Όταν ο ΠΑΟΚ ψάχνει την ανατροπή στην Τούμπα (vid)

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στην Σλοβακία, καλείται να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα την ερχόμενη Πέμπτη στην Τούμπα.
Πηγή: paok24.com
Όταν ο ΠΑΟΚ ψάχνει την ανατροπή στην Τούμπα (vid)

Το γκολ που δέχτηκε ο Δικέφαλος στην Μπρατισλάβα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης χάλασε την καλή εικόνα από τις μάχες με τον Άγιαξ και αυτό που πλέον καλείται η ομάδα του ΠΑΟΚ είναι να μπει από νωρίς στη διαδικασία της πίεσης για το αποτέλεσμα. Κάτι που σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτο όπως έχει δείξει και στη σύγχρονη ιστορία του κόντρα σε διάφορες ομάδες, μιας και σε 6 φορές που χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, τις 4 τα κατάφερε περίφημα.

Η αρχή πάντως έγινε με δύο αποκλεισμούς, αλλά από ιστορικούς αντιπάλους. Πρώτη αντίπαλος η Ατλέτικο Μαδρίτης το 1997. Λίγες εβδομάδες μετά το έπος του Χάιμπουρι, ο ΠΑΟΚ έχασε 5-2 στο Βιθέντε Καλνερόν από την ισπανική ομάδα που τότε στο ρόστερ είχε παίκτες, όπως ο Κριστιάν Βιέρι, ο Μολίνα, ο Κίκο, ο Λαρντίν, αλλά και ο γνωστός από τον Πανιώνιο Πάντιτς. Στην Τούμπα μπορεί να έγινε ένα παιχνίδι που θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια, αλλά το τελικό σκορ έδειξε 4-4 και έτσι ήρθε ο αποκλεισμός. Την επόμενη χρονιά ο ΠΑΟΚ βρήκε μπροστά του, την Ρέιντζερς. Η σκωτσέζικη ομάδα κέρδισε τον ΠΑΟΚ 2-0 στην Γλασκώβη και έτσι το 0-0 της Τούμπας στη ρεβάνς έφερε έναν πρώιμο αποκλεισμό για την ομάδα του Όλεγκ Μπλαχίν.

Από τότε όμως και έπειτα ο ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις για τις ανατροπές, με το δεδομένου φυσικά και της δυναμικής των αντιπάλων. Εξ αρχής, ήρθε η μεγάλη πρόκριση επί της Ουντινέζε. Ο πρώτος αγώνας είχε φέρει ένα άδικο 1-0 στις καθυστερήσεις, όπως και με την Σλόβαν, για την ιταλική ομάδα. Στη ρεβάνς όμως ανέλαβε δράση για το σύνολο του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, ο Αλεσάντρο Πατρίτσιο Καμπς. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός με το πρώτο γκολ έστειλε το ματς στην παράταση για να χτυπήσει ο ίδιος στην παράταση για το 2-0 και ο Νίκος Φρούσος στο τέλος αυτής για το τελικό 3-0 και την μεγάλη τότε πρόκριση κόντρα στην ιταλική ομάδα, που εκείνη την περίοδο ήταν στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος.

Δύο χρόνια αργότερα και με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ γνώρισε μία ντροπιαστική ήττα στην Πορτογαλία από την Λεϊσόες, ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Στην Τούμπα, όμως, η παρέα του Γεωργιάδη και του Οκκά έκανε πάρτι. Τελικό σκορ 4-1 και ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση, δείχνοντας την διαφορά επιπέδου με την την άσημη τότε αντίπαλό του από την Πορτογαλία. Με τον ίδιο προπονητή στον πάγκο του ο ΠΑΟΚ και 12 χρόνια αργότερα, πέρασε μία παρόμοια κατάσταση στην Μολδαβία κόντρα στην Ζίμπρου. Το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν 1-0 στο Κισινάου και έτσι στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ είχε το "πρέπει" της πρόκρισης και το πέτυχε. Το τελικό σκορ ήταν 4-0 για τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που έκανε την πρώτη γνωριμία με την Τούμπα, ο Φακούντο Περέιρα, αλλά σκόραρε μέχρι και ο Μάαρτεν Μάρτενς.

Τέλος την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να ανατρέψει εκτός έδρας ευρωπαϊκή του ήττα, ήταν το καλοκαίρι του 2015. Στην τότε νέα προσπάθεια με τον Ιγκόρ Τούντορ στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ έχασε από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ με 2-1. Εν τέλει η ρεβάνς αποτέλεσε μία τυπική διαδικασία. Το σκορ στο 6-1 και ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση με το σκορ να είναι στο 4-0 από το πρώτο ημίχρονο κιόλας.

Μπορεί η Σλόβαν να μην είναι στο επίπεδο της Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, της Ζίμπρου ή της τότε Λεϊσόες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τόσο μεγάλος αντίπαλος όπως η Ρέιντζερς του 1998 ή η Ατλέτικο Μαδρίτης του 1997, αλλά ούτε και η Ουντινέζε του 2000. Αυτό που μένει είναι να μάθουμε εάν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και κρατήσει το σερί του με τις 4 σερί προκρίσεις μετά από εκτός έδρας στο θεσμό του Europa League.

 

Διαβάστε ακόμη...