Αμοιρίδης: «Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, ο ΠΑΟΚ θα κάνει σοβαρή προσπάθεια»

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ, έχοντας σταθερή πορεία σε όλη τη σεζόν, πέτυχε την απευθείας άνοδό της στην Α1 το περασμένο Σάββατο, με τον έφορο του τμήματος, Κώστα Αμοιρίδη, να μιλάει για την προσπάθεια που έγινε.
Πηγή: sdna.gr
Αμοιρίδης: «Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, ο ΠΑΟΚ θα κάνει σοβαρή προσπάθεια»

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του PAOK24 στον Libero 107.4:

Για την άνοδο της γυναικείας ομάδας βόλεϊ στην Α1:

«Μετά από τρεις διαδοχικές ανόδους και μάλιστα τη μία χωρίς ήττα και τις άλλες με μία ήττα, δηλαδή με μια πολύ εύκολη πορεία, για πρώτη φορά το γυναικείο βόλεϊ είναι στην Α1 με δυνατότητες και προοπτική. Μπορεί να μπαίνουμε σε πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, αλλά και φέτος αντιμετωπίσαμε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Εμείς, όμως, γεννηθήκαμε πρωταθλητές. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον, γιατί εκτός του Ολυμπιακού θα είμαστε κι εμείς. Η προσπάθεια θα είναι χωρίς μεγάλα λόγια αλλά σοβαρή και πιστεύουμε πως όταν τελειώσει η χρονιά, θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Για εμάς είναι το πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν είναι για να το λέμε».

Για τη δική του στήριξη στο τμήμα:

«Οι νεάνιδες μας πήραν το πρωτάθλημα, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό και μάλιστα με θριαμβευτικές νίκες στο φάιναλ φορ. Υπάρχει μία δομημένη δουλειά, με βάσεις. Αυτά τα τρία χρόνια ήταν σημαντικά και για μένα, γιατί έγινα πιο έμπειρος, γιατί για να κάνεις κάτι καλά, πρέπει να το ξέρεις. Προσπάθησα να μάθω όσο μπορώ καλύτερα αυτό που κάνω για να μπορώ να παίρνω σωστές αποφάσεις. Η επιτυχία στις νεάνιδες σε συνδυασμό με το πρωτάθλημα, αποτελούν βάσεις για να έχουμε καλύτερα πράγματα στο μέλλον και όλο αυτό, να βγει στο αποτέλεσμα».

Για το αν θα μπουν κι άλλα εμπόδια στον ΠΑΟΚ όπως το φετινό της Pre League:

«Θεωρώ ότι άλλα εμπόδια δε μπορούν να μπουν. Θέλω να ξεφύγω από τη μιζέρια, να μιλάω για διαιτητές. Επειδή το άθλημα είναι ερασιτεχνικό, θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε δίκαια μεταχείριση. Σε όλα τις συζητήσεις που κάνω, ζητάω το 50-50. Και από την ήττα μαθαίνεις, γίνεσαι καλύτερος και βγαίνουν θετικά πράγματα. Ακόμα κι αν χάσουμε αν δεν είμαστε καλύτεροι, μπορεί να βγει κάτι καλό. Η αρχή μου είναι να ανέβουμε με το 50-50».

Για το γεγονός ότι οι ίδιες οι αθλήτριες έχουν εκθειάσει πολλές φορές τη βοήθεια του:

«Αυτό που λέω στις αθλήτριες και η δική μου κουλτούρα, είναι να γίνουμε μια οικογένεια. Μέσα από το δέσιμο πετυχαίνεται η ομαδικότητα. Το αποτέλεσμα, μέσα από μια καλή οργανωμένη οικογένεια είναι πολύ καλύτερο. Εγώ τα κορίτσια τα θεωρώ παιδιά μου, ειδικά τις νεάνιδες».

Για τους λόγους που έχει επιλέξει να στηρίζει οικονομικά τμήματα του Ερασιτέχνη:

«Το κάνεις γιατί θεωρείς ότι πρέπει να το κάνεις για τον εαυτό σου. Εγώ το θεωρώ ως μια κοινωνική προσφορά. Αυτούς του καιρούς, όσοι μπορούμε, όσο μπορούμε, το να προσφέρουμε στην κοινωνία είναι πολύ σημαντικό. Είναι σα να βοηθάς κάποιους ανθρώπους. Ο Θεός είναι απλόχερος μαζί μου κι εγώ θέλω να είμαι απλόχερος με τους άλλους ανθρώπους. Είναι μεγάλη η ευθύνη με τα παιδιά. Έχω ασφαλίσει τη γυναικεία ομάδα, την πάλη, αν γίνει κάτι… Χθες χτύπησε μια κορασίδα και την πήγαμε στο νοσοκομείο. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Ο Α.Σ. με τη δομή που έχει και τον πρόεδρο που έχει, κάνει μεγάλο άθλο. Είναι μεγάλος Γολγοθάς. Εγώ συμμετέχω μέχρι ένα σημείο. Υπάρχει ένας άνθρωπος στον Ερασιτέχνη που κάνει ηρωική προσπάθεια. Εγώ είμαι δίπλα του, στο επίπεδο που μπορώ. Μπορεί το ποδόσφαιρο να έχει όλα τα φώτα πάνω του, αλλά από πίσω υπάρχει ένας Ερασιτέχνης που κάνει τεράστιο έργο, για την ομάδα, για τα παιδιά μας, για την κοινωνία κι εγώ αυτό κρατάω. Μέχρι εδώ είναι στα όρια των χρονικών αντοχών μου. Όταν κάνω κάτι, επειδή αυτό συνεπάγεται ευθύνη, ή πρέπει να το κάνω καλά ή να μην το κάνω καθόλου. Αυτό που μπορώ να κάνω τώρα, είναι αυτό».

Για τη στήριξη του κόσμου και αν περίμενε κάτι περισσότερο:

«Η ΑΕΚ Και ο Παναθηναϊκός είχαν 200-300 οργανωμένους που βοηθούσαν πολύ την ομάδα τους. Είναι μεγάλο στήριγμα για τις αθλήτριες. Θα πρέπει και τα αθλήματα αυτά να έχουν μια υποστήριξη από τον κόσμο. Το νιώθει κάποιος έρχεται, δεν το νιώθει δεν έρχεται. Είναι σαν την εμπιστοσύνη, δε χαρίζεται, κερδίζεται».

Για την πορεία του ποδοσφαίρου:

«Πιστεύω ότι η πορεία του ποδοσφαίρου και όλο αυτό που γίνεται είναι μοναδικό. Ο ΠΑΟΚ από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, και όλα τα τμήματα, διανύει μία από τις λαμπρότερες περιόδους της ιστορίας του. Δεν είναι από μόνο του, υπάρχει ο κ. Σαββίδης που είναι μεγάλη τύχη που τον έχει ο ΠΑΟΚ. Βοηθάει γενικότερα την οικονομία της Β. Ελλάδας. Η γυναικεία ομάδα γράφει μια ιστορία εδώ και χρόνια, είναι κάτι το μοναδικό. Είναι ένα άθλημα που ο ανταγωνισμός είναι πολύ μικρός, αλλά γίνεται τεράστια προσπάθεια και υπάρχει μεγάλη επιτυχία. Σήμερα υπάρχουν δύο πόλοι στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Αυτοί οι δύο πόλοι ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις, για να μην πω ότι ο ΠΑΟΚ στο σύνολο, είναι πλέον πιο δυνατός».

Διαβάστε ακόμη...