Ο Ουάρντα και οι άλλοι

Από inpaok.com:Η σημαντικότερη διοργάνωση της «μαύρης ηπείρου», το Κόπα Άφρικα, θα φιλοξενηθεί εφέτος στην Αίγυπτο από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 19 Ιουλίου. Πρόκειται για την 32η διοργάνωση στην Ιστορία του αφρικανικού ποδοσφαίρου και το τρόπαιο θα διεκδικήσουν 24 εθνικές ομάδες, χωρισμένες σε έξι ομίλους των τεσσάρων.
Πηγή: inpaok.com
Ο Ουάρντα και οι άλλοι

Το «ελληνικό» ενδιαφέρον είναι έντονο, δεδομένου ότι στα γήπεδα της Αιγύπτου, θα δώσουν το «παρών» δέκα ποδοσφαιριστές, που ανήκουν σε ελληνικούς συλλόγους.

Μεταξύ αυτών βέβαια βρίσκεται και ο Αμρ Ουάρντα του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι στην Εθνική Αιγύπτου. Ο Δικέφαλος θέλει φέτος το καλοκαίρι να τον πουλήσει (καθώς δε θα έχει ελεύθερη θέση ξένου γι’ αυτόν), οπότε ευελπιστεί να τον δει να κάνει ένα καλό τουρνουά για να ανεβάσει την τιμή του!

Την «μερίδα του λέοντος» στους εκπροσώπους του Κόπα Άφρικα από την Ελλάδα έχει ο Ολυμπιακός με τρεις παίκτες και ακολουθούν ο Πανιώνιος και η Ξάνθη με δύο, ενώ από έναν έχουν ο ΠΑΟΚ, ο Λεβαδειακός και τα Τρίκαλα.

Η Γουϊνέα και το Καμερούν έχουν από δύο παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα στην αποστολή τους, ενώ από έναν… εκπρόσωπο του ελληνικού πρωταθλήματος, έχουν οι Αίγυπτος, Σενεγάλη, Κένυα, Τυνησία, Μαυριτανία και Μπενίν.

Αναλυτικά, οι «Έλληνες» του Κόπα Αφρικα, είναι οι εξής:

1ος όμιλος
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Αμρ Ουάρντα (ΠΑΟΚ)
ΚΟΝΓΚΟ: ΟΧΙ
ΟΥΓΚΑΝΤΑ: ΟΧΙ
ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ: ΟΧΙ

2ος όμιλος
ΓΟΥΪΝΕΑ: Μίκαελ Ντίρεσταμ (Ξάνθη), Μαντί Καμαρά (Ολυμπιακός)
ΝΙΓΗΡΙΑ: ΟΧΙ
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ: ΟΧΙ
ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ: ΟΧΙ

3ος όμιλος
ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Πάπε Αμπού Σισέ (Ολυμπιακός)
ΚΕΝΥΑ: Πολ Γουέρε (Τρίκαλα)
ΑΛΓΕΡΙΑ: ΟΧΙ
ΤΑΝΖΑΝΙΑ: ΟΧΙ

4ος όμιλος
ΜΑΡΟΚΟ: ΟΧΙ
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: ΟΧΙ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: ΟΧΙ
ΝΑΜΙΜΠΙΑ: ΟΧΙ

5ος όμιλος
ΤΥΝΗΣΙΑ: Γιασίν Μεριά (Ολυμπιακός)
ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑ: Κάσα Καμαρά (Ξάνθη)
ΜΑΛΙ: ΟΧΙ
ΑΝΓΚΟΛΑ: ΟΧΙ

6ος όμιλος
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Γιάγια Μπανανά (Πανιώνιος), Ολιβιέ Μπουμάλ (Πανιώνιος)
ΜΠΕΝΙΝ: Μόιζε Αντιλέχου (Λεβαδειακός)
ΓΚΑΝΑ: ΟΧΙ
ΓΟΥΪΝΕΑ-ΜΠΙΣΑΟΥ: ΟΧΙ

Διαβάστε ακόμη...