“Κλεισμένες” δύο μεταγραφές, αν ο ΠΑΟΚ περάσει στους ομίλους

Από sfina.gr : Δύο “κλεισμένες” μεταγραφές έχει έτοιμες η διοίκηση, εάν ο ΠΑΟΚ προκριθεί στην ρεβάνς της Πέμπτης επί της Σλόβαν και περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Πηγή: sfina.gr
“Κλεισμένες” δύο μεταγραφές, αν ο ΠΑΟΚ περάσει στους ομίλους

Το μεταγραφικό φίνις του Δικέφαλου του Βορρά θα κριθεί αποκλειστικά και μόνο από το αποτέλεσμα του αγώνα ρεβάνς με τους Σλοβάκους στη Τούμπα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Live, οι “ασπρόμαυροι” έχουν συμφωνήσει με δύο παίκτες (σέντερ φορ και μεσοεπιθετικός) και με τις ομάδες τους και οι μεταγραφές θα ολοκληρωθούν, υπό την απαράβατη προϋπόθεση, όμως, πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Με τα εξασφαλισμένα έσοδα απο τους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα αρθούν οι αυστηροί περιορισμοί από το Financial Fair Play και θα γίνει εφικτή η αύξηση του μπάτζετ. Ο ΠΑΟΚ εφόσον περάσει την Σλόβαν έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μετά την εντός έδρας ήττα με 1-3 της ΑΕΚ από την Τραμπζονσπόρ στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.

Σ’ αυτή την περίπτωση, ο Δικέφαλος του Βορρά θα πάρει όλο το ποσό από το market pull της ΟΥΕΦΑ για τις ελληνικές ομάδες στους ομίλους του Γιουρόπα, κάτι που σημαίνει αυξημένα έσοδα που μπορούν φτάσουν και να ξεπεράσουν τα οχτώ εκατ. ευρώ. Αυτά τα έσοδα θα δώσουν ελευθερία κινήσεων στις μεταγραφές και την δυνατότητα να ξεπεραστούν τα εμπόδια που τίθενται απο το FFP.

“Σταντ μπάι”

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν αυτονόητη την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα, γι’ αυτό και έχει γίνει η σχετική μεταγραφική προετοιμασία. Υπάρχουν, όπως προαναφέραμε, “σταντ μπάι” ένας σέντερ φορ και ένας μεσοεπιθετικός από το εξωτερικό, που είναι “συμφωνημένοι”.

Εφόσον όλα πάνε καλά και προκριθεί ο ΠΑΟΚ επί της Σλόβαν αναμένεται να ενεργοποιηθούνοι οι προφορικές συμφωνίες και να ανακοινωθούν οι παίκτες την επόμενη ημέρα, αφού οι μεταγραφές τελειώνουν το ερχόμενο Σάββατο.

Τα κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των θέσεων έγινε με το εξής σκεπτικό. Κρίθηκε σκόπιμη η ενίσχυση με παίκτες που θα έχουν ως κοινό παρανομαστή την έφεση στο σκοράρισμα, τομέας στον οποίο εντοπίσθηκε πρόβλημα στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Ο Τσούμπα Άκπομ θεωρείται ο μοναδικός καθαρόαιμος φορ στο ρόστερ και δεν μπορεί να βγάλει όλη την σεζόν μόνος του, από την στιγμή που ο Κάρολ Σφιντέρσκι χαρακτηρίζεται από το τεχνικό τιμ ως περιφερειακός επιθετικός και αδυνατεί να προσθέσει την πίεση που θέλει ο Φερέιρα στην αντίπαλη άμυνα.

Επίσης, κρίθηκε σκόπιμη η ενίσχυση με έναν μεσοεπιθετικό γκολτζή, με οργανωτικές ικανότητες, για να έχει την δυνατότητα να παίζει είτε στην θέση του Ομάρ Ελ Καντουρί ως “οχτάρι” είτε στην θέση του Δημήτρη Πέλκα ως δεύτερος επιθετικός.

Αποκλείστηκε η απόκτηση αριστερού μπακ

Αντίθετα αποκλείστηκε η περίπτωση απόκτησης αριστερού μπακ γιατί η βελτίωση του Δημήτρη Γιαννούλη είναι θεαματική και θεωρείται αν όχι ο καλύτερος σίγουρα ο πιο σταθερός παίκτης στο σύνολο των παιχνιδιών του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα και από την στιγμή που αναμένεται να επιστρέψει σε ένα δίμηνο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια κρίθηκε ως πλήρως στελεχωμένη η ομάδα στο πόστο του αριστερού οπισθοφύλακα.

Έτσι, παρότι υπήρχε υπερπροσφορά προτάσεων και επιλογών στη συγκεκριμένη θέση δόθηκε προτεραιότητα στον σέντερ φορ και στον μεσοεπιθετικό, οι οποίοι εφόσον αποκτηθούν, θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας στη γραμμή κρούσης και θα την καταστήσουν περισσότερο ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη...