«Οφείλουμε τα πάντα στον κ. Σαββίδη»

Από arenafm.gr: Ο Κώστας Ιωσηφίδης, τιμ μάνατζερ της Κ19 του ΠΑΟΚ, μίλησε στον ARENA FM 89.4, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, το μέλλον αυτών των παιδιών, την επικείμενη κατάκτηση του τίτλου και από την ανδρική ομάδα, ενώ σχολίασε το έργο της οικογένειας Σαββίδη στον Δικέφαλο.
Πηγή: arenafm.gr
«Οφείλουμε τα πάντα στον κ. Σαββίδη»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πόσους τίτλους κέρδισε με τον ΠΑΟΚ: «Σαν ποδοσφαιριστής τέσσερις. Δυο πρωταθλήματα και δυο κύπελλα. Στη συνέχεια ένα πρωτάθλημα με την Κ-17 και δύο με την Κ-19. Πάντα βέβαια με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία και εμένα τιμ μάνατζερ».

Για τη φετινή Κ-19: «Υπήρχε ταλέντο και σε άλλες ομάδες. Αυτό που δεν είχε ξαναγίνει, ήταν ότι παίρνει ξανά το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Να μην παίρνουν τα μυαλά των παικτών αέρα. Για μένα, καλύτερα να ξεκινήσουν να παίζουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και μακάρι να κάνουν στη συνέχεια το άλμα στη καριέρα τους».

Για το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας: «Είναι η ποιότητα, η ομοιογένεια, η ταπεινότητα που το αγωνιστικό πάθος που τους ζητάει ο προπονητής».

Για τις παραστάσεις που παίρνουν με τον ΠΑΟΚ αυτά τα παιδιά: «Κανονικά, έτσι θα έπρεπε να δουλεύουν όλες οι ακαδημίες. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα, γιατί έχουμε τον κ. Σαββίδη, που δεν φείδεται κόπων και χρημάτων. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη και να συμμετέχουμε σε τουρνουά, κάτι που μας δίνει περισσότερες και καλύτερες εμπειρίες. Τα παιδιά έχουν μεγάλο ταλέντο και πιστεύω ότι πολλά θα κάνουν καριέρα».

Για το ότι έχει πολλά χρόνια να καθιερωθεί στη πρώτη ομάδα παίκτης από τις ακαδημίες: «Τα παιδιά που πάνε κάπου δανεικά, πρέπει να δείξουν τις δυνατότητες τους. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι ο Κουλούρης με τη χρονιά που κάνει στον Ατρόμητο, πρέπει να γυρίσει στον ΠΑΟΚ. Έχει το ταλέντο, έχει την ικανότητα και αποδεικνύει ότι μπορεί να παίξει. Πιστεύω ότι και τα παιδιά που έχουμε τώρα στην Κ-19 θα μπορέσουν αν δείξουν το ταλέντο και την αξία τους και περιμένουν την ευκαιρία».

Για το αν θεωρεί ότι ο πιο σωστός δρόμος είναι μέσω δανεισμού: «Δεν θα πω μόνο με δανεισμό. Είτε ξεκινώντας από την ομάδα μας. Η ΠΑΕ θα είναι αυτή που θα καθορίσει τη τακτική. Εγώ θεωρώ ότι από αυτή τη ομάδα αρκετά παιδιά θα παίξουν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Αν θα είναι στον ΠΑΟΚ ή κάπου αλλού, αυτό δεν είναι θέμα δικό μου, η ΠΑΕ αποφασίζει».

Για τη φιλοσοφία του Γκαρσία ως προπονητή: «Θέλει δουλειά, σοβαρότητα και ταπεινότητα. Να εφαρμόζουν τα παιδιά αυτά που τους ζητάει μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι όσοι ακολουθήσουν όσα λέει θα μπορέσουν να δείξουν τις αρετές τους. Δυνατότητες έχουν, πρέπει κάθε μέρα να δουλεύουν για το καλύτερο. Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει ο Γκαρσία , αυτή είναι απόφαση της ΠΑΕ».

Για τη παρουσία τους το Σάββατο στην Ορεστιάδα: «Εμάς όπου μας καλεί ο κόσμος, για να δυναμώσουμε τον ΠΑΟΚ, τρέχουμε. Δεν λογαριάζουμε έξοδα και κούραση. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να δημιουργήσουμε και νέους οπαδούς».

Για το ότι η πρώτη ομάδα και η Κ-19 έχουν συνολικά 45 νίκες σε 49 παιχνίδια: «Τόσο πέρσι που δικαιούταν το πρωτάθλημα, όσο και φέτος η πρώτη ομάδα κάνει εκπληκτικά πράγματα και μπράβο στους συντελεστές. Από τον πρόεδρο μας τον κ. Σαββίδη, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές αλλά και τον κόσμο, που βρίσκεται παντού. Το ίδιο γίνεται και στις ακαδημίες και στα παιδιά της Κ-19. Όταν αγωνίζεσαι , όταν πιστεύεις ότι θα κατακτήσεις κάτι, το παίρνεις».

Για το ότι είναι κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ: «Όχι μόνο μιλάνε τα αποτελέσματα, αλλά ο ΠΑΟΚ έπαιξε και το καλύτερο ποδόσφαιρο. Αυτό το παραδέχονται όλοι. Δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα, όπως και θα έπρεπε να το πάρει και πέρσι. Άσχετα αν το έχασε στα χαρτιά».

Για το αν αυτό οφείλεται στη παρουσία του Ιβάν Σαββίδη: «Φυσικά και αυτό ισχύει. Αυτός είναι που δείχνει την κατεύθυνση, τη πολιτική που θα ακολουθήσει η ομάδα. Δίνει όλα τα εχέγγυα στους παίκτες, δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Όταν έχεις αυτό το περιβάλλον πίσω σου, μπαίνεις στο γήπεδο για να παίξεις ποδόσφαιρο, χωρίς να σε απασχολεί κάτι άλλο. Είναι όλα τα προβλήματα σου λυμένα. Όλα οφείλονται στον πρόεδρο μας, στον κύριο Σαββίδη».

Για το να είναι καλύτερος από τον ίδιο ο Βιεϊρίνια: «Το παλικάρι μου, η ψυχή μου. Είναι πολύ καλύτερος από μένα. Έχει αρετές, είναι ηγέτης και το δείχνει συνέχεια».

Διαβάστε ακόμη...