Τι έκαναν οι… νέοι;

Από inpaok.com: Τα χρήματα της πώλησης του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, μαζί με το «μέρισμα» του Δικέφαλο από την πώληση του Γκάρι Ροντρίγκες δεν έμειναν για πολύ στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που άμεσα τα έριξε πίσω στην αγορά, για να ενισχυθεί ποιοτικά και ποσοτικά, όχι μόνο με φόντο την σεζόν που ολοκληρώνεται, αλλά και την επερχομένη.
Πηγή: inpaok.com
Τι έκαναν οι… νέοι;

Η πολυπόθητη κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια αναμονής ήρθε ενώ εκκρεμούν το παιχνίδι στα Γιάννινα και ο τελικός κυπέλλου για να φανεί αυτή η «ασπρόμαυρη» φουρνιά, θα πετύχει κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της ομάδας. Το αήττητο πρωτάθλημα και το νταμπλ.

Πόσο όμως βοήθησαν οι προσθήκες του περασμένου Γενάρη δυο «στροφές» πριν την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της σεζόν;

Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον:

Ο ΠΑΟΚ παρότι δεν κατάφερε να αποδεσμεύσει μια θέση στο κέντρο της άμυνας προχώρησε στην μεταγραφική «επένδυση» του Σβέριρ Ίνγκασον. Ο Δικέφαλος αγόρασε τον διεθνή Ισλανδό στόπερ από την Ροστόφ, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να είναι προσεκτικός όπως συνήθως, στην ενσωμάτωση του στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής έχει τέσσερις συμμετοχές, όλες στο Κύπελλο Ελλάδος, ως βασικός, ενώ δεν έχει πάρει την ευκαιρία στην Super League, αφού το δίδυμο Βαρέλα- Κρέσπο δεν «χαλάει».

Δημήτρης Γιαννούλης:

Μετά τον άκρως επιτυχημένο 1,5 χρόνο στον Ατρόμητο ως δανεικός, ο ΠΑΟΚ τον επανέφερε στο ρόστερ του για να αποτελέσει ένα αξιόπιστο μπακ- απ του αρχηγού Αντρέ Βιεϊρίνια. Πέραν τον αμυντικών του καθηκόντων, στους Περιστεριώτες διακρίθηκε και για την επιθετική του συνεισφορά, κυρίως στην δημιουργία. Από την επιστροφή του στους «ασπρόμαυρους» μετρά επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα (μόλις δυο ως βασικός) και άλλες τρεις στο κύπελλο Ελλάδος, όλες ως μέλος της βασικής ενδεκάδας, χωρίς να έχει συνεισφορά σε γκολ ή ασίστ. Ο σοβαρός τραυματισμός του Αντρέ Βιεϊρίνια του έχει δώσει «χώρο» αφού πλέον λογίζεται ως πρώτη επιλογή στην θέση του αριστερού μπακ.

Σέρτζιο Ολιβέιρα:

Ήρθε ως ένα από τα «κερασάκια» στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όντας δανεικός από την Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο και άρχισε γρήγορα την «απόσβεση» στον αγωνιστικό χώρο. Ο 26χρονος αποτελεί ένα πολυσύνθετο μέσο, που έγινε άμεσα απαραίτητο «γρανάζι» στον άξονα της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου. Μέχρι στιγμής έχει 13 συμμετοχές με τα «ασπρόμαυρα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σκοράροντας και τρία γκολ, όλα στην Super League. Ξεκίνησε ως παρτενέρ του Ζοσέ Μαουρίσιο και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Βραζιλιάνου συνέχισε με τον Εβγέν Σάκχοφ. Υπενθυμίζεται ότι η ρήτρα του έχει τοποθετηθεί στα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ.

Γιόσιπ Μίσιτς:

Ήταν η πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση του άξονα του, μετά τον σοβάρο τραυματισμό του Πόντους Βέρνμπλουμ τον περασμένο Δεκέμβρη που τον έθετε στα πιτς μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν. Ο Κροάτης μέσος αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και συστήθηκε... εντυπωσιακά, με ένα όμορφο γκολ στον αγώνα κυπέλλου με την Παναχαϊκή, λίγα λεπτά αφότου είχε περάσει στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Έκτοτε έγραψε άλλες εννέα συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο (οι δυο ως βασικός), χωρίς να πετύχει κάποιο άλλο γκολ ή ασίστ.

Πέντρο Ενρίκε:

Αποτελούσε μεγάλη του επιθυμία να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ μετά τον δανεισμό του στην Αστάνα και αυτό έγινε τελικά τον περασμένο Ιανουάριο, αφού απελευθερώθηκε μια θέση ξένου μετά το νέο δανεισμό του Αμρ Ουάρντα στον Ατρόμητο. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός από την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη κατάφερε να πετύχει τρία γκολ, σε έξι συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το τελευταίο διάστημα είναι στα «πιτς» με θλάση και τρέχει να προλάβει τα δυο τελευταία παιχνίδια της σεζόν, με ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΚ.

Κάρολ Σφιντέρσκι:

Ήρθε για να μπει στα «παπούτσια» του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αφότου η Αλ Ίτιχαντ κατέβαλε τα 10 εκατομμύρια για να «σπάσει» την ρήτρα του Σέρβου επιθετικού και να τον κάνει δικό της. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη από την Γιαγκελόνια και έδειξε ότι έχει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, φτάνοντας ήδη τα έξι τέρματα με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Αυτά τα πέτυχε σε 14 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, καταγράφοντας επίσης και δυο ασίστ. Σημαντικότερο ίσως, το πρώτο του γκολ, που έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης, με το σκορ στο 1-1.

Διαβάστε ακόμη...