Το πρώτο γκολ του… μάγου (video)

Από inpaok.com:Στην πρεμιέρα της σεζόν 2016-2017 και για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League (που όμως ήταν πρεμιέρα, γιατί οι πρώτες δύο αγωνιστικές είχαν αναβληθεί) ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει του Παναιτωλικού με 2-1 στις 11/9 του 2016 με τα γκολ των Μπίσεσβαρ και Γκάρι Ροντρίγκεζ, ενώ το γκολ της ομάδας από το Αγρίνιο το είχε πετύχει ο Αμρ Ουάρντα, ο οποίος αυτή την στιγμή θεωρείται ακόμη ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου
Πηγή: inpaok.com
Το πρώτο γκολ του… μάγου (video)

Το γκολ από τα αποδυτήρια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, από το τραγικό λάθος του Μύγα, έδιωξε με το... καλημέρα το άγχος από τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Η εξέλιξη δε του αγώνα μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου ήταν απολαυστική για τους περίπου 16.000 ΠΑΟΚτσήδες, που βρέθηκαν στην Τούμπα.

Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Ο Μπίεσεσβαρ είχε πάρει την μπαγκέτα του και διεύθυνε με μαεστρία την ασπρόμαυρη ορχήστρα στο χορτάρι. Το γρήγορο γκολ του Ολλανδού ακολούθησε στο 4' η βολίδα του Ροντρίγκες, με τον Κυριακίδη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, άλλη μια καλή στιγμή με τον Κρέσπο (19') και με τον Λέο Μάτος (24').

Ο Κυριακίδης προσπάθησε «με νύχια και με δόντια» να κρατήσει χαμηλά το σκορ, αλλά στο 27' ο Στέφανος Αθανασιάδης με τακουνάκι «ξεκλείδωσε» την άμυνα και έβγαλε τον Ροντρίγκες φάτσα με τον Κυριακίδη: 2-0! Απλά, πράγματα...

Ο ΠΑΟΚ επέμενε, Τσίμιροτ και Κάνιας, δεν άφηναν το παραμικρό περιθώριο ανάπτυξης στους παίκτες του Παναιτωλικού, που φάνηκε μόνο στη φάση του 9ου λεπτού, όταν ο Ουάρντα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Γλύκου, που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο επίλογος του πρώτου μέρους θα μπορούσε να είναι απολαυστικός, αλλά ο δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια (με το κεφάλι) του Κλάους να χριστεί κι αυτός σκόρερ. Ο φορ του «Δικεφάλου» μονολογούσε, «πότε, θα μπεις», ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μάτος σε κενή εστία απέτυχε να κάνει το 3-0.

Το ενθουσιασμένο, απ' αυτά που έβλεπε, κοινό της Τούμπας ζητούσε επιτακτικά κι άλλα γκολ, όμως ο Μπίσεσβαρ έχασε τα... άχαστα! Τόσο στο 51ο λεπτό, όσο και επτά λεπτά αργότερα, ο Ολλανδός βρέθηκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη, αλλά η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα δίχτυα...

Στο 65' ο Τομανέ θύμισε σ' όλους ότι υπήρχε και ο Παναιτωλικός στο γήπεδο (το σουτ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γλύκου), ενώ στο 75' ο Περέιρα μιμούμενος τον Μπίσεσβαρ (και κάτι παραπάνω...) αστόχησε, με τον Κυριακίδη εξουδετερωμένο και την αντίπαλη εστία κενή!!!

Ο Αργεντινός, με τα καταπληκτικά «στημένα», επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 81ο λεπτό, αλλά στάθηκε άτυχος. Η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (δεύτερο του ΠΑΟΚ) της εστίας του Παναιτωλικού.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, βρήκε όμως ο Ουάρντα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ (εκμεταλλευόμενος την γκέλα του Βαρέλα) και πρόσφερε καρδιοχτύπια στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Τσίμιροτ (83' Πέλκας), Μπίσεσβαρ (68' Σάχοφ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης (68' Περέιρα).

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μύγας (77' Μουνιόζ), Μάκος, Πάουλο, Ουάρντα, Τομανέ, Μαρκόφσκι (60' Κλέσιο), Φερέιρα (46' Λεντέσμα)

Διαβάστε ακόμη...