«Το σύστημα το βγάζουν οι παίκτες»

Από sfina.gr: Στον «FOCUS FM 103,6» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Χρήστος Τερζανίδης, ο οποίος μίλησε για την αλλαγή σχηματισμού του ΠΑΟΚ και γενικά τις μεταγραφικές κινήσεις του Δικεφάλου.
Πηγή: sfina.gr
«Το σύστημα το βγάζουν οι παίκτες»

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την αλλαγή σχηματισμού στον ΠΑΟΚ: «Είναι εύκολο με τα λόγια να κάνουμε συστήματα. Οπότε ο προπονητής είναι υπεύθυνος με τους παίκτες που έχει να παίζει και τα κατάλληλα συστήματα με τους ποδοσφαιριστές. Το σύστημα το βγάζουν οι παίκτες και όχι ο προπονητής. Στα λόγια είναι όλα εύκολα, στον πίνακα κάνω και εγώ παπάδες».

Για τις κινήσεις του ΠΑΟΚ: «Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι χάθηκε πολύς χρόνος μέχρι να βρεθούν οι παίκτες. Είναι μεγάλη υπόθεση ότι άλλαξε ο προπονητής, κάτι που αφορά την διοίκηση. Αυτήν την στιγμή έρχεται ένας προπονητής που δεν ξέρει από Ελλάδα. Φύγανε κάποιοι ποδοσφαιριστές και δεν αναπληρώνεται, όπως είναι οι Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο και Κάνιας-Σάκχοφ, παίκτες που ήταν εργαλεία με πολλά χρόνια στην ομάδα. Έφυγαν αρκετά στελέχη του κορμού. Οι μεταγραφές δεν θα ενσωματωθούν κατευθείαν με το που έρθουν. Το πρωτάθλημα πέρσι κατακτήθηκε από την καλή αμυντική γραμμή και όχι από την μεσοεπιθετική, θέλω να πω ότι αυτή την στιγμή λείπει ο Βιεϊρίνια που ήταν βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ, λείπει ο Μαουρίσιο που ήταν θετικό στοιχείο στην μεσαία γραμμή. Έπρεπε ο ΠΑΟΚ να πάρει νωρίτερα δύο παίκτες στο κέντρο».

Για τον Λουτσέσκου: «Εγώ αυτό που παραδέχτηκα στον Λουτσέσκου είναι ότι αξιολόγησε πολύ καλά τους παίκτες και δεν έκανε λάθη. Το σύστημα που έπαιζε μπορεί να μην είχε απόδοση αλλά κέρδιζε. Βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει τους παίκτες, έκανε πολύ σωστή τοποθέτηση ποδοσφαιριστών. Ήθελε πάντα την σιγουριά και την βρήκε και χωρίς να έχει την καλύτερη απόδοση στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ, τερμάτισε αήττητος».

Διαβάστε ακόμη...