Κόβατς: «Επικίνδυνη η Σλόβαν στην έδρα της»

Από sdna.gr:Ο Πάβελ Κόβατς, μιλώντας στην FORZA χρίζει φαβορί τον ΠΑΟΚ και αναλύει την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ενόψει των αναμετρήσεων των δύο ομάδων για τα Play Off των προκριματικών του Europa League.
Πηγή: sdna.gr
Κόβατς: «Επικίνδυνη η Σλόβαν στην έδρα της»

Έπαιξε πέντε χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα, φόρεσε τη φανέλα της Σλόβαν Μπρατισλάβας, συνεπώς, ο Πάβελ Κόβατς... δικαιούται να μιλήσει για τις επικείμενες αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη σλοβακική ομάδα.

Μέχρι πριν από ένα χρόνο, κι ενώ είχε φθάσει τα 44 του χρόνια, ο Κόβατς συμμετείχε στην Α΄ κατηγορία του πρωταθλήματος Σλοβακίας με τη Ζλάτε Μοράβτσε!

Στην Ελλάδα αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περασμένης δεκαετίας. Το καλοκαίρι του 2005 ο Απόλλων Πόντου βρήκε... λαχείο στο πρόσωπό του, μια και ο Σλοβάκος γκολκίπερ εξελίχτηκε σε φύλακα - άγγελο της «κοκκινόμαυρης» εστίας για μια τριετία. Και στον Απόλλωνα κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών (88) με ομάδα στην καριέρα του. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του εξασφάλισαν, το καλοκαίρι του 2008, τη μεταπήδηση του στον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε για δύο χρόνια.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στην πατρίδα του, φορώντας, μεταξύ άλλων, τη φανέλα και της Σλόβαν Μπρατισλάβας, από το Φεβρουάριο του 2012 μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Μιλώντας στη FORZA, κατέθεσε τις προβλέψεις του για τους αγώνες που ακολουθούν μεταξύ των δύο ομάδων.

Ποια είναι η πρόβλεψη σου για τα παιχνίδια της Σλόβαν με τον ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Σ' αυτό δεν χωρά κάποια αμφιβολία. Βέβαια, δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τον αντίπαλο του. Η Σλόβαν είναι αρκετά καλή ομάδα και μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνη, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το πρώτο ματς στην έδρα της. Σε γενικές γραμμές, η έκβαση των αναμετρήσεων θα εξαρτηθεί από την απόδοση, που θα έχει η ελληνική ομάδα».

Ποια είναι τα δυνατά, αλλά και τα αδύνατα σημεία στο παιχνίδι της σλοβακικής ομάδας;

«Είναι δυνατή από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξουν τον Σλοβένο επιθετικό Σπόραρ, ο οποίος είναι και διεθνής. Απειλή για τις αντίπαλες άμυνες είναι κι ο Μαροκινός εξτρέμ Μόχα (σ. σ. είχε παίξει αντίπαλος του Δικεφάλου πριν από δύο χρόνια στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όταν ήταν παίκτης της Ολιμπίκ Ντόνετσκ), ο οποίος δεν έπαιξε στη ρεβάνς με την Ντάνταλκ, εξαιτίας ενός προβλήματος τραυματισμού. Από την άλλη, η Σλόβαν δεν παρουσιάζεται τόσο σταθερή στην αμυντική της λειτουργία».

Πρώτος στόχος της Σλόβαν είναι η υπεράσπιση του τίτλου της πρωταθλήτριας ή κυνηγάει και μια καλή πορεία στην Ευρώπη;

«Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί ομάδα στο πρωτάθλημα Σλοβακίας, που θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο της. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές μετράει ισάριθμες νίκες, έχει πετύχει 13 γκολ και έχει δεχτεί μόνο ένα. Ουσιαστικά, παίζει χωρίς αντίπαλο, σε ένα πρωτάθλημα, που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλού επιπέδου. Αυτό, λοιπόν, που την ενδιαφέρει, είναι να πετύχει κάτι καλό και εκτός συνόρων. Μόνο που τώρα έχει μπροστά της τον ΠΑΟΚ και τα περιθώρια διάκρισής της είναι μάλλον περιορισμένα».

Πόσος κόσμος αναμένεται να βρεθεί στο γήπεδο το βράδυ της Πέμπτης;

«Η Σλόβαν παίζει στο εθνικό στάδιο της πόλης, εκεί που αγωνίζεται και η εθνική Σλοβακίας. Χωράει γύρω στις 22 χιλιάδες κόσμου, και προσωπικά, δεν αποκλείω ακόμη και να γεμίσει στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να παρακολουθήσω κι εγώ από κοντά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Μένω 130 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας, αλλά νομίζω ότι τελικά θα πάω στο γήπεδο».

Τι θυμάσαι κυρίως από την παρουσία σου στα ελληνικά γήπεδα;

«Aν εξαιρέσεις την Τσεχία, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα του εξωτερικού, στην οποία αγωνίστηκα. Πέρασα ωραία χρόνια και οι αναμνήσεις μου από τη χώρα σας είναι μόνο ευχάριστες».

Πως κατάφερες να παίζεις ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο μέχρι τα 44 σου χρόνια;

«Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι αγωνιζόμουν στη Ζλάτε Μοράβτσε. Πλέον, κατέχω το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία παίκτη, που έχει αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία της Σλοβακίας. Αγαπούσα πολύ αυτό που έκανα, για αυτό και άντεξα μέχρι αυτή την ηλικία. Πλέον, με ενδιαφέρει να ασχοληθώ επαγγελματικά ως προπονητής τερματοφυλάκων. Και για αυτό το λόγο πήγα σε σχετική σχολή, αποκτώντας το δίπλωμα μου».

Διαβάστε ακόμη...