Ο ΠΑΟΚ παίζει τίμια επενδύοντας αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο!

Από sdna.gr: Ό,τι κέρδισε ο ΠΑΟΚ στην διάρκεια της 93χρονης ιστορίας του, το κέρδισε με κόπο, ιδρώτα και αίμα. Ποτέ δεν του χαρίστηκε τίποτε. 
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ παίζει τίμια επενδύοντας αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο!

Ένα πρωτάθλημα καθαρό και τίμιο! Αξία ανεκτίμητη! Όπως έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα (σε κανένα άθλημα) που η τροπαιοθήκη της είναι γεμάτη από κούπες. Αντίθετα, σε σχέση με την πλούσια ιστορία του, είναι ελάχιστοι οι τίτλοι που έχει κατακτήσει.

Όλοι όμως είναι καθαροί και τίμιοι. Λέξεις άγνωστες για ορισμένους που θεωρούν ότι αυξάνοντας τον αριθμό των τίτλων – μαιμού που κατακτούν, πετυχαίνουν τον στόχο τους. Επί της ουσίας ικανοποιούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, χρησιμοποιώντας τις κάλπικες επιτυχίες για να υπνωτίζουν τον κόσμο.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ποτέ σ΄ αυτό το τρυπάκι. Δεν θα το επέτρεπε ο κόσμος του να συλλέγει η ομάδα τίτλους – μαϊμού για να στήνονται πανηγυράκια. Δεν αποτέλεσε ποτέ στόχος του σωματείου αυτή η τακτική. Ότι κέρδισε ο Δικέφαλος στην διάρκεια της 93χρονης ιστορίας του, το κέρδισε με κόπο, ιδρώτα και αίμα. Ποτέ δεν του χαρίστηκε τίποτε. Αντίθετα υπάρχουν πολλά παραδείγματα (σε όλα τα αθλήματα) για τίτλους που του «έκλεψαν».

O ΠΑΟΚ κατέκτησε το πιο ανδρικό πρωτάθλημα της ιστορίας αήττητος και με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζεται να πορευτεί τη νέα περίοδο. Οι αντίπαλοι του διαπιστώνοντας πόσο δύσκολο είναι να τον ανταγωνιστούν, συμμαχούν σε όλα τα επίπεδα σε μια προσπάθεια να στήσουν αναχώματα στην πορεία του Δικεφάλου.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η ΑΕΚ, επενδύουν στο παρασκήνιο και όχι στην βελτίωση των αγωνιστικών τους τμημάτων. Είναι εμφανές ότι οι δυο μεγαλύτεροι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ εντός συνόρων, δεν έχουν την πρόθεση δημιουργίας ομάδων που θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τον Δικέφαλο εντός αγωνιστικών χώρων.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις μέχρι τώρα κινήσεις τους. Αντίθετα στην Τούμπα προσπαθούν να συμπληρώσουν σωστά το παζλ του αγωνιστικού τμήματος. Κάθε βήμα γίνεται με μεγάλη προσοχή προκειμένου να βελτιωθούν οι αδυναμίες που εντοπίστηκαν στην διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου.

Οι προσθήκες των Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο και Σίλβα , θα πλαισιωθούν από 4 τουλάχιστον παίκτες που θα έρθουν άμεσα. Δεν είναι μυστικό ότι ο ΠΑΟΚ αναζητά στην αγορά αντικαταστάτες για τους Σάκχοφ και Ελ Καντουρί, έναν επιθετικό για τα άκρα της επίθεσης και πιθανότατα έναν παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Οι κινήσεις θα γίνουν, ανεξάρτητα από τον χρόνο επιστροφής του Βέρνμπλουμ αρχικά και των Μαουρίσιο – Βιειρίνια στην συνέχεια. Η νέα χρονιά θα είναι «φορτωμένη» και σίγουρα πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Με αυτό το σκεπτικό οργανώνονται στον ΠΑΟΚ. Ξέρουν ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με... ροδοπέταλα και παίρνουν τα μέτρα τους, κάτι που θα έχετε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε σύντομα.

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο στην πορεία της μεταγραφικής περιόδου, να προκύψουν εξελίξεις που θα δώσουν το δικαίωμα σε τεχνική ηγεσία και ιδιοκτησία να προχωρήσουν σε προσθήκες στο ρόστερ ή ακόμα και αποχωρήσεις από αυτό. Σε μια από τις τελευταίες επαφές τους, η οικογένεια Σαββίδη και ο Λουτσέσκου συμφώνησαν πως μετά τις 2 πρώτες εβδομάδες προετοιμασίας θα υπάρχει σαφή εικόνα της δυναμικής του γκρουπ που θα έχει στη διάθεση του ο Ρουμάνος τεχνικός και να κριθεί απαραίτητο, θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις.

Δεδομένο θεωρείται ότι ο παίκτης για τα άκρα της επίθεσης, καθώς οι αντικαταστάτες των Σάκχοφ και Ελ Καντουρί, θα αποκτηθούν άμεσα για να ακολουθήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, στην διάρκεια του οποίου θα κριθούν και θα αξιολογηθούν παίκτες όπως ο Λάμπου που επέστρεψε από τον δανεισμό του και φυσικά οι δυο – τρεις ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει ο Λουτσέσκου από την σούπερ φουρνιά της Κ 19.

Στην Τούμπα, γνωρίζουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League (και φυσικά τα play off της διοργάνωσης), ξεκίνησε με ότι αυτό συνεπάγεται για τα χρονικά περιθώρια που έχουν στη διάθεση τους για τις επόμενες επιλογές σε σχέση με την ενίσχυση του ρόστερ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...