«Ένιωσα απερίγραπτα συναισθήματα με την Εθνική, ευχαριστώ αυτούς που με αμφισβήτησαν...»

Από sdna.gr: Η διεθνής γκαρντ, Ιωάννα Κριμίλη, μίλησε στο SDNA, λίγες μέρες μετά από την επιστροφή της από τα Σκόπια, έχοντας το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές της και ενώ ετοιμάζεται για το σπουδαιότερο ταξίδι της ζωής της. Αυτό στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο!
Πηγή: sdna.gr
«Ένιωσα απερίγραπτα συναισθήματα με την Εθνική, ευχαριστώ αυτούς που με αμφισβήτησαν...»

Η Ιωάννα Κριμίλη ήταν από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της Εθνικής Νεανίδων που κατέκτησαν προ ημερών το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας και μαζί την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Η Ιωάννα, που ξεκίνησε την καριέρα της από τον Εργοτέλη και μετέπειτα αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, ετοιμάζει τις βαλίτσες της, καθώς θα κυνηγήσει το... American Dream, αγωνιζόμενη στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Η 18χρονη γκαρντ, μίλησε στο SDNA, για τη σπουδαία επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τον ΠΑΟΚ, τις παίκτριες που θαυμάζει, τα όνειρα και τους στόχους της, αλλά και για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα της.

Ιωάννα τώρα που πέρασαν αρκετές μέρες από την ώρα που κατακτήσατε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων, έχεις συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αυτή επιτυχία και πως αισθάνεσαι;

Ήταν μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για εμάς σαν ομάδα αλλά και για το γυναικείο μπάσκετ γενικότερα. Ήταν ένας στόχος τον οποίο είχαμε θέσει από πέρυσι, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το καταφέραμε φέτος.

Ο στόχος της ανόδου επετεύχθη. Στον τελικό απέναντι στη Φινλανδία αν και παλέψατε δεν καταφέρατε να πάρετε τη νίκη. Ήθελες και το χρυσό μετάλλιο;

Σίγουρα το θέλαμε όλες. Η διαφορά έφτασε στους 19 πόντους κατά τη διάρκεια του αγώνα, καταφέραμε και φτάσαμε στο -5. Προσπαθήσαμε πολύ γι αυτό απλά λόγω κούρασης και σωματικής και ψυχικής δυστυχώς δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση.

Στην αναμέτρηση απέναντι στην Τουρκία πέτυχες ένα καλάθι στα τελευταία 4΄΄ που χάρισε τη νίκη στην Εθνική μας. Πως ένιωσες εκείνη τη στιγμή; Γιατί από την τηλεόραση φάνηκε να μην το συνειδητοποιείς προς στιγμήν!

Έτσι είναι, προς στιγμήν δεν το συνειδητοποίησα αλλά βλέποντας τον πάγκο και τις συμπαίκτριες μου να πανηγυρίζουν και να έρχονται καταπάνω μου, κατάλαβα ότι είμαστε πιο κοντά στην άνοδο και μια ανάσα από τον τελικό.

Υπάρχει μια πολύ δυνατή εικόνα την ώρα των απονομών στην οποία ο προπονητής σας είναι δακρυσμένος και εσύ κλαις. Ήταν από περηφάνια, ήταν επειδή είχατε πετύχει τον μεγάλο σας στόχο σε μια δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση; Ήταν όλα μαζί;

Ήταν μια στιγμή που θα μου μείνει αξέχαστη, τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα , συναισθήματα περηφάνιας,ανακούφισης και δάκρυα χαράς. Βλέποντας τον προπονητή μου φανερά συγκινημένο ένιωσα τυχερή που συνεργαστήκαμε δυο χρόνια.

Ιωάννα εσύ ξεκίνησες από τον Εργοτέλη και μετά πήρες μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Πόσο σε βοήθησε το γεγονός ότι αγωνίστηκες στην υψηλότερη κατηγορία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης για την εξέλιξη σου σαν παίκτρια;

Ήταν μια πολύ σπουδαία εμπειρία να παίξω στην υψηλότερη κατηγορία με τόσο έμπειρες συμπαίκτριες και καλές αντιπάλους, και θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Βασίλη Αγγελίδη που με έφερε στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και τον κόουτς μου Βασίλη Μασλαρινο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε.

Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι το μπάσκετ είναι κάτι με το οποίο θέλεις να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Όταν ήμουν 15 αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω το επόμενο βήμα και έτσι ήρθε η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ, και ξεκίνησα να κυνηγάω το όνειρο μου.

Τον Αύγουστο αναχωρείς για την Αμερική και το Σαν Φρανσίσκο όπου έχεις εξασφαλίσει μια υποτροφία. Ήταν δύσκολη απόφαση το να κάνεις αυτό το μεγάλο βήμα και ποιοι είναι οι στόχοι σου από δω και πέρα;

Η απόφαση μου να συνεχίσω την καριέρα μου στην Αμερική, ήταν συνειδητή. Ήμουν σίγουρη γι αυτό το μεγάλο βήμα και έτσι δεν το σκέφτηκα πολύ. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ και να δουλέψω πάνω στις αδυναμίες μου.

Πέρα από το μπάσκετ παράλληλα θα σπουδάζεις κιόλας. Έχεις σκεφτεί με τι άλλο θα ήθελες να ασχοληθείς πλην του μπάσκετ;

Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό για μένα εκτός από το μπάσκετ να σπουδάσω. Θα ήθελα να ασχοληθώ με τη διαιτολόγια, επειδή θα μάθω χρήσιμα πράγματα για την υγεία και το σώμα του ανθρώπου.

Είναι ένα όνειρο σου και η Εθνική Γυναικών;

Σίγουρα ναι! Κάθε κοπέλα που ασχολείται με τον αθλητισμό έχει όνειρο της την Εθνική Γυναικών. Είναι τιμή να αγωνίζεται κανείς για τη χώρα του.

Υπάρχουν κάποιες παίκτριες τις οποίες έχεις σαν πρότυπα;

Από μικρότερη ηλικία θαύμαζα κάποιες παίχτριες όπως η Εβίνα Μάλτση, και η Λολίτα Λύμουρα. Είναι και οι δύο πετυχημένες, με πολύ αξιόλογη πορεία και έχουν αγωνιστεί και για πολλά χρόνια με την Εθνική. Νιώθω ευγνώμων που είχα την τύχη να είμαι συμπαίκτρια με τη Λολίτα τα δύο τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ. Με καθοδήγησε και με βοήθησε πολύ για να βελτιωθώ και να εξελιχθώ.

Εκτός από ταλέντο και δουλειά τι άλλο πιστεύεις ότι χρειάζεται κάποιος για να πετύχει στο μπάσκετ;

Πίστη, επιμονή , στήριξη από τους δικούς σου ανθρώπους χωρίς βέβαια να σε κατευθύνουν γιατί υπάρχουν οι προπονητές γι αυτό.

Τέλος, ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις που σου στάθηκαν και σε βοήθησαν στην πορεία σου ως τώρα;

Θα ήθελα πρώτα απ όλα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που όλα αυτά τα χρόνια είναι πάντα δίπλα μου, όλους τους προπονητές μου που με βοήθησαν στην μπασκετική μου πορεία μέχρι σήμερα και όλους όσους με πίστεψαν αλλά και αυτούς που με αμφισβήτησαν και μου έδωσαν έναυσμα για να προσπαθήσω περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη...