Ξεχώρισε την ταχύτητα του Ροντρίγκο ο Λουτσέσκου

Από sfina.gr: Την ταχύτητα ξεχώρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον Ροντρίγκο Σοάρες και συμφώνησε με την απόκτησή του.
Πηγή: sfina.gr
Ξεχώρισε την ταχύτητα του Ροντρίγκο ο Λουτσέσκου

Τις αποφάσεις για τα μεταγραφικά, όπως είναι εύλογο, τις παίρνει η οικογένεια Σαββίδη, ο Μάριο Μπράνο έχει ρόλο εισηγητή και διαπραγματευτή, αλλά τίποτα δεν γίνεται χωρίς να έχει ενημερωθεί πρώτα λεπτομερώς ο Λουτσέσκου.

Άλλωστε, το έγραψε πρόσφατα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Γιώργος Σαββίδης, ότι θα γίνεται ό,τι ζητήσει ο Λουτσέσκου σε όλα τα θέματα και φυσικά και στα μεταγραφικά, αφού ο προπονητής είναι αυτός που ξέρει την ομάδα και τις ανάγκες της καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.

Στην περίπτωση της πρώτης καλοκαιρινής μεταγραφής ο Λουτσέσκου ήταν απόλυτα ενήμερος για τις κινήσεις της διοίκησης από την αρχή της υπόθεσης μεταγραφής του Ροντρίγκο και απέκτησε άμεσα εικόνα για τον 26χρονο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ.

Αυτό που του έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή στον Ροντρίγκο ήταν η ταχύτητά του, που εξισορροπούσε κάθε μειονέκτημά του (με κυριότερο τις αμυντικές αδυναμίες, όπως συμβαίνει με κάθε Βραζιλιάνο οπισθοφύλακα).

Ο 50χρονος Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό, ότι θα διαθέτει ο ΠΑΟΚ στα άκρα της άμυνας δύο δεξιά μπακ με την ταχύτητα του Λέο Μάτος και του Ροντρίγκο Σοάρες. Ο νεοαποκτηθείς Ροντρίγκο, όπως διαπίστωσε ο Λουτσέσκου, είναι ελαφρώς πιο γρήγορος και από τον Μάτος, κάτι που διευκολύνει τους τακτικούς του σχεδιασμούς και του δίνει περισσότερες επιλογές ανάλογα με τον αντίπαλο.

Η καταγωγή

Επίσης, άλλο ένα καθοριστικό στοιχείο που μέτρησε αποφασιστικά στην λογική του Λουτσέσκου υπέρ της απόκτησης του Ροντρίγκο είναι και η καταγωγή του. Θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι στην δεξιά πλευρά θα έχει να συνεννοηθεί με τους συμπατριώτες του Μάτος και Λέο Ζαμπά. Σε επίπεδο επικοινωνίας αυτό θα βοηθήσει πολύ την ομάδα, αλλά και τον ίδιο να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον γρηγορότερα και ευκολότερα.

Το κίνητρο

Τέλος, η επιθυμία ανάδειξης σε υψηλότερο επίπεδο αποτελεί, άλλο ένα πλεονέκτημα της μεταγραφής του Ροντρίγκο για τον Λουτσέσκου. Παρότι είναι 26 ετών ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ δεν είχε κάνει μέχρι τώρα το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Το έκανε μόλις πριν από λίγες ημέρες ερχόμενος από την μικρή Πορτογαλική Άβες, που πάλεψε πέρυσι για την σωτηρία της, στον νταμπλούχο Ελλάδας ΠΑΟΚ, που φιλοδοξεί να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και όπως έχουμε επισημάνει ο Λουτσέσκου θέλει οι μεταγραφές να είναι παίκτες με κίνητρο καριέρας και όχι φτασμένοι και κορεσμένοι αστέρες, που θα έρθουν στην Ελλάδα για τον ήλιο, την θάλασσα και τα «συντάξιμα» ένσημα.

Διαβάστε ακόμη...