Η σχέση αγάπης Φερέιρα-Κονσεισάο (pics)

Από inpaok.com : Ήταν τον προηγούμενο Απρίλιο όταν ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε δημοσίως για την εκτίμηση που έχει για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.
Πηγή: inpaok.com
Η σχέση αγάπης Φερέιρα-Κονσεισάο (pics)

Και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. “Ο Σέρτζιο ήταν ένας από τους παίκτες που είχα σημείο αναφοράς όταν ήμουν παίκτης της Πενιαφέλ. Αξιολογούσα τον εαυτό μου, σύμφωνα με τον δικό του τρόπο συμπεριφοράς και νοοτροπίας”, είχε πει ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον Φερέιρα μετά το τέλος του αγώνα-ρεβάνς για το Κύπελλο Πορτογαλίας μεταξύ της Μπράγκα και της Πόρτο. Στο πρώτο παιχνίδι (στις 26 Φεβρουαρίου) η Πόρτο κέρδισε στην έδρα της με 3-0. Στο β’ ματς, Μπράγκα-Πόρτο 1-1, η Πόρτο έπαιρνε την πρόκριση. Έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου εκεί όπου έχασε το τρόπαιο από τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας στα πέναλτι.

Στο περιθώριο εκείνου του αποκλεισμού, ο Φερέιρα είχε κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις και οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές.

Ο Φερέιρα είναι 4 χρόνια μικρότερος του Κονσεϊσάο. Ο νυν προπονητής του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1978, στο Πενιαφέλ της Πορτογαλίας. Ο Σέρζιο Κονσεϊσάο γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1974. Τον καιρό που ο Φερέιρα ήταν παίκτης στην Πενιαφέλ, ο Κονσεϊσάο ήταν στη Λάτσιο. Ο Φερέιρα το 2000, έχοντας μετρήσει 62 επίσημους αγώνες με την Πενιαφέλ, πήρε μεταγραφή για την Βιτόρια Γκιμαράες και ο Κονσεϊσάο συνέχιζε να παίζει μπάλα στην Ιταλία, σε Πάρμα, Ιντερ και μετά πάλι Λάτσιο.

Ο Φερέιρα δείχνει στη διαδρομή του μέχρι τώρα στην Πορτογαλία να δημιουργεί σχέσεις εκτίμησης και με τη δουλειά και με τον χαρακτήρα που του δίνουν βοήθημα. Τον προηγούμενο Απρίλιο μάλιστα, τότε με τον Κονσεϊσάο, στο περιθώριο του αποκλεισμού της Μπράγκα από την Πόρτο, είχε -επίσης- πει : “Τα συγχαρητήρια που του έδωσα (σ.σ.: στον Κονσεϊσάο) ήταν ειλικρινή όπως ήταν και τα δικά του. Θα ξανασυναντηθούμε και θα θέλω ρεβάνς”. Όλα όσα έγιναν γρήγορα αυτό το καλοκαίρι με τη συνεργασία του Φερέιρα με τον ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση Λουτσέσκου, κάνουν αυτή τη ρεβάνς -όπως την εννοεί, ο Φερέιρα, εντός πορτογαλικών συνόρων- να φαίνεται μακρινή. Όλα τα άλλα όμως μένουν.

Διαβάστε ακόμη...