ΕΠΟ: Οι διάλογοι που άναψαν φωτιές και τα «10.000 ευρώ καθαρά του Περέιρα»

Από sdna.gr: Το SDNA αποκαλύπτει όσα ειπώθηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προτού αποχωρήσουν οι επτά σύμβουλοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανανέωση της σύμβασης με τον Μέλο Περέιρα.
Πηγή: sdna.gr
ΕΠΟ: Οι διάλογοι που άναψαν φωτιές και τα «10.000 ευρώ καθαρά του Περέιρα»

Η ανανέωση της σύμβασης με τον Μέλο Περέιρα αλλά και αυτής με τον Φερνάντο Μαρίν που για τυπικούς λόγους χρειάζονταν έγκριση και τέθηκε στο συμβούλιο, εκτός ημερησίας διάταξης (ο Ισπανός πληρώνεται από την ΦΙΦΑ, σε αντίθεση με τον Πορτογάλο), προκάλεσε λοιπόν, αναταράξεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης (19/6).

Επτά σύμβουλοι, φίλα προσκείμενοι στην ΑΕΚ, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Χέρμπερτ Χούμπελ ενώ λίγες ώρες αργότερα, η Ενωση με ανακοίνωση της, χρησιμοποιεί σκληρούς χαρακτηρισμούς για τα όσα συνέβησαν.

Το SDNA αποκαλύπτει όσα ειπώθηκαν, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, έφερε ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, την ανανέωση της σύμβασης με τον Πορτογάλο, που ανακοινώθηκε και επίσημα, αλλά δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία, όπως επίσης και του Μαρίν.

Β. Γραμμένος: «Αυτές οι αποφάσεις είναι άμεσα εκτελεστές γιατί λαμβάνονται από τις Διεθνείς ομοσπονδίες. Δεν μπορώ να μην υπογράψω την ανανέωση των συμβάσεων τους για ένα χρόνο, θα είναι σα να παραβιάζω το καταστατικό. Δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση, είναι μονόδρομος. Θα προσπαθήσω μαζί με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ να μειώσουμε το κόστος του συμβολαίου του Περέιρα».

Ν. Βακάλης: «Αποποιούμαι κάθε νομικής ευθύνης σε περίπτωση που μείνει ο Περέιρα. Δεν δέχομαι να μου επιβάλουν ένα πρόσωπο και να το πληρώνω».

Λ. Θωμαϊδης: «Δεν ψηφίζω. Πόσα λεφτά παίρνει το μήνα ο Περέιρα;».

Β. Γραμμένος: «10.000 καθαρά...».

Λ. Θωμαϊδης: «Πόσα παίρνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας;».

Μ. Λυσάνδρου: «Αναλαμβάνουμε μια υποχρέωση που δεν είναι καν στοιχειοθετημένη, δεν μας στείλατε κανέναν έγγραφο (σ.σ. αναφερόμενος στη σύμβαση Μαρίν).

Δ. Αγραφιώτης: «Μάθαμε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια πόσα παίρνει ο Περέιρα. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το θεσμό αλλά με το πρόσωπο. Να έρθει το θέμα σε ψηφοφορία...»

Π. Παπαχρήστος: «Να ερωτηθούν όλοι αν η ΕΠΟ θέλει να αναλάβουμε τα έξοδα του Περέιρα».

Σ. Ψαρρόπουλος. «Δεν μπορούμε να πληρώνουμε ανθρώπους που δεν ελέγχουμε και δεν μπορούμε να απολύσουμε».

Λ. Λεουτσάκος: «Συμφωνώ με τον κύριο Λυσάνδρου...».

Χ. Χούμπελ: «Δώστε εξουσιοδότηση και δείξτε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΕΠΟ. Αποφύγετε τις συζητήσεις για τα χρήματα. Η επιστολή Σαμούρα λέει τι πρέπει να γίνει και δεν μπορεί να συζητηθεί τίποτα περαιτέρω».

«Παραλήρημα Κούγια που συνήθως γίνεται...»

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα ειπώθηκαν από τον Αλέξη Κούγια, στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, την Τρίτη (18/6).

«Την επόμενη φορά που ο Κούγιας θα πει αυτά που είπε στην Σούπερ Λίγκα, να πάρει τον λόγο ο κ. Αντωνίου και να πει ότι «δεν είμαστε η καινούργια μαφία»» είπε ο Βαγγέλης Ασλανίδης, αναφερόμενος στον εκπρόσωπο της ΕΠΟ στη Λίγκα, Στέργιο Αντωνίου.

Ο τελευταίος πήρε τον λόγο και απάντησε: «Ο Κούγιας συνηθίζει να καταφέρεται κατά πάντων, μίλησα με τον κύριο Φούσεκ και τον κύριο Χούμπελ και του εξήγησα ότι οι θέσεις του δεν απηχούν την πλειοψηφία των μελών της Σούπερ Λιγκ. Είναι ένα παραλήρημα που συνήθως γίνεται. Το ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί και αυτό έχει φανεί».

Διαβάστε ακόμη...