«Είχε το κάτι παραπάνω ο ΠΑΟΚ, δίκαια πήρε το πρωτάθλημα»

Από sdna.gr: Δίκαιο πρωταθλητή χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ με δηλώσεις του ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος μίλησε για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: sdna.gr
«Είχε το κάτι παραπάνω ο ΠΑΟΚ, δίκαια πήρε το πρωτάθλημα»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Realnews», ο νέος τεχνικός του Ατρομήτου μίλησε για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, το συστατικό που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ξεχωρίσει στην κούρσα του πρωταθλήματος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αγωνιστική ανάκαμψη του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας.

Συνειδητή επιλογή η επιστροφή σας;

Ναι, 100%. Το ήξερα ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Και ειδικά σε μια ομάδα όπως είναι ο Ατρόμητος, που χρόνο με τον χρόνο ωριμάζει και αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο. Είναι μια πρόκληση για εμένα και θα δώσω όλο μου το είναι για να πετύχουμε. Το γεγονός, δε, ότι πρόκειται για κλαμπ που προσπαθεί να κάνει πράγματα και σε θέματα υποδομών, εξελίσσοντας τις μονάδες του, είναι πολύ ελκυστικό και θα ενδιέφερε οποιονδήποτε επαγγελματία.

Δίκαιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ; Πώς είδατε τον Ολυμπιακό;

Δεν ήταν κακός ο Ολυμπιακός, απλώς ο ΠΑΟΚ, με σοβαρότητα και σταθερή αγωνιστική συμπεριφορά, διακρίθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος. Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο το ότι τερμάτισε αήττητος. Είχε το κάτι παραπάνω και δικαίως έκοψε πρώτος το νήμα. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει μόνο για τον ΠΑΟΚ. Γενικότερα, στο ποδόσφαιρο και στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κατακτήσεις την κορυφή, αλλά να βρεις τον τρόπο τον σωστό για να μείνεις εκεί. Σίγουρα, πάντως, η δυναμική του, σε συνδυασμό με την οικονομική σταθερότητα, μπορεί να τον καταστήσει πρωταγωνιστή τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα σχόλιο για τον Παναθηναϊκό, όπου έχετε εργαστεί.

Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια, όμως πιστεύω πως θα βρει τον δρόμο του. Τα νέα παιδιά που ξεκίνησαν μια αξιόλογη προσπάθεια πέρυσι θα έχουν πλέον έναν χρόνο στην πλάτη τους και θεωρώ ότι τη νέα περίοδο θα εμφανιστούν με καλύτερη αγωνιστική συμπεριφορά. Σαφώς και θα είναι καλό για το πρωτάθλημα να υπάρχει ένας δυνατός Παναθηναϊκός.

Και δύο λόγια για την Εθνική, της οποίας οι δύο πρόσφατες εμφανίσεις δεν ήταν επιτυχημένες.

Ειδικά το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Αρμενία ήταν πολύ κακό. Έστω και έτσι, όμως, θεωρώ ότι έχουμε δυνατότητες και είμαι βέβαιος ότι θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας για να προκριθούμε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Υπομονή και πλάνο απαιτούνται κυρίως και φυσικά πίστη στην επιτυχία.

Διαβάστε ακόμη...