Τουρσουνίδης: «Αυτήν ήταν η μεγαλύτερη φετινή επιτυχία του ΠΑΟΚ…»

Από arenafm.gr: Ο Γιώργος Τουρσουνίδης, μίλησε για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ, αλλά και την εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά που διένυσε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.
Πηγή: arenafm.gr
Τουρσουνίδης: «Αυτήν ήταν η μεγαλύτερη φετινή επιτυχία του ΠΑΟΚ…»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη φετινή χρονιά: «Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του ΠΑΟΚ ήταν το περυσινό καλοκαίρι. Εκεί ξεκίνησαν όλα. Φυσικά, αυτό έχει να κάνει με το ότι παρέμεινε ο ίδιος προπονητής και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ομοιογένεια, υπάρχει συνοχή στην ομάδα, υπάρχει σεβασμός ανάμεσα σε προπονητές και ποδοσφαιριστές, κι αυτό φαίνεται. Κάτι ανάλογο θέλει να συνεχίσει να κάνει βάση προγραμματισμού ο Λουτσέσκου. Αν γίνει αυτό και το καλοκαίρι που μας έρχεται, θα συνεχίσει ο ΠΑΟΚ να πετυχαίνει πράγματα».

Αν δούμε την φετινή 11αδα του ΠΑΟΚ πριν τραυματιστεί ο Βιεϊρίνια, εκτός του Πρίγιοβιτς που έφυγε και στη θέση του μπήκε ο Άκπομ, είναι ίδια με πέρυσι. Το βασικό είναι ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και από ότι βλέπω και αισθάνομαι, επειδή έχω υπάρξει ποδοσφαιριστής και καταλαβαίνω τι συμβαίνει στα αποδυτήρια, και οι 20 ποδοσφαιριστές θεωρούνται βασικοί στον ΠΑΟΚ. Η μεγάλη επιτυχία του Λουτσέσκου είναι η διατήρηση του υλικού. Όλοι αισθάνονται ένα, και αυτό είναι βασικό για τον ποδοσφαιριστή».

Για την παρουσία του Κάνιας στον τελικό: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν. Πόσο μάλλον σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως ο τελικός κυπέλλου. Ο προπονητής πρέπει να διαχειριστεί μια κατάσταση τέτοια, ενώ αν και δεν μας συνηθίζει ο Λουτσέσκου σε τέτοιες εκπλήξεις, επέλεξε να τον βάλει βασικό. Δικαιώθηκε όμως. Το πιο σημαντικό ήταν ότι ο Κάνιας έδειξε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, πως είναι σε ετοιμότητα και σέβεται την ομάδα και τον προπονητή του. Τα έδωσε όλα στο γήπεδο. Και ο Κάνιας, κι ακόμη άλλα παιδιά, δεν δείχνουν στεναχωρημένοι, τσατισμένοι. Για αυτούς που δεν παίζουν μιλάω.

Βγάλανε τρέλα, πάθος, οικογένεια, όλοι όσοι έπαιξαν. Όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ, είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Αυτό αποδεικνύεται κάθε Κυριακή. Είδαμε όλα τα παιδιά ότι είναι δεμένοι με τον ΠΑΟΚ».

Για την κατάκτηση του κυπέλλου και την επόμενη μέρα στην ομάδα: «Ο τελικός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την συγκλονιστική χρονιά που μας χάρισε η ομάδα. Κατέκτησε όλα τα τρόπαια επάξια, έδειξε πόσο καλύτερη ομάδα είναι από τους υπόλοιπους και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τα στάνταρ του ΠΑΟΚ είναι πολύ ψηλά, η ομάδα πρέπει να καθιερωθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος. Εκεί που θέλω να σταθώ είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα αντάξια και ανταγωνιστική, ώστε να ανέβει ακόμη ένα επίπεδο και να κατορθώσει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό χρειάζεται υπομονή, στήριξη, καλές κινήσεις. Πρέπει να έρθουν κάποιοι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου, με ηγετική φυσιογνωμία, ποδοσφαιριστές που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το επίπεδο».

Διαβάστε ακόμη...