Διαφορετικές απαιτήσεις από τα χαφ

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ καίγεται για ποιοτική ενίσχυση στη μεσαία γραμμή, θέλοντας να καλύψει ένα βασικό κενό ενόψει των αναμετρήσεων στα προκριματικά του Champions League.
Πηγή: paok24.com
Διαφορετικές απαιτήσεις από τα χαφ

Οι Πορτογάλοι από χτες έχουν βάλει σε πρώτο πλάνο την προσπάθεια του νταμπλούχου Ελλάδας να ντύσει τον Παλίνια στα ασπρόμαυρα.

Πρόκειται για μία πολύ δύσκολη μεταγραφική προσπάθεια, η οποία ανεξάρτητα από το αν θα έχει αίσιο τέλος δείχνει τις διαφορετικές απαιτήσεις του Φερέιρα από τους χαφ του.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι πρότινος στο 4-2-3-1 του Λουτσέσκου ήθελε δύο οκτάρια στη μεσαία γραμμή, ζητώντας έναν πολυσύνθετο και διευρυμένο ρόλο σε άμυνα και επίθεση και από τους δύο χαφ, οι οποίοι βάσει των απαιτήσεων του προπονητή έπρεπε να συμμετέχουν πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι.

Η προσπάθεια για απόκτηση του Παλίνια δείχνει πως ο Φερέιρα, ανεξαρτήτως της προσπάθειας να παίξει 3-4-2-1 στην επίθεση ή 4-4-2, ζητάει από τον έναν χαφ που θα έχει όγκο σωματικά να εποπτεύει την περιοχή μπροστά από τα στόπερ ως σκούπα και να μπορεί να κουβαλάει την μπάλα τουλάχιστον 15 μέτρα, παραδίδοντας τη στις μπροστά ζώνες με μεγάλη ασφάλεια.

Πρόκειται για μία από τις αλλαγές που θα έρθουν σταδιακά στον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

Στην έτσι κι αλλιώς σημαντική ανάγκη ενίσχυσης του Δικεφάλου στην πληγωμένη του μεσαία γραμμή, προστίθεται και η ανάγκη για εξυπηρέτηση των "θέλω" του Φερέιρα, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί μία πολύ πετυχημένη ομάδα και να τη διατηρήσει στον δρόμο των επιτυχιών με τον δικό του τρόπο.

Διαβάστε ακόμη...