Ελ Καντουρί: Μία… απρόσμενη μεταγραφή

Απο sportime.gr: Δύο φορές βρέθηκε εκτός ΠΑΟΚ ο Ομάρ Ελ Καντουρί αλλά τελικά τα έφερε έτσι η μοίρα και για διαφορετικούς λόγους την κάθε φορά, παρέμεινε κάτοικος Τούμπας και πλέον είναι το πρόσωπο των ημερών.
Πηγή: sportime.gr
Ελ Καντουρί: Μία… απρόσμενη μεταγραφή

Ο Μαροκινός έχει κάνει μία εκπληκτική προετοιμασία και βρήκε τον ρόλο του χάρη στον Αμπέλ Φερέιρα που τον τοποθετεί στη μεσαία γραμμή, εκεί που μπορεί να προσφέρει και περισσότερα.

Μαζί με το 4-4-2, ήρθε και η ανάγκη να παίξει στη θέση οχτώ και όχι ως ακραίος επιθετικός. Ο Πορτογάλος προπονητής έπαιζε και στην Μπράγκα με ένα κλασικό εξάρι και ένα οχτάρι.

Για την πρώτη θέση, ζήτησε τον Παλίνια, του οποίου η μεταγραφή δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί, λόγω της Μπράγκα αλλά στο πρόσωπο του Εσίτι, ο ΠΑΟΚ βρήκε μία εξίσου πολύ καλή λύση, ίσως και καλύτερη.

Για τον δημιουργικό μέσο όμως, έγινε μεταγραφή εκ των έσω. Ο ΠΑΟΚ στην πραγματικότητα δεν κοίταξε αντικαταστάτη του Μαουρίσιο αφού ο Φερέιρα, είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τον Ελ Καντουρί που θα βρίσκεται σίγουρα στην ενδεκάδα των πρωταθλητών Ελλάδας. Αυτό τουλάχιστον, μέχρι να επιστρέψει υγιής και στην κατάλληλη φόρμα ο Μαουρίσιο, κάτι που θα αργήσει ακόμη να συμβεί.

Βέβαια υπάρχει και ο Ντόουγκλας ο οποίος, θα μπορεί μέχρι τότε, να δώσει πολύτιμες ανάσες αλλά και να παίξει δίπλα του, όσες φορές χρειαστεί ανεβάζοντας τον συναγωνισμό.

Ο Λουτσέσκου και η... θυσία
Ο ποδοσφαιριστής που στις 21 Αυγούστου θα γίνει 29 ετών, δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ, αν δεν έφευγε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και δεν άλλαζε η τεχνική ηγεσία. Αυτό, συνέπεσε με τη φυγή και του Σάχοφ, κάτι που είχε διπλή σημασία, για όσα συνέβησαν μετέπειτα. Ο Ρουμάνος τεχνικός, προτιμούσε τον Σάχοφ, όταν έλειπε ο Μαουρίσιο και ακόμα και όταν απουσίαζε ο Ουκρανός, τοποθετούσε τον Κάνιας στο κέντρο και έδινε πολύ αγωνιστικό χρόνο στον Ελ Καντουρί αλλά στα πλάγια και όχι στον άξονα κάτι που δεν του ταίριαζε απόλυτα αλλά τον... θυσίαζε για το καλό της ομάδας.

Ο Λουτσέσκου φυσικά,ήταν αυτός που κράτησε τον Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ, όταν η διοίκηση προτιμούσε να τον παραχωρήσει, παρατηρώντας πως ένας παίκτης υψηλόμισθος, δεν απέδιδε σύμφωνα με τα χρήματα που έπαιρνε. Για τον Ρουμάνο όμως, ο Μαροκινός, ήταν απαραίτητος ακόμη και παίζοντας σε άλλη θέση.

Ελ Καντουρί: Επιτέλους στη θέση του
Μέχρι να έρθει στον ΠΑΟΚ, ο Ελ Καντουρί, έπαιζε ουσιαστικά πάντα ως 8άρι και αγωνιζόταν αλλού, μόνο αν ήταν ανάγκη.

Στην Ιταλία άλλωστε, έφτιαξε το όνομα του και εκτόξευσε την καριέρα του ως μέσος με τις φανέλες των Τορίνο και Νάπολι. Στη δεύτερη, κατάφερε να γίνει σημαντικό στέλεχος της, χάρη στην ποδοσφαιρική του παιδεία και στο διάβασμα των φάσεων, ένας παίκτης που παίζει με χώρο μπροστά του και όχι με πλάτη, άρα δεν μπορεί να είναι εξάρι, αλλά ούτε και δεκάρι καθώς δεν έχει την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα άλλων παικτών.

Όταν ο Λουτσέσκου αποτέλεσε παρελθόν ο Ελ Καντουρί ήταν ο πρώτος της λίστα των υπό παραχώρηση παικτών διότι ήταν και από τους λίγους που θα έφερνε χρήματα στον σύλλογο.

Να, όμως που ο ΠΑΟΚ είπε τελευταία στιγμή «όχι» στην Σταντάρ Λιέγης, ακυρώνοντας μια σχεδόν βέβαιη μεταγραφή και αυτό αποτέλεσε εν τέλει ένα «δώρο» στον νέο προπονητή. Διότι η παρουσία του Αμπελ Φερέιρα και η ανάγκη του να βρει ποδοσφαιριστές ώστε να παίξει το 4-4-2 ανέτρεψε τα δεδομένα.

Στο πρόσωπο του 28χρονου ποδοσφαιριστή ο νεαρός προπονητής βρήκε αυτόν που ήθελε για τη μεσαία του γραμμή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δηλώσει προχθές πως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής με τον οποίο έχει δουλέψει ποτέ.

Διαβάστε ακόμη...