Ζουέλα: «Δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Φερέιρα»

Από sdna.gr : Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Φρανκ Ζουέλα, μίλησε για τον Ζοάο Παλίνια που έχει μπει στο στόχαστρο του Δικεφάλου, αλλά και τον Αμπέλ Φερέιρα.
Πηγή: sdna.gr
Ζουέλα: «Δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Φερέιρα»

Ο Φρανκ Ζουέλα, μίλησε για τον Ζοάο Παλίνια, τονίζοντας πως αποτελεί έναν παίκτη που θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας πως είναι διαφορετικοί παίκτες με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Αμπέλ Φερέιρα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Παλίνια: «Βγήκε από το soccer school academy της Σπόρτινγκ. Δεν είναι τυχαίο που είναι στην Μπράγκα και ο προπονητής τον θέλει. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που ο Φερέιρα τον πήρε στην Μπράγκα και τον θέλει στον ΠΑΟΚ τι άλλο να πούμε; Είναι ένας ποιοτικός και καλός παίκτης. Θα κριθεί από το πώς θα προσαρμοστεί στην πίεση του ΠΑΟΚ και του Τσάμπιονς Λιγκ. Ότι έχει προσόντα το ξέρουμε, από εκεί και πέρα θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Στην Τούμπα τρέμουν τα πόδια από την πίεση. Όσοι πέρασαν στον ΠΑΟΚ ξέρουν ότι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Για να μάθεις, να δεις το περιβάλλον, τους ανθρώπους. Η κουλτούρα είναι διαφορετική. Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι καλός σίγουρα θα πετύχεις. Επειδή ο προπονητής τον ξέρει, μπορεί να τον βοηθήσει».

Για τις διαφορές του Παλίνια με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα: «Είναι διαφορετικοί παίκτες. Είναι και οι δύο ποιοτικοί, ο Ολιβέιρα, όμως, είναι πιο γλυκός, πιο σικ. Ο άλλος είναι πιο πολύ της πειθαρχίας, είναι του "πάμε να το κάνουμε", μασάει σίδερα. Έχει τρομερά προσόντα ο Ολιβέιρα, όμως, ο Παλίνια είναι άλλης εκπαίδευσης».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα: «Έχει μια εξαιρετική πορεία ως νέος προπονητής. Ξέρει που έχει πάει, έχει ανθρώπους γύρω του που τον συμβουλεύουν σωστά. Έρχεται σε μια ομάδα με προσωπικότητα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Θέλει συνεχώς να εξελίσσεται. Είναι μια μεγάλη πρόκληση γι' αυτόν ο ΠΑΟΚ. Έχει τον στόχο του, ξέρει τι θέλει και έρχεται με αυτό το μυαλό. Δεν υπήρχε καλύτερη λύση αυτήν τη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Πήρε έναν προπονητή από τους Big 4 της Πορτογαλίας. Δεν το έχει ξανακάνει αυτό άλλη ομάδα της Ελλάδας».

Διαβάστε ακόμη...