Οι σκέψεις για αξιοποίηση του Πέλκα στη θέση “8”

Από sfina.gr: Η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του Πέλκα αποτελεί ένα ζητούμενο για τον Φερέιρα.
Πηγή: sfina.gr
Οι σκέψεις για αξιοποίηση του Πέλκα στη θέση “8”

Ο 26χρονος Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, παρότι έχει πλούσια προσόντα. Είναι γεγονός πως η θέση του δεύτερου επιθετικού που του ανέθεσε ο Φερέιρα τον μπέρδεψε και φαίνεται αυτό από το γεγονός ότι μοιάζει πολλές φορές χαμένος μέσα στο παιχνίδι, προσπαθώντας να βρει τον ρόλο του.

Η περίπτωση Πέλκα απασχόλησε τον Φερέιρα και κατά την διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος. Ο Πέλκας είναι 10άρι, αλλά – γιατί όχι – και 8άρι (αφού απουσιάζει συχνά και ο Ελ Καντουρί).

Κι επειδή 10άρι στο 4-4-2 δεν υπάρχει, μπορεί να αξιοποιηθεί στη θέση "8" που δεν απέχει πολύ σε καθήκοντα από τον επιτελικό μέσο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να παίξει αυτό τον ρόλο στον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Να αγωνισθεί 8άρι με τον Μίσιτς αμυντικό χαφ, με το σκεπτικό ότι ο Εσίσι έκανε χθες μόλις μία προπόνηση με την ομάδα, επιστρέφοντας από την Ουκρανία, όπου έπαιξε στο φιλικό της Εθνικής Νιγηρίας. Ήταν ήδη επιβαρυμένος πριν να φύγει αφού είχε παίξει και στα έξι ματς, παρότι νεοφερμένος στον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...