Οι βελτιώσεις που θέλει να δει ο Φερέιρα μετά την διακοπή

Από thessports.gr:Ο ΠΑΟΚ βαδίζει σε μια νέα εποχή και παίρνοντας έναν προπονητή όπως ο Αμπέλ Φερέιρα που είναι εντελώς διαφορετικός στο στυλ παιχνιδιού από τον προπονητή του νταμπλ, Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν δεδομένο ότι θα υπάρχει μια δύσκολη μετάβαση.
Πηγή: thessports.gr
Οι βελτιώσεις που θέλει να δει ο Φερέιρα μετά την διακοπή

Ο αποκλεισμός από την Σλόβαν Μπρατισλάβας με έναν σκληρό τρόπο, αλλά και οι εμφανίσεις στα δυο πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν με Παναιτωλικό και Πανιώνιο στην Τούμπα είναι λογικό να έχουν φέρει προβληματισμό σε όλη την ομάδα και πολύ περισσότερο στον Αμπέλ Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος προπονητής σε άμεση συνεργασία με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ, έχουν ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα βελτίωσης των όσων αρνητικών έχει παρουσιάσει ο Δικέφαλος και αφορούν κυρίως την αμυντική λειτουργία, μιας μέχρι στιγμής στο παθητικό έχουν καταγραφεί 10 γκολ ήδη στους πρώτους έξι επίσημους αγώνες της χρονιάς.

Αυτό που προκύπτει ως ανάγκη να δουλευτεί ιδιαίτερα στο κομμάτι της τακτικής την συγκεκριμένη περίοδο, έχει να κάνει κυρίως με δύο τομείς. Ειδικά για την αμυντική λειτουργία ο Φερέιρα είναι αποφασισμένος να δουλέψει πάρα πολύ στο κομμάτι των μεταβάσεων, ειδικά από την επίθεση στην άμυνα όπου ξεκάθαρα υπάρχει ζήτημα. Επίσης θεμελιώδες ζήτημα για την βελτίωση της ομάδας είναι και η αντιμετώπιση των στημένων φάσεων, τόσο σε φάση άμυνας, όσο και σε φάση επίθεσης.

Όσον αφορά την επίθεση, για την ανάπτυξη και τους αυτοματισμούς η δουλειά δεν σταματάει ποτέ από τον Πορτογάλο που γνωρίζει πολύ καλά πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται άμεσα βελτίωση κυρίως σε ότι αφορά την άμυνα, αλλά και την επιθετική λειτουργία προκειμένου να μην γίνεται η ομάδα μονοδιάστατη.

Διαβάστε ακόμη...