Σαββίδης: «Ο Λουτσέσκου είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, όποιος δεν συμφωνεί ας φύγει»

Απο sdna.gr: Την απίστευτη υποστήριξη που έλαβε από τον Ιβάν Σαββίδη στην αρχή της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Ραζβάν Λουτσέσκου.
Πηγή: sdna.gr
Σαββίδης: «Ο Λουτσέσκου είναι ο προπονητής του ΠΑΟΚ, όποιος δεν συμφωνεί ας φύγει»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για τη σχέση του με τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου, για το πόσο τον στήριξε στην αρχή της συνεργασίας τους, την περίοδο που... άπαντες ήταν κατά του Λουτσέσκου και φυσικά για το πώς εξελίχθηκε η σχέση τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του:

«Είναι ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος απ΄όλες τις οπτικές. Είναι ένας πλούσιος άνθρωπος, ένα άνθρωπους που έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Λιμάνια, εργοστάσια κ.α. Είναι ένας άνθρωπος που είναι κοντά σου και αυτό σου δημιουργεί τεράστια πίεση. Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν απίστευτοι, παρά το γεγονός ότι ήμασταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Θυμάμαι μετά από ένα παιχνίδι που κερδίσαμε με 3-0 και απέμεναν τρεις γύροι μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα, μας τηλέφωνησε και μας τα έψαλλε. Μας είπε πως δεν μπορούσαμε, πως δεν κατάλαβε τι είδους ποδόσφαιρο παίξαμε και είχαμε κερδίσει 3-0!

Ο επόμενος αγώνας ήταν με την Λάρισα. Έληξε 1-1. Αμέσως μετά το παιχνίδι, κατάλαβα πως θα συναντηθούμε στη Θεσσαλονίκη μαζί του. Από την Λάρισα όμως στην Θεσσαλονίκη υπήρχε τεράστιος ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών καθώς δεν τους επιτρεπόταν να βρίσκονται στο γήπεδο! Μας φώναζαν, ήταν ευτυχισμένοι. Ο ιδιοκτήτης το σκέφτηκε καλύτερα και προγραμμάτισε την συνάντησή μας την επομένη.

Λίγες ημέρες πριν τον τελικό Κυπέλλου, όλοι μιλούσαν για τη φιέστα γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε κερδίσει τίποτα για 34 χρόνια. Μετά την πρόκριση στον τελικό, είπα στον αντιπρόεδρο: «Ελπίζω να μην έχουμε καμία συνάντηση απόψε». Μου είπε όχι και να παραμείνω ήρεμος. Δεκά λεπτά αργότερα ήρθε σε μένα και μου είπε πως ο πρόεδρος μας καλούσε σε συνάντηση.

Εκεί, λοιπόν, μας ισοπέδωσε! Για 40 - 45 λεπτά... Μου είπε ότι δεν μου επιτρέπεται να είμαι συναισθηματικός παρά μόνο σε εκείνον. Πρέπει να είμαι λογικός και να κρατάω τους παίκτες μου προσγειωμένους.

Κατά την διάρκεια των παιχνιδιών μπορεί να στραφεί και κατά των ηγετών αλλά ποτέ επι προσωπικού. Μου είπε ότι θα ήθελε να βλέπει έναν συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή να παίζει αλλά ποτέ δεν παραπονέθηκε γιατί δεν έπαιζε εκείνος...

Βλέπουν οι παίκτες μου ότι δεν κάνω ό,τι μου λέει ο ιδιοκτήτης καθώς έχω πάρει την ελευθερία κινήσεων όσο είμαι υπεύθυνος εγώ για τα αποτελέσματα.

Θα πρέπει να σας πω και κάτι άλλο. Όταν ήρθα στο ΠΑΟΚ, αρκετοί άνθρωποι δεν συμφώνησαν. Τότε σε μια ομιλία του είπε: "Ο Ραζβάν είναι ο προπονητής και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτόν. Αν κάποιος απο εσάς θέλει να πει κάτι ή δεν συμφωνεί, μπορεί να φύγει απο εδώ! Είναι ο προπονητής και έχουμε την υποχρέωση να τον στηρίξουμε»

Διαβάστε ακόμη...