Γι αυτό επέλεξαν “χαμηλούς τόνους” στον ΠΑΟΚ πριν τον τελικό!

Από sfina.gr: Σε επίπεδο αγωνιστικής προετοιμασίας ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του έχουν την ίδια συμπεριφορά, όπως καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Αντιμετωπίζουν τον μεγάλο τελικό, όπως όλα τα παιχνίδια.
Πηγή: sfina.gr
Γι αυτό επέλεξαν “χαμηλούς τόνους” στον ΠΑΟΚ πριν τον τελικό!

Με μεγάλη υπευθυνότητα, αφοσίωση και προσήλωση στον στόχο, αλλά χωρίς ειδική προετοιμασία... τυμπανοκρουσίες και φανφάρες. Είναι η πάγια τακτική του Λουτσέσκου αυτή, στα δύο χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ, για να μην «φορτώνει» με άγχος τους παίκτες.

Δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο στην ατμόσφαιρα, ή στην ένταση των προπονήσεων, κατά την διάρκεια της εβδομάδας, που να παραπέμπει σε τελικό κυπέλλου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει, ότι ο μεθαυριανός αγώνας δεν έχει ιδιαιτερότητες.

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του δεν μπορούν να ξεχάσουν τα περσινά. Έχει «σφηνώσει» στο κεφάλι τους και δεν βγαίνει με τίποτα ο τρόπος που χάθηκε το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ και η συμπεριφορά των ανθρώπων και των παικτών του αντιπάλου τους στον περιβόητο αγώνα τον Μάρτιο του 2018. Στριφογυρίζει στο μυαλό τους ακόμα εκείνο το παιχνίδι.

Πριν από τον περσινό τελικό του κυπέλλου ο Λουτσέσκου, είπε μέσα στα αποδυτήρια για να πωρώσει τους παίκτες του... «παίζουμε με τους 'κλέφτες' και πρέπει να τους νικήσουμε».

Θεωρείται, σχεδόν, βέβαιο, απ' όσους τον ξέρουν, ότι θα το ξαναπεί πριν από τον μεθαυριανό τελικό, υπενθυμίζοντας στους παίκτες του τον τρόπο απώλειας του περσινού πρωταθλήματος. Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού είναι και δικό τους βίωμα.

Πιστεύουν κι αυτοί, πως όσα έγιναν πέρυσι δεν είναι κάτι που μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Είναι γνωστό πως στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι το περσινό πρωτάθλημα «κλάπηκε» και εάν δεν συνέβαινε αυτό φέτος ο Δικέφαλος του Βορρά θα διεκδικούσε το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ.

Προς το παρόν, ο Ρουμάνος τεχνικός, δεν λέει τίποτα στους παίκτες του, αλλά, είναι δεδομένο, ότι θα επαναφέρει το γνωστό θέμα στις ομιλίες του στα αποδυτήρια πριν από τον τελικό, χρησιμοποιώντας το και ως ψυχολογικό «εργαλείο» κινητοποίησης και ενεργοποίησης των παικτών, που προέρχονται από μία μακρά και δύσκολη σεζόν, που συνδυάστηκε με την θριαμβευτική κατάκτηση του τίτλου και όσο να ναι χρειάζονται κάτι που θα τους κρατήσει στην... τσίτα.

Οι Λουτσέσκου γνωρίζει πως δεν μπορεί να αιφνιδιάσει στον τομέα της τακτικής τον Χιμένεθ, ούτε να αιφνιδιαστεί, γιατί οι δύο ομάδες είναι... ανοιχτό βιβλίο. Ξέρει, όμως, ότι όπως σε κάθε τελικό, έτσι και σ' αυτόν, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα η ψυχολογία.

Διαβάστε ακόμη...