Εκεί θα στηριχτεί ο ΠΑΟΚ για πρόκριση στους ομίλους!

Απο sportime.gr: Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του το πολύ δύσκολο έργο της εισόδου στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Πηγή: sportime.gr
Εκεί θα στηριχτεί ο ΠΑΟΚ για πρόκριση στους ομίλους!

Φυσικά οι Θεσσαλονικείς θα κινηθούν με το συγκεκριμένο γνώμονα στις μεταγραφικές τους αναζητήσεις καθώς οφείλουν να βελτιώσουν συγκεκριμένες «αδυναμίες» τους στο αγωνιστικό κομμάτι, που πέρσι τους στέρησαν κόντρα στην πανίσχυρη Μπενφίκα τη μεγάλη πρόκριση.

Οι φετινοί νταμπλούχοι Ελλάδος το πάλεψαν πολύ καλά απέναντι σε μία ομάδα με σπουδαία ονόματα στη σύνθεσή της όμως «λύγισαν» στο ματς της Τούμπας εξαιτίας αρκετών παραγόντων.

Ίσως ο βασικότερος να ήταν η εμπειρία αφού δύο στιγμές (χαμένη ευκαιρία Λημνιού και λάθος Πασχαλάκη) έκριναν ουσιαστικά την πρόκριση. Μια πιο λεπτομερής ματιά εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου μπορεί να κάνει πιο συγκεκριμένα τα δεδομένα στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή διάκριση του Δικεφάλου.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου υστερούσε περισσότερο στον μεσοεπιθετικό τομέα και το γεγονός αυτό του στέρησε την κυριαρχία έναντι στην πορτογαλική ομάδα στα δύο ματς, που έκριναν την πρόκριση.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης χρειάζεται ενίσχυση στα χαφ αλλά και στα εξτρέμ ώστε να γίνει πολύ πιο επιθετική κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους και να έχει τη δυνατότητα να ελέγχει καλύτερα ένα παιχνίδι απέναντι σε ένα ποιοτικό σύνολο. Ένα θέμα που έχουν εντοπίσει οι άνθρωποι της ομάδας και κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ο Δικέφαλος να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές, που χρειάζεται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του αγώνα στη Λισαβόνα όπου η Μπενφίκα είχε 60% κατοχή και 13 τελικές (οι 8 εντός εστίας) την ώρα, που ο ΠΑΟΚ είχε μόλις μία προσπάθεια στο στόχο, την οποία εκμεταλλεύτηκε για να ισοφαρίσει.

Η παρουσία ενός φορ σαν τον Πρίγιοβιτς δεν ήταν ιδανική αφού ο Σέρβος αναγκάστηκε να βγαίνει εκτός περιοχής και άρα να γίνεται σε μεγάλο βαθμό ακίνδυνος.

Η παρουσία του Τσούμπα Άκπομ αλλάζει τα δεδομένα στη θέση αυτή όμως ο Δικέφαλος πρέπει να ανέβει επίπεδο μέσω της προετοιμασίας αλλά και των μεταγραφών ώστε να είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία αυτή τη φορά.

ΠΑΟΚ: Τι στοίχισε πέρσι και τι θα επιδιώξει φέτος


Την περσινή σεζόν ο ΠΑΟΚ έψαξε την υπέρβαση, βασιζόμενος κατά κύριο λόγο στον ενθουσιασμό του και στα πολλά τρεξίματα, που έβγαλε στο γήπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της προκριματικής φάσης. Τα «πνευμόνια» των Λημνιού και Ζαμπά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες αφού οι δύο νεαροί εξτρέμ πίεζαν ασφυκτικά τους αμυντικούς κάθε ομάδας.

Μεγάλο πλεονέκτημα έδωσε και η εμπειρία των Βιεϊρίνια και Μάτος, οι οποίοι έχουν παίξει σε μεγάλα παιχνίδια και γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις.

Η εμπειρία αυτή έλειπε από τα εξτρέμ των «ασπρόμαυρων» γι' αυτό και ο ΠΑΟΚ θα ψάξει έναν ακραίο επιθετικό, που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ικανότητες των ήδη υπαρχόντων πολύ ποιοτικών ποδοσφαιριστών του όπως για παράδειγμα ο Άκπομ και ο Μπίσεσβαρ. Φυσικά, και ο τραυματίας Βιεϊρίνια θα αντικατασταθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ο Δικέφαλος θέλει να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, που τον συνόδευσαν καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν από τα προκριματικά του Champions League μέχρι τον τελικό κυπέλλου και με συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις να επιχειρήσει να γράψει ιστορία...

Διαβάστε ακόμη...