Ανάλυση: O… δρόμος του ΠΑΟΚ προς τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ!

Απο sfina.gr: Από τον τρίτο προκριματικό γύρο θα ξεκινήσει το ταξίδι του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ με στόχο την είσοδο της ομάδας στους κερδοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Πηγή: sfina.gr
Ανάλυση: O… δρόμος του ΠΑΟΚ προς τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ!

Με τις περισσότερες θέσεις να έχουν «κλείσει» η SFINA.GR σας παρουσιάζει τον... χάρτη των προκριματικών φάσεων του θεσμού.

ΠΡΟ-ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Ξεκινώντας από τον προ-προκριματικό γύρο, στην εν λόγω φάση θα αγωνιστούν οι πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του σχετικού ranking της ΟΥΕΦΑ. Από αυτές στο πρώτο προκριματικό θα περάσει μια ομάδα. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω ομάδες προέρχονται από το Γιβραλτάρ, την Ανδόρα, το Σαν Μαρίνο και το Κόσοβο.

Ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους: Λίνκολν.

Εκκρεμότητες: Ανδόρα (Σάντα Ζούλια), Σαν Μαρίνο (Λα Φιορίτα-Τρε Πενέ) και Κόσοβο (Φερονικέλι).

Κλήρωση: 11 Ιουνίου / Ημιτελικοί: 25 Ιουνίου / Τελικός: 28 Ιουνίου.

ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Συνεχίζοντας περνάμε στον πρώτο κατά σειρά προκριματικό γύρο, εκεί όπου μπαίνουν συνολικά 31 ομάδες από τα πρωταθλήματα των χωρών που βρίσκονται από την 20η μέχρι την 51η θέση του ranking της ΟΥΕΦΑ. Οι 32 σύλλογοι με βάση τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει στην ειδική βαθμολογία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα χωριστούν σε δύο γκρουπ, από όπου θα προκύψουν τα 16 «ζευγάρια» της εν λόγω φάσης. Από το εν λόγω γκρουπ ομάδων, ξεχωρίζουν η Κλουζ, ΑΪΚ Στοκχόλμης, Κάραμπακ, Ερυθρός Αστέρας, Σέλτικ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους: Κλουζ, ΑΪΚ Στοκχόλμης, Κάραμπακ, Ερυθρός Αστέρας, Σέλτικ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Αστάνα, Ρόζενμποργκ, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Σέριφ Τίρασπολ, Παρτιζάνι, Βαρούλ, Φερεντσβάρος, Σκεντίγια, Ελσίνκι, Ντάνταλκ, Ρίγα, Νόμε Κάλιου, Σουντούβα, Σαμπουρτάλο, Βαλέτα, Ντουντελάνζ, Λίνφιλντ, Νιού Σεντε και Τορσάβν.

Εκκρεμότητες: Πολωνία (Πιάστ Γκλιβίτσε), Βουλγαρία (Λουντογκόρετς), Σλοβενία (Μάριμπορ), Βόσνια/Ερζεγοβίνη (Σαράγεβο), Μαυροβούνιο (Σουτγιέσκα) και Αρμενία (Πιούνικ Ερεβάν).

Κλήρωση: 18 Ιουνίου/ Πρώτοι αγώνες: 9-10 Ιουλίου / Ρεβάνς: 16-17 Ιουλίου.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Από τη δεύτερη προκριματική φάση και μετά, δημιουργούνται δύο δρόμοι, αυτός των πρωταθλητών (στον οποίο θα συμμετάσχει και ο ΠΑΟΚ) και αυτός των μη πρωταθλητών. Στον πρώτο δρόμο, εκτός από τις 16 ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση από τον προηγούμενο γύρο θα προστεθούν άλλες τέσσερις ομάδες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους συλλόγους που πανηγύρισαν τον τίτλο σε Κροατία, Δανία, Ισραήλ και Κύπρο. Έτσι και πάλι από την ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ οι συνολικά 20 ομάδες θα προκύψουν δέκα ζευγάρια.

Ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους: Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Κοπεγχάγη, Μακάμπι Τελ Αβίβ και ΑΠΟΕΛ.

Εκκρεμότητες: –

Κλήρωση: 18 Ιουνίου/ Πρώτοι αγώνες: 23-24 Ιουλίου / Ρεβάνς: 30-31 Ιουλίου.

ΤΡΙΤΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ

Στη συνέχεια περνάμε στον τρίτο προκριματικό γύρο, εκεί όπου θα υπάρχουν οι δέκα ομάδες που θα καταφέρουν να πάρουν το «εισιτήριο» από την προηγούμενη φάση. Σε αυτές θα προστεθούν άλλες δύο. Με το δεδομένο ότι η μία είναι ο ΠΑΟΚ, η άλλη είναι ο Άγιαξ (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου καθώς στην τελευταία αγωνιστική της Eredivisie θα πρέπει να χάσει και η Αϊντχόφεν να καλύψει διαφορά 14 γκολ) ως πρωταθλητής Ολλανδίας.

Ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους: ΠΑΟΚ.

Εκκρεμότητες: Ολλανδία (Άγιαξ).

Κλήρωση: 22 Ιουλίου / Πρώτοι αγώνες: 6-7 Αυγούστου / Ρεβάνς: 13 Αυγούστου.

PLAY OFF

Όντας στην τελική ευθεία, πάμε στον τελευταίο κατά σειρά προκριματικό γύρο πριν τους ομίλους. Στις έξι ομάδες που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση από την προηγούμενη φάση, θα προστεθεί η Γιούνγκ Μπόις από την Ελβετία και η πρωταθλήτρια Τσεχίας.

Ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους: Γιούνγκ Μπόις.

Εκκρεμότητες: Τσεχία (Σλάβια Πράγας).

Κλήρωση: 5 Αυγούστου/ Πρώτοι αγώνες: 20-21 Αυγούστου / Ρεβάνς: 27-28 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη...