Θέσεις ξένων: Μεταγραφή ή αποσυμφόρηση;

Απο paok24.com: Η αποχώρηση του Ενρίκε και τα δεδομένα στους ξένους
Πηγή: paok24.com
Θέσεις ξένων: Μεταγραφή ή αποσυμφόρηση;

Πλέον οι ενεργοί ξένοι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι έξι, με τον Πέδρο Ενρίκε να αδειάζει μία θέση φεύγοντας για την Καϊσέρισπορ.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτά και τις θέσεις των ξένων στο ρόστερ με τους κανονισμούς να επιτρέπουν την χρησιμοποίηση 5 παικτών που δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε χώρες υπό ένταξη. Κάτι τέτοιο είναι η Σερβία, κάτι που κάνει τον Ζίφκοβιτς να λογίζεται εδώ και χρόνια κοινοτικός, ενώ ο Εργκούς Κάτσε τα τελευταία χρόνια έχει λύσει και το δικό του θέμα.

Πέρσι το "μάρμαρο" το πλήρωσε ο Ενρίκε, όταν στο άτυπο "μπραντεφέρ" ο Ουάρντα κέρδισε τη θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ πήγε στο Καζακστάν και στην Αστάνα. Φέτος και ο πάλι ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κλειδώσει τη θέση του στο ρόστερ της ομάδας, με τον δρόμο να τον πηγαίνει στην Τουρκία και στην Καϊσέρισπορ. Πλέον ο ΠΑΟΚ στην ομάδα του έχει ξένους παίκτες, που είναι αυτοί που όπως αναφέραμε παραπάνω δεν έχουν κοινοτικό διαβατήριο.

Σε αυτή τη λίστα είναι ο Λέο Μάτος, ο Ροντρίγκο, ο Μαουρίτσιο, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, ο Εσίτι και ο Λέο Ζαμπά. Εάν τους μετρήσει κανείς αμέσως θα πειστεί ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να διώξει έναν από τους 6, αλλά το πρόβλημα έχει τη λύση του που ξέρουμε ήδη από την περσινή χρονιά. Ο κανονισμός αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει 5 ξένους παίκτες στο ρόστερ και θα μπορεί να έχει και άλλους 3 κάτω των 23 ετών, με την προϋπόθεση όμως να αναφέρει ότι θα μπορούν να παίξουν μόνο οι 5 από τους συνολικά 8 που δικαιούται. Βέβαια όπως είναι λογικό αυτό μπορεί να φέρει και αναστάτωση με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται για τη βασική 11άδα να μην μπορούν πολύ πιθανόν να καθίσουν ούτε στον πάγκο της ομάδας.

Πάντως πέρσι ο ΠΑΟΚ έχοντας ως 6ο ξένο τον Εβγκέν Χατσερίδη, έλυσε το πρόβλημα του. Ο ομογενής Ουκρανός στόπερ, δεν υπολογιζόταν από ένα σημείο και μετά από τον Ρουμάνο τεχνικό και έτσι δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στον καταρτισμό της αποστολής σε κάποιο παιχνίδι.

Αυτό που μένει φέτος να διαπιστώσουμε είναι εάν ο ΠΑΟΚ άφησε τον Ενρίκε να φύγει για την Καϊσέρισπορ για να μειώσει τις θέσεις ξένων στο ρόστερ ή θέλει να ενισχύσει την ομάδα στην επιθετική γραμμή με έναν παίκτη χωρίς κοινοτικό διαβατήριο και έτσι θέλει να έχει περισσότερες επιλογές, μιας και τώρα θα μπορεί να αποκτήσει έναν ξένο παίκτη άνω των 23 ετών.

Διαβάστε ακόμη...