Πόσα μεγάλα συμβόλαια σε ένα ρόστερ;

Με αφορμή τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη μετά μάλιστα την γενναία ανανέωσή του, το PAOK24 βάζει τα δεδομένα για τους τραυματισμένους αστέρες του ΠΑΟΚ και την επόμενη μέρα.
Πηγή: paok24.com
Πόσα μεγάλα συμβόλαια σε ένα ρόστερ;

Εξ αρχής ο τραυματισμός κάθε ποδοσφαιριστή είναι μια δυσάρεστη κατάσταση και για τον ίδιο και για την ομάδα, αλλά είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Αυτό άλλωστε είναι και το “μότο” των ιδίων των τραυματισμένων, εάν θέλουν εύκολα να ξεπεράσουν το ψυχολογικό πρόβλημα της απουσίας από το γήπεδο.


Για τις ομάδες όμως είναι και από ένα στοιχεία που θα πρέπει να ξέρουν όταν κάνουν τον προγραμματισμό του. Βλέπουμε για παράδειγμα την κατάσταση στον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη που είναι ο ηγέτης της ομάδας. Ένα συμβόλαιο κοντά στα 2 εκατ. ευρώ και ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη της ομάδας, ενώ ξέρει ότι ο παίκτης θα είναι και πάλι την διάθεση του Μάρτινς κοντά στον Φλεβάρη.


Κάτι αντίστοιχο έχει και ο ΠΑΟΚ όμως. Βέρνμπλουμ, Μαουρίτσιο και Βιεϊρίνια είναι παίκτης 11άδας, είναι παίκτες κορμού και μάλιστα ίσως και πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες της ομάδας με τα συμβόλαια τους να φτάνουν αθροιστικά κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, χωρίς την εφορία. Τι να κάνει λοιπόν ο ΠΑΟΚ, πρέπει να βρει τους παίκτες που θα τους αντικαταστήσει. Μπορεί για πολλούς η εύκολη λύση να είναι η μεταγραφή και μάλιστα παικτών εξίσου ακριβοπληρωμένων, αλλά αυτό δεν είναι πάντα η λύση, όταν μιλάμε και για τον ΠΑΟΚ. Τι θα γίνει λοιπόν εάν έρθουν δύο μέσοι με συμβόλαια κοντά στο 1,5 εκατ ευρώ όταν με το καλό γυρίσουν οι Βέρνμπλουμ και Μαουρίτσιο; Θα θέλει κανένας να έχει 3 εκατ παρκαρισμένα στον πάγκο έναν ή και δύο χρόνια; Μάλλον όχι και για αυτό ο ΠΑΟΚ, όπως και όλες οι ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα στο παρελθόν, έχουν διαφορετική στρατηγική.


Από την μία γίνεται ενίσχυση στο ρόστερ με δύο νέους παίκτες, αλλά αυτοί δεν είναι η ίδια κοψιά, όπως οι τραυματισμένοι. Με άλλα λόγια ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει στην απόκτηση ενός μέσου ακόμα δίπλα στον Ντόουγκλας Αουγκούστο, αλλά σίγουρα δεν θα είναι άνω των 30 ετών και σίγουρα το συμβόλαιο του θα είναι πολύ μικρότερο από το 1,5 εκατ. που λαμβάνουν έκαστος οι Βέρνμπλουμ και Μαουρίτσιο.


Το ίδιο συμβαίνει και με κάποιον τρόπο και με τον Βιεϊρίνια, αλλά εκεί, λόγω της θέσης, αλλά της προσωπικότητας του αρχηγού τα πράγματα είναι πάνω κάτω δεδομένα. Δεν μπορεί να έρθει ένας τόσο ακριβός πλάγιος αμυντικός στον ΠΑΟΚ, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπορεί να μην δεν περιμένεις την πλήρη επανένταξη του Αντελίνο Βιεϊρίνια με την επάνοδό του στις προπονήσεις.

Διαβάστε ακόμη...