

Και η φροντ λάιν; Με εξαίρεση τον "πρώην Γιάπωνα" που δεν ποστάρει, παρά μόνο σουτάρει, ο Σαρικόπουλος και ο Νόουλς είχαν καλές και κακές στιγμές επιθετικά, κατά βάση προβλήματα στην άμυνα... Και αν ο πρώτος έχει εμπειρία να σταθεί, ο δεύτερος με μηνιαίο συμβόλαιο θα πρέπει να παλέψει πολύ για να πείσει. Πλεονέκτημα το ότι προσπαθεί, πιέζει τον εαυτό του, είναι παθιάρης...

Ο Ουίγκινς είναι 3άρι και όχι 4άρι, δεν έχει τον όγκο για αυτό, αλλά δείχνει οτι θα παίξει ρόλο από μακριά και σε τελειώματα τρανζίσιον, ενώ από τους υπόλοιπους είναι πολύ νωρίς για τον αδύναμο Χατζηνικόλα και οι Σχίζας, Τσόχλας θα πρέπει να παίρνουν σταθερά χρόνο για να αφήσουν πίσω τις περιπέτειες υγείας της περσινής σεζόν.

Τέλος... Ο ΠΑΟΚ πέρα από το οτι θα προσπαθήσει να παίξει γρήγορα και να πάει σε πολλές κατοχές, είναι απαραίτητο να γίνει aggressive, να βγάλει σκληράδα, να βάλει χέρια και κορμιά, να σμπρώξει, να παίξει και λίγο "ξύλο". Για το αν αυτοί οι παίκτες μπορούν να κάνουν αυτό το τελευταίο, θα φανεί άμεσα, ειδικά με το χαμηλό μέγεθος της περιφέρειας. Πρέπει όμως να προσπαθήσουν... Kάθε προπόνση, κάθε ματς φιλικό ή επίσημο αργότερο πρέπει να είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη...