Αντρέ ξέρεις το δρόμο...

Από Forza: Το 2013 ο ίδιος σχεδόν τραυματισμός με τη Βόλφσμπουργκ, δεν τον λύγισε, επέστρεψε δυνατός κάτι που θα συμβεί και τώρα.
Πηγή: forza
Αντρέ ξέρεις το δρόμο...

Οι στιγμές στην «AEL FC Arena» ήταν δύσκολες. Όχι, γιατί δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ και δεν εξασφαλίστηκε μαθηματικά το πρωτάθλημα. Αυτό θα γίνει αύριο, ο... κόσμος να χαλάσει, όμως ο σοβαρός τραυματισμός του Αντρέ Βιεϊρίνια, χάλασε για λίγο το κέφι των Πρωταθλητών.

Οι ατυχίες δεν τον λυγίζουν, το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Η φετινή χρονιά άρχισε και έκλεισε, δυστυχώς, με έναν τραυματισμό. Αρχικά, στο St. Jakob-Park της Βασιλείας, στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, μπήκε στα «πιτ» και τον Δεκέμβριο, ενώ το φινάλε γράφτηκε με τον χειρότερο τρόπο στην «AEL FC Arena»

Το ταξίδι του στο μαγικό ασπρόμαυρο κόσμο θα συνεχιστεί, γι' αυτό βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που θα κληθεί να περάσει το δικό του «Γολγοθά», με χειρουργεία και δεκάδες ώρες αποθεραπείας.

Το Μεγάλο Σάββατο η FORZA θα κυκλοφορήσει μ' ένα περιοδικό αφιερωμένο, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα, στον «κάπτεν» του «Δικεφάλου». Εκεί, εξιστορεί τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του, ένα κομμάτι αφορά το μέλλον του στον ΠΑΟΚ. Όσα λέει ο Αντρέ δείχνουν την αποφασιστικότητα και το πάθος να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός, μετά τη νέα περιπέτεια του, άλλωστε ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει.

Έχει ξανανέβει, βλέπετε, τον ίδιο «Γολγοθά» πριν από έξι χρόνια, όταν στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013, σε αγώνα της Βόλφσμπουργκ εναντίον της Άαλεν για το κύπελλο Γερμανίας, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο. Χρειάστηκε να περάσουν 199 ημέρες αποθεραπείας, κάποιες μάλιστα είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη, μετά την επέμβαση που είχε υποβληθεί στο Οπόρτο από τον Ζοζέ Κάρλος Πίντο Νορόνια, τον Βραζιλιάνο ορθοπεδικό που θεωρείται ο καλύτερος του είδους στον κόσμο, ο ίδιος γιατρός που χειρούργησε πρόσφατα στο ίδιο σημείο τον Χοσέ Μαουρίσιο.

Τότε η γερμανική ομάδα είχε διοργανώσει ολόκληρη δράση, μέσω του Twitter με το hashtag #gutebesserungvieirinha («καλή ανάρρωση, Vieirinha») προκειμένου να τον στηρίξει ψυχολογικά. Τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαικτών και φιλάθλων τον έκαναν να αισθανθεί καλύτερα, ενώ ένα πολύ μεγάλο μέρος της αποθεραπείας του είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη υπό τις οδηγίες του καθηγητή Φυσικοθεραπείας, Γιώργου Κούτρα.

Γύρισε πιο δυνατός από ποτέ, όπως άλλωστε θα συμβεί και τώρα, να' στε σίγουροι, πρόλαβε μπήκε στην αποστολή για το Μουντιάλ της Βραζιλίας και αφιέρωσε στον γιατρό του το πρώτο και μοναδικό έως τώρα γκολ, στις 11/6/2014, στο 5-1 επί της Ιρλανδίας με την εθνική Πορτογαλίας. «Ξέρω ότι θα τα καταφέρω, όπως και τότε, με τη βοήθεια και την στήριξη της οικογένειας μου, θα επιστρέψω πιο δυνατός...», έλεγε τότε, «είμαστε πιο κοντά από ποτέ στον στόχο μας, παιδιά συνεχίζουμε την πορεία μας, θα τα πούμε...», λέει τώρα.

Διαβάστε ακόμη...