Μεταγραφικές εμπλοκές ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Από paok24.com: Δεν είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που τα ΜΜΕ του εξωτερικού δημιουργούν συνθήκες μάχης μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι
Πηγή: paok24.com
Μεταγραφικές εμπλοκές ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Από τον Ρέγιες και τον Σκρτελ, μέχρι τον Τρεμέλ, οι δημοσιογράφοι σε όλη την Ευρώπη έχουν βαλθεί να βάλουν τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό σε μεταγραφικό "μπραντ εφ ερ" με στόχο ξεκάθαρα να ανεβάσουν την χρηματιστηριακή αξία του εκάστοτε παίκτη. Άλλωστε το παράδειγμα του Σκρτελ δεν είναι τυχαίο μιας και ο παίκτης προφανώς και δεν ήταν στη λίστα του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ολυμπιακός που τον ήθελε, τον είδε να αλλάζει πλευρά στην Κωνσταντινούπολη και να πηγαίνει στην Μπασακσεχίρ από την Φενέρμπαχτσε.

Από την είσοδο στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, ο Δικέφαλος έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του στην ευρωπαϊκή αγορά και έτσι μπορεί να πληρώσει συμβόλαια της δεύτερης ταχύτητας στην Ευρώπη, κάτι που τον κάνει αγαπητό σε μάνατζερ και ομάδες που θέλουν να πουλήσουν τους παίκτες του. Δεν είναι άλλωστε άγνωστο, ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε δύο φορές την Σεβίλλη στις υποθέσεις των Νάτχο και Νομπόα, ενώ πρόσφατα πήρε παίκτη από την Άρσεναλ με αγορά, ενώ κέρδισε και σε μία μάχη την ιταλική Τζένοα για τον Κάρολ Σφιντέρσκι.

Από την άλλη πλευρά οι μάνατζερς ανά την Ευρώπη ξέρουν για τα καλά την κόντρα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα, άρα και στο μεταγραφικό παζάρι. Δεν είναι μακρινή η εικόνα του Ρικάρντο Κόστα να περιμένει την τελική πρόταση του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" για να δει σε ποια ομάδα θα καταλήξει, ή η πρόσφατη περίπτωση του Μιχάι από τον Παναιτωλικό που εδώ και καιρό είναι στη λίστα των Πειραιωτών, ή και του Μελιόπουλου που πολύ θεωρούσαν δεδομένη την μεταφορά του στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Έτσι δημιουργώντας την υπάρχουσα συνθήκη σε ένα παίκτη που μπορεί να αγωνίζεται στο Βέλγιο, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Τουρκία ή και την Ισπανία, όπως έγινε πρόσφατα, έρχονται δύο αποτελέσματα.

Εξ αρχής εάν είναι υπαρκτό το ενδιαφέρουν της μία ή και των δύο ελληνικών ομάδων, αυτομάτως ανεβαίνει πολύ και η τιμή αγοράς από την ομάδα του, αλλά πολύ περισσότερο η προμήθεια του ατζέντη, αν και στην περίπτωση του Ολυμπιακού που κάθε χρόνο συνεργάζεται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα με έναν ατζέντη τα ποσά είναι δεδομένα. Στην περίπτωση πάντως που ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για τον παίκτη, τότε η διαρροή για το δήθεν ενδιαφέρον είναι ξεκάθαρα ένας μοχλός πίεσης, είτε για την ανανέωση του συμβολαίου, είτε για ένα μεγαλύτερο ποσό για την μεταγραφή του. Ένας παίκτης που είναι στη λίστα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού θα είναι και στην λίστα ομάδων δεύτερων ταχυτήτων στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έτσι και οι μάνατζερς θέλουν να δείξουν ότι ο παίκτης του έχει και την επιλογή της Ελλάδας.

Από το ύφος του κειμένου, αλλά και από την κατάληξη της περίπτωσης Σκρτελ, μπορεί να καταλάβει ο καθένας ότι είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθεί ο ΠΑΟΚ με περιπτώσεις όπως του Ρέγιες ή του Τρεμέλ, αν και το όνομα του Δικεφάλου πουλάει ανά την Ευρώπη, μετά και τις χθεσινές φήμες για δύο παίκτες από την Βιγιαρεάλ που είναι στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ. Άλλωστε εδώ και μερικές μέρες η Βιγιαρεάλ ήταν σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για τον Σεμέδο, που εν τέλει δεν πήρε ούτε αυτός τον δρόμο για τον Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη...