«Να βελτιώνομαι κάθε μέρα»

Από novasports.gr: Ο Συμεων Παπαδόπουλος σε δώδεκα ημέρες συμπληρώνει δέκα εννιά χρόνια ζωής. Και ποιός καλύτερος τρόπος για να τα γορτάσει από τον τίτλο του πρωταθλητή.
Πηγή: novasports.gr
«Να βελτιώνομαι κάθε μέρα»

Βασικό κι αναπόσπαστο μέλος της Κ19, λογίζεται ως ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας με σπουδαία συμβολή στη φετινή εκπληκτική πορεία της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία αλλά και με αγωνιστικό παράσημο τη συμμετοχή του σε δυο αποστολές για το Κύπελλο, αρχικά με τον Πανιώνιο και πλέον πρόσφατη αυτή του πρώτου ημιτελικού με τον Αστέρα Τρίπολης. Λίγο μετά το τέλος της προπόνησης της Παρασκευής, ο νεαρός και φέρελπις πορτιέρε μίλησε στην κάμερα του «novasports.gr» για αυτό που ζει, για τη σεζόν που πέρασε, τα όνειρα, τις προσδοκίες του και φυσικά την επικείμενη αναμέτρηση με τη Λαμία.

Αναλυτικά ....

- Ζεις τ' όνειρό σου;

«Σίγουρα, είναι πάρα πολύ ωραίο να προπονείσαι και να συμμετέχεις στην αποστολή και να παρακολουθείς μέσα από το γήπεδο πλέον τους αγώνες της πρώτης ομάδας και να προπονείσαι και μαζί τους, είναι πάρα πολύ ωραίο. Σίγουρα είναι ένα όνειρο να παίζεις ποδόσφαιρο στη μεγάλη ομάδα, στον ΠΑΟΚ, γενικά να παίζεις ποδόσφαιρο σε μεγάλη ομάδα. Εντάξει δεν μπορώ να πω ότι το ζω ακόμη, προσπαθώ να το ζήσω όσο μπορώ κι εγώ, μέσα από τις προπονήσεις κι από τους αγώνες προσπαθώ να βελτιώνομαι και όσο πιο πολύ κάθε μέρα να φτάσω στο όνειρο που είναι να παίξω ποδόσφαιρο στη μεγάλη ομάδα».

- Πώς υποδέχτηκες την είδηση πως θα είσαι στην αποστολή του Κυπέλλου;

«Σίγουρα χάρηκα πολύ. Πιο πολύ είχα χαρεί με τον Πανιώνιο όταν ήμουν. Είχα χαρεί περισσότερο η αλήθεια είναι. Εντάξει, είναι πολύ ωραίο να βλέπεις το παιχνίδι από μέσα μαζί με τους παίκτες, τους πρωταγωνιστές και να συμμετέχεις κι εσύ όσο μπορείς μέσα από το γήπεδο. Είναι μια πάρα πολύ ωραία εικόνα κι εμπειρία».

- Πόσο χρήσιμη και σημαντική είναι για σας τα παιδιά των Ακαδημιών μια τέτοια εμπειρία; Πώς αλλάζει – αν αλλάζει – την προσέγγισή σας σ' αυτό που κάνετε;

«Νομίζω δεν την αλλάζει αλλά τη σοβαρεύει γι' αυτό το οποίο κάνεις. Γιατί έχεις φτάσει σ' ένα σημείο όπου πρέπει όλα να είναι τέλεια. Γιατί βλέπεις πόσο πολύ το θέλουν οι παίκτες τη νίκη και την κάθε νίκη. Βλέπεις πόσο πολύ τη θέλουν και προσπαθείς κι εσύ να είσαι πιο σοβαρός, να τα δίνεις όλα ακόμη και στις προπονήσεις κι όσο μπορείς να πηγαίνεις στο 100%. Και ουσιαστικά σε κάνει να είσαι πιο σοβαρός και πιο εντάξει στις υποχρεώσεις σου νομίζω».

- Μεγάλη διαφορά οι προπονήσεις των μεν με τους δε;

«Είναι μεγάλη, αρκετά μεγάλη ... Πιο πολύ στην ένταση και στην ταχύτητα της πάσας, γενικά στην ταχύτητα σε όλα».

- Η πρώτη ομάδα πρωταγωνιστεί με προοπτική πρωταθλήματος μετά από χρόνια αλλά και του νταμπλ. Αντίστοιχα εντυπωσιακή όμως ήταν κι η πορεία της Κ19 όντας αήττητη με μια μόνον ισοπαλία ως τώρα και διαφορά είκοσι επτά βαθμών από τον δεύτερο! Πώς κρίνεις τη φετινή σας πορεία;

«Όλα τα παιδιά αυτά που έπαιζαν ακόμη κι αυτά που δεν έπαιζαν έδωσαν το 100% του εαυτού τους. Ήταν όλοι καταπληκτικοί κατά τη γνώμη μου και τους αξίζουν μόνον συγχαρητήρια γιατί καταφέραμε κάτι που δεν το έχει κάνει άλλος μέχρι στιγμής. Καμία άλλη ομάδα δεν είχε αυτά τ' αποτελέσματα. Συνεχίζουμε αήττητοι, κάθε μέρα προσπαθούμε περισσότερο και γενικά όλα τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων φέτος. Αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη. Τ' ότι πήραμε πρωτάθλημα οκ, σίγουρα όμως συνεχίζουμε ακόμη».

- Υπάρχει μυστικό σ' αυτήν την επιτυχία;

«Δε νομίζω πως υπάρχει μυστικό. Νομίζω πως όλα τα παιδιά το ήθελαν 100%, ο προπονητής – αν μη τί άλλο – βοήθησε κι αυτός πάρα πολύ και γενικά όλο το προπονητικό τιμ. Όλοι ήμασταν εκεί και γενικά όλοι θέλαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, δε θέλαμε κάτι άλλο».

- Πώς είναι για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να έχει για προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία κι από κοντά – φυσικά – τον Μίροσλαβ Σνάουτσερ;

«Εντάξει είναι πάρα πολύ εμπειρία, είναι πολύ καλοί προπονητές κι οι δύο. Μας περνούν πάρα πολύ το πάθος για το παιχνίδι και να προσπαθούμε πάρα πολύ. Εγώ σαν τερματοφύλακας έχω πιο πολύ εμπειρία με τον προπονητή τερματοφυλάκων βέβαια, αλλά γενικά είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής που προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του να παλεύουν κάθε δευτερόλεπτο, να μην τα παρατάνε ποτέ και να συνεχίζουν ακόμη κι αν έχουν κάνει κάποιο λάθος».

- Από μικρές ηλικίες στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ μπαίνει η διαδικασία της συμμετοχής σε διεθνή τουρνουά. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σας;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό – πιστεύω – για μας από μικρή ηλικία τα παιδιά να έχουν εμπειρία με καλύτερες ομάδες του εξωτερικού γιατί σίγουρα όταν παίζουν στην Ελλάδα δε συναντούν τόσο ανταγωνιστικό παιχνίδι. Κι είναι καλό να συναντούν τέτοιες ομάδες και να έχουν τέτοιες εμπειρίες. Γιατί κι εμείς φέτος που παίξαμε με την Τότεναμ ήταν πολύ διαφορετικά από όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Και γενικά θα είναι και πιο έτοιμοι όταν θα έχουν να συναντήσουν πιο δύσκολα παιχνίδια. Και γενικά θα είναι έτοιμοι. Είναι πολύ καλή εμπειρία να παίζεις με πιο δύσκολες ομάδες, ειδικά του εξωτερικού γιατί το επίπεδο – αν μη τί άλλο – είναι πιο ψηλά σε σχέση με τη χώρα μας».

- Το ματς με την Τότεναμ ήταν το μεγαλύτερο «κρίμα» της σεζόν για σας;

«Δε νομίζω πως ήταν τόσο κρίμα. Γενικά το παλέψαμε αρκετά και γενικά παίξαμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Γιατί ακόμη κι όταν μείναμε με δέκα ποδοσφαιριστές τα παιδιά όλα το παλέψαμε στο 110% της προσπάθειας που κάναμε και νομίζω πως κερδίσαμε πάρα πολλά παρά αυτά που χάσαμε».

- Πώς είναι να παίζεις στην Τούμπα μπροστά σε τόσο κόσμο;

«Πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Προσωπικά δεν περίμενα πως θα είχε τόσο πολύ κόσμο. Ξέραμε πως θα έχει κόσμο αλλά δε φανταζόμασταν αυτό που έγινε. Ήταν πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Και πραγματικά τους ευχαριστούμε όλους όσοι ήρθαν και μας είδαν».

- Τί είναι το ποδόσφαιρο για σένα;

«Καλή ερώτηση, δεν το 'χω σκεφτεί ποτέ ... Είναι κάτι το οποίο με κάνει να ξεχνώ τα πάντα. Είναι το άθλημά μου από μικρός, το αγαπάω, δεν μπορώ να φανταστώ να κάνω κάτι άλλο ... Εντάξει, σίγουρα το έχω σκεφτεί να κάνω πολλά πράγματα αλλά είναι αυτό που θέλω να συνεχίσω να κάνω για όσο μπορώ. Είναι κάτι μοναδικό για μένα».

- Γιατί τερματοφύλακας;

«Δεν ξέρω ... Αυτό ειδικά ποτέ δεν κάθησα να το σκεφτώ. Ξεκίνησα σαν οκτάρι – νομίζω - στα 5Χ5 που παίζαμε μικροί, δε θυμάμαι ... στο κέντρο έπαιζα πάντως και σ' ένα παιχνίδι ο προπονητής ρώτησε ποιός θα κάτσει τερματοφύλακας, σήκωσα το χέρι μπήκα και ήμουν καλός κι έμεινα. Δεν το διάλεξα, με ... διάλεξε».

- Προφανώς όμως έχεις βρει και πράγματα που σου αρέσουν σ' αυτήν τη θέση ...

«Σίγουρα, είναι μια πάρα πολύ δύσκολη θέση. Απλά ήμουν μικρός, μπήκα τερματοφύλακας κι έμεινα. Δεν το διάλεξα, μπήκα τερματοφύλακας κι έμεινα».

- Πρότυπο;

«Πάρα πολλοί είναι ... Υπάρχουν πολλοί καλοί τερματοφύλακες. Ο Τερ Στέεγκεν είναι απίστευτος, ο Έντερσον μ' αρέσει γιατί έχει φανταστικά πόδια και γενικά είναι φανταστικός κι αν μη τί άλλο ο Ντε Χέα είναι πάρα πολύ καλός».

- Έχεις βάλει στόχους αναφορικά με το ποδόσφαιρο;

«Στόχο έχω βάλει να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Δεν έχω βάλει πού θα φτάσω. Κάθε μέρα να προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ κι όπου φτάσουμε».

- Η πρώτη ομάδα υποδέχεται την έκπληξη του δεύτερου γύρου, τη Λαμία. Τί εντύπωση σου έχει αφήσει και τί ματς περιμένεις να δεις;

«Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή φόρμα. Στο Κύπελλο απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, κέρδισε τον Πανιώνιο τώρα. Είναι μια πάρα πολύ σκληρή ομάδα αμυντικά η οποία παλεύει για όλες τις φάσεις και γενικά πρέπει ο ΠΑΟΚ να δώσει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί είναι ένα πολύ κρίσιμο και καίριο παιχνίδι».

- Υπάρχουν κάποια αγωνιστικά στοιχεία στα οποία κρίνεις πως πρέπει να επικεντρώσει ο ΠΑΟΚ ώστε να πάρει αυτό που θέλει;

«Καλύτερα θα είναι ο ΠΑΟΚ να παίξει όσο καλύτερο ποδόσφαιρο μπορεί ο ίδιος και νομίζω πως δε θα τον δυσκολέψει. Αν είναι ο ΠΑΟΚ σωστός και πολύ καλός νομίζω πω δε θα μπορέσει να τον δυσκολέψει. Αλλά είναι μια ομάδα που παίζει πολύ σκληρή άμυνα, καλή άμυνα και μπορεί να δυσκολέψει μεν τον ΠΑΟΚ αλλά θα βρει τη λύση.»

Διαβάστε ακόμη...