Αλλιώς αρχίσαμε, αλλού φτάσαμε…

Από inpaok.com: Η τελευταία πράξη για τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2018-2019 παίχτηκε στο γήπεδό του κι αυτός ήταν όρθιος στο παρκέ, όπως αρμόζει σε έναν τόσο μεγάλο Σύλλογο.
Πηγή: inpaok.com
Αλλιώς αρχίσαμε, αλλού φτάσαμε…

Χτυπημένος εδώ και μήνες από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ο Δικέφαλος περίμενε υπομονετικά το τέλος της χρονιάς και όσοι άντεξαν, αξίζουν συγχαρητήρια.

Πόσο διαφορετικά ξεκίνησε τη σεζόν πριν 8-9 μήνες, με αισιοδοξία και φιλοδοξίες για το βήμα παραπάνω και πώς τελειώνει, στο χείλος του γκρεμού...

Τα μεγάλα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι οδήγησαν το μπασκετικό τμήμα σε αδιέξοδο και το φινάλε της χρονιάς αδικεί τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε.

Μετά από 20 χρόνια, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στον τελικό του Κυπέλλου και... άγγιξε την κούπα, (υπήρχε η κομάντο Τσαρούχα για να μην το επιτρέψει), έφτασε στους «16» της Ευρώπης (θα είχε καλύτερη τύχη αν υπήρχε οικονομική συνέπεια), ενώ στο πρωτάθλημα μέχρι τον Μάρτιο ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την τετράδα.

Αν κάποιος πρέπει να κάνει έναν δίκαιο απολογισμό για τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε, θα πρέπει να τη χωρίσει σε δύο κομμάτια: στον ΠΑΟΚ ως τον Φλεβάρη που λειτουργούσε σχεδόν κανονικά και στον ΠΑΟΚ από Φλεβάρη μέχρι Μάιο.

Η αποχώρηση των Μορέιρα και Αθηναίου στα μέσα της χρονιάς αποτέλεσε το πρώτο «καμπανάκι», ενώ αργότερα η καθυστερημένη επιστροφή των Χάτσερ και Γκος από τις ΗΠΑ, έφερε το πρόβλημα στο προσκήνιο.

Λύση δε βρέθηκε ποτέ, τα προβλήματα μεγάλωναν το ίδιο και οι οφειλές, με αποτέλεσμα να φεύγουν και οι Γκάρετ-Χάτσερ πριν τα Play Off, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα για αντικατάσταση των τραυματιών Τζόουνς και Σχίζα.

Έτσι, το γεμάτο ρόστερ του Σεπτεμβρίου μετατράπηκε σε ένα σύνολο ανάγκης, με εξαίρεση την προσθήκη του συμπαθέστατου Τζέφερσον που πάλεψε ως το τέλος και θα πρέπει να του αναγνωρισθεί.

Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η παρουσία των εφήβων Ιατρίδη, Κόνσουλα και Τανούλη, που έδωσε μια ευχάριστη χροιά στο πιο θλιβερό φινάλε της 10ετίας.

Όσο περνούσε ο καιρός, όμως, η κουβέντα έφυγε εντελώς από το αγωνιστικό. Και μόνο που υπήρχε ομάδα να σταθεί στο παρκέ για να βγάλει τη χρονιά, θεωρείται θαύμα.

Οι τραυματισμοί των Κόνιαρη και Ζάρα ήταν το... κερασάκι στην τούρτα και οι αγώνες με τον Προμηθέα απέκτησαν εξ' αρχής καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. 2-0 και τέλος...

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους πάλεψαν για να ολοκληρωθεί η χρονιά όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Η ιστορία θα γράψει πως ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν 2018-2019 με 9 παίκτες, εκ των οποίων οι 6 επαγγελματίες.

Όλοι τους καταχειροκροτήθηκαν από τους λίγους φιλάθλους που δίνουν το «παρών» στo PAOK Sports Arena και γι' αυτούς ήταν η καλύτερη επιβράβευση.

Ο Γκος οδεύει προς απόσυρση, ο Παπαθεοδώρου αποχωρεί, Ζάρας και Τσόχλας μένουν ελεύθεροι, οι οφειλές στον Χρυσικόπουλο είναι μεγάλες αρά και η παραμονή του εξαιρετικά αβέβαιη, ο Σχίζας θα αργήσει να επιστρέψει, ενώ με τον Κόνιαρη όλα έγιναν λάθος...

Αυτά όμως δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο η επόμενη μέρα. Η αγωνία μεγαλώνει, ο Πρέλεβιτς σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν, όπως και τα μέλη της διοίκησής του και ακολουθεί καλοκαίρι σημαντικός εξελίξεων μετά το τέλος ενός κύκλου 8 ετών.

Με τα τωρινά δεδομένα, η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Αν δε βρεθεί ιδιοκτήτης, οριστική λύση στο αδιέξοδο δεν θα υπάρξει. Για την ώρα υπάρχει μόνο αβεβαιότητα...

Διαβάστε ακόμη...