Μεταγραφές : Το πρώτο… check

Από thessports.gr:Οι οκτώ (συν ένας) παίκτες οι οποίοι λογίζονται ως τα μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ, αυτοί
Πηγή: thessports.gr
Μεταγραφές : Το πρώτο… check

που ήρθαν για να προσθέσουν το κάτι διαφορετικό και φρέσκο στο ρόστερ των νταμπλούχων Ελλάδας.

Ο Αμπέλ Φερέιρα προέκυψε εντελώς ξαφνικά στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ και από τις πρώτες μέρες του στο Άπελντορν της Ολλανδίας άρχισε να γνωρίζει και να μαθαίνει τους ποδοσφαιριστές του «ασπρόμαυρου» ρόστερ.

Στο ξεκίνημα της σεζόν ο Πορτογάλος δεν έκανε κάτι διαφορετικό, απ' ότι θα έκανε ο κάθε προπονητής, εμπιστεύτηκε τον βασικό κορμό της περσινής πετυχημένης βερσιόν του «Δικεφάλου», αν και αποδείχθηκε στην πράξη πως δεν είναι καθόλου εύκολη, αντιθέτως, είναι πάρα πολύ δύσκολη, η μεταφορά μίας πετυχημένης συνταγής σε μία άλλη. Ειδικά, όταν δεν υπάρχουν πολλά νέα... υλικά.

Τι βρήκε ερχόμενος ο Φερέιρα στη Θεσσαλονίκη; Δεκατρείς διαθέσιμους ποδοσφαιριστές (Πασχαλάκης, Μάτος, Ινγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Καντουρί, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι, Λημνιός, Άκπομ, Ζαμπά), τρεις τραυματίες (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ), ανέβασε τρεις μικρούς (Γαϊτανίδης, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας) από την πρωταθλήτρια Κ19 και τέλος σε συνεργασία με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας «κόπηκαν» στο σχεδιασμό του νέου ρόστερ ένδεκα παίκτες (Ενρίκε, Κάτσε, Μελίσσας, Χατζηϊσαίας, Χαρίσης, Δεληγιαννίδης, Μιχόγιεβιτς, Ουάρντα, Κίτσιου, Μυστακίδης, Λύρατζης,). Ελεύθεροι, λόγω λήξης συμβολαίου, έμειναν οι Σιαμπάνης, Κάνιας, Σάκχοφ, Μαλεζάς, Γλύκος, Καρέλης και Χατσερίντι.

Και οι μεταγραφές; Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι απέκτησε εννιά ποδοσφαιριστές, ουσιαστικά έμεινε με οκτώ λόγω του γνωστού θέματος με τον Δημήτρη Μελιόπουλο, ο οποίος ακολούθησε κανονικά το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στην Ολλανδία, αλλά ήταν από τους πρώτους που «κόπηκε» από τον νέο προπονητή, φτάνοντας στο σημείο να έχει αποφασίσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο!

Η διακοπή θα βοηθήσει τον Φερέιρα να μάθει ακόμη περισσότερο την ομάδα του, να αξιολογήσει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές και να (προ)ετοιμάσει τη δική του βερσιόν, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Σαφώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ειδικά με τις επιστροφές των τριών τραυματιών ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει άλλη ομάδα, το ζητούμενο πάντως παραμένει η ενσωμάτωση των νέων προσώπων στο «ροτέισον» της ομάδας. Στα πρώτα έξι παιχνίδια της σεζόν οι «ασπρόμαυροι» πήραν κάποια πράγματα από τρεις (Εσίτι, Αουγκούστο, Ροντρίγκο) νεοαποκτηθέντες. Ως εκεί...

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε με τον Φερέιρα στο τιμόνι της ομάδας είναι ο Άντερσον Εσίτι, αυτός πήρε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ωστόσο ενώ έχει ξεκάθαρα τα στοιχεία ενός δυναμικού και απροσπέλαστου κόφτη, ο Νιγηριανός δείχνει έντονα σημάδια κόπωσης και αδυναμίας να μεταφέρει την μπάλα από το ένα μισό στο άλλο του γηπέδου.

Η ψυχολογική κούραση, όπως παραδέχθηκε κι ο Πορτογάλος τεχνικός, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, το σίγουρο είναι πως μαζί με τον Ντάγκλας Αουγκούστο είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που βρήκαν χώρο και χρόνο ως εσωτερικοί μέσοι. Ο Βραζιλιάνος με το γλυκό αριστερό πόδι έχει δείξει κάποια καλά στοιχεία, όμως του λείπουν εμπειρία και παραστάσεις στο πρώτο ταξίδι του μακριά από την πατρίδα του.

Ο Ροντρίγκο Σοάρες γνωρίζει πως θα πρέπει να ζήσει με την ιδέα ότι αποτελεί το «back up» του Λέο Μάτος, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ξέρει ότι θα έρθει η στιγμή που θα υπερασπιστεί τα «ασπρόμαυρα» δίχτυα, ενώ οι νεαροί Μιχάι, Λάμπρου και Γαϊτανίδης περιμένουν να πάρουν κάποιες ευκαιρίες στο μέλλον, αν και έχει περιοριστεί σημαντικά, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, ο αριθμός των επίσημων αγώνων.

Στα νέα πρόσωπα συγκαταλέγεται και ο Μίροσλαβ Στοχ. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία ξεκίνησε αρκετά βαρύς και δίχως μεγάλη όρεξη, όλοι περίμεναν στα επίσημα παιχνίδια να βρει τον καλό εαυτό του, αλλά προφανώς και υπάρχει διαφορά στον Στοχ του '13 και τον τωρινό Στοχ. Το ότι έχει χρησιμοποιηθεί μόλις 21 λεπτά φανερώνει το μέγεθος του προβληματισμού, που υπάρχει στο τεχνικό επιτελείο για τον Σλοβάκο.

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ «ΝΕΟΙ»

ΖΙΒΚΟ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Τερματοφύλακας

Συμ: 0 * Γκολ: 0 * Ασίστ: 0 * Λ.Σ.: 0

Ήρθε το καλοκαίρι από την Ξάνθη ξέροντας ότι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα έχει τον πρώτο λόγο στη μια και μοναδική θέση της ενδεκάδας. Περιμένει να έρθει η στιγμή του...

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΣΟΑΡΕΣ

Αμυντικός

Συμ: 1 * Γκολ: 0 * Ασίστ: 0 * Λ.Σ.: 90'

Κόντρα στη Σλόβαν, δεν τα πήγε άσχημα, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, όπου δεν εκτέθηκε, ενώ επιθετικά θα περίμενε κανείς περισσότερα πράγματα. Ήταν εμφανές ότι του έλειπε ο ρυθμός.

ΕΝΕΑ ΜΙΧΑΙ

Αμυντικός

Συμ: 0 * Γκολ: 0 * Ασίστ: 0 * Λ.Σ.: 0

Ευθύς εξαρχής η απόκτηση του από τον Παναιτωλικό ήταν μια επένδυση στο μέλλον, γνωρίζοντας ότι μπροστά του υπάρχουν οι έμπειροι Βαρέλα-Κρέσπο, αλλά και ο Ίνγκασον.

ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΕΣΙΤΙ

Μέσος

Συμ: 6 * Γκολ: 0 * Ασίστ: 0 * Λ.Σ.: 492

Αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό στα αμυντικά χαφ, ξεκίνησε καλά με τον Άγιαξ, αλλά σταδιακά έβγαλε πολλά κουσούρια στο χορτάρι, με κυριότερο αυτό της έλλειψης δυνάμεων.

ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Μέσος

Συμ: 4 * Γκολ: 0 * Ασίστ: 0 * Λ.Σ.: 180'

Στα 23 του ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για να παίξει μπάλα. Ο Βραζιλιάνος δεν έχει εμπειρία, παραστάσεις, ωστόσο έχει χαρακτηριστικά για να υποστηρίξει το ρόλο του στο 4-4-2.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μέσος

Συμ: 0 * Γκολ: 0 * Ασίστ: 0 * Λ.Σ.: 0

Δοκιμάστηκε από τον Φερέιρα στο πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας, κρίθηκε ότι δεν έχει θέση στο ρόστερ και έμεινε δίχως ομάδα, καθώς δεν προχώρησαν οι συζητήσεις με τη Λαμία.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Επιθετικός

Συμ: 0 * Γκολ: 0 * Ασίστ: 0 * Λ.Σ.: 0

Τελικά, επέλεξε να μη φύγει και να περιμένει την ευκαιρία του, αν και γνωρίζει ότι παίζει σε μια θέση, όπου η ομάδα είναι «γεμάτη» και ο συναγωνισμός πολύ μεγάλος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ

Επιθετικός

Συμ: 0 * Γκολ: 0 * Ασίστ: 0 * Λ.Σ.: 0

Ο μικρός από τα Ιωάννινα ήταν η αποκάλυψη της προετοιμασίας, μπορεί να υποστηρίξει το ρόλο του δεύτερου επιθετικού και ο Φερέιρα δείχνει να τον έχει στο μυαλό του.

ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΤΟΧ

Επιθετικός

Συμ: 2 * Γκολ: 0 * Ασίστ: 0 * Λ.Σ.: 21'

Το μεγάλο ερωτηματικό. Στα πρώτα έξι επίσημα ματς της σεζόν έχει καταγεγραμμένα μόλις 21 λεπτά συμμετοχής, νούμερα που δεν ανταποκρίνονται στη δεδομένη αξία του.

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...