«Την Κυριακή περιμένω να ζήσω ότι έζησα το 1985»

Από arenafm.gr: Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αριστοτέλης Καρασαββίδης στον ARENA FM 89.4, με αφορμή την... φιέστα τίτλου που θα κάνει ο Δικέφαλος την Κυριακή στην Τούμπα.
Πηγή: arenafm.gr
«Την Κυριακή περιμένω να ζήσω ότι έζησα το 1985»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ζωή του στην Γερμανία: «Είμαι 18 χρόνια στο Μόναχο. Τον Αύγουστο θα τα κλείσω για την ακρίβεια».

Για τον τίτλο που θα κατακτήσει φέτος ο ΠΑΟΚ: «Σίγουρα υπάρχει χαρά. Όχι μόνο για το πρωτάθλημα που πήρε πέρυσι και φέτος, αλλά και για την τακτική που ακολουθεί ο κ. Σαββίδης και για το μέλλον που οραματίζεται. Το μέλλον του ΠΑΟΚ θα είναι ευοίωνο. Δεν είναι ένας πύραυλος που ξαφνικά σκάει και μετά δεν έχει συνέχεια. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται εδώ και μια 5ετία. Προσπαθεί να χτίσει τον ΠΑΟΚ και μέχρι στιγμής το καταφέρνει. Μέχρι και ο πιο δύσπιστος φίλαθλος παραδέχεται πως ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό εμένα, που είμαι ΠΑΟΚ, με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Για τα συστατικά της επιτυχίας του φετινού ΠΑΟΚ: «Επιτέλους, δεν γίνανε τόσες πολλές μεταγραφές. Υπήρχε ο κορμός τα τελευταία χρόνια. Το ότι έφευγαν 10 κάθε καλοκαίρι, ερχόντουσαν 15, και το αντίθετο, δεν έδινε ρυθμό στην ομάδα. Αυτό πέτυχε ο Πρόεδρος, με λίγες, αλλά ουσιαστικές μεταγραφές. Όχι μεταγραφές για το Θεαθήναι. Γι' αυτό και η ομάδα έχει την αποδοχή από όλους τους φιλάθλους εντός κι εκτός Ελλάδας».

Για την επιτυχία του ΠΑΟΚ το 1985: «Επειδή ήμουν μικρός και επειδή μου ήταν τελείως άγνωστο όλο αυτό, δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει. Μετά από χρόνια όμως, κατάλαβα ότι αυτό που είχε κατορθώσει η ομάδα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα, κόντρα σε ιστορικές ομάδες της Αθήνας, του γνωστού ΠΟΚ. Καταφέραμε και μπήκαμε σφήνα και πήραμε το πρωτάθλημα. Τότε, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και ΑΕΚ είχαν και τα χρήματα και τον τρόπο να φέρουν πολλούς, καλούς ξένους παίκτες. Είχαν πιο ακριβές ομάδες από τον ΠΑΟΚ, αλλά εμείς είχαμε το μεγαλύτερο όπλο, της θέλησης. Δεν γνωρίζαμε φόβο και πάνω από όλα, θυμάμαι τότε από τους 28 παίκτες του ρόστερ μας, οι 24 ήταν ΠΑΟΚ και οι τέσσερις έγιναν ΠΑΟΚ. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό. Εκείνη την εποχή δεν μπορούσαν οι ομάδες να φέρουν πολλούς ξένους παίκτες, κι αν δεν είχες καλό εγχώριο προϊόν, δεν μπορούσες να συνεχίσεις. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που αν δεν έχεις ψύχη, δεν μπορείς να πετύχεις».

Για την μετέπειτα πορεία του ΠΑΟΚ, και γιατί δεν συνεχίστηκαν οι επιτυχίες: «Το χρήμα είναι γλυκό. Κάποιοι φύγανε και δεν κρατήθηκε ο κορμός της ομάδας. Παιχτήκαν και κάποια παιχνίδια πίσω από την πλάτη κάποιων, δεν μπόρεσε να κρατηθεί ίδια ομάδα».

Για το τι περιμένει να ζήσει την Κυριακή στην Τούμπα: «Περιμένω να ζήσω αυτό που έζησα το 1985. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει στερηθεί πολλά τα τελευταία χρόνια και πιστεύω θα γίνει έκρηξη την Κυριακή στην Μακεδονία. Πέρυσι χάθηκε στα χαρτιά το πρωτάθλημα, στην καρδιά μας ήταν ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής όμως».

Διαβάστε ακόμη...